Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika meso na mrzlo

meso na mrzlo

Jutri bomo imeli doma piknik in bi rada pripravila malo drugače.
Ne bi ravno takrat kuhala, pekla, ko bodo gostje pri nas, pa me zanima recept za kakšno jed z mesa na krzel način, da lahko pripravim danes ali jutri dopoldan (recimo marinirano, ali kaj drugega, lahko polpete)
vesela bom vaših receptov.
LP Urša

Mrzla svinjska pečenka (klasika). Jaz sem že pohala zrezke prejšnji dan (ni najboljše, ampak je bilo vse Ok) Delala sem že mleto meso, namočen kruh v mleku, začimbe, par žlic ovsenih kosmičev: zmešala, dala v velik pekač, spekla, – naslednji dan narezala na kvadratke in postregla zraven kruh in solato (lahko tudi krompirjevo solato)

Lp, Ela S

Štefani pečenka (mleto meso v štruci, noter celo trdo kuhano jajce in/ali cela hrenovka, pokuhan korenček, por…).
LP Mimi

Karpačo. Pa kakšna mesna solatka (perutninska, govedina v solati).

Vitel tone
Pečenko narediš, ohladiš, narežeš na čimtanjše rezine. Po plasteh zlagaš v pekač, vmes pa mažeš z namazom, ki si ga naredila iz majoneze, tune in kapar. Z istim namazom nafilam tudi trdo kuhana jajca. Oboje mora biti mrzlo.
Vitel sicer pomeni, da naj bi bila pečenka telečja, a tega še nisem poskusila. Vedno delam s svinjsko. Provala sem tudi s piščancem ali puranom. Vse je dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close