Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika meso iz juhe???

meso iz juhe???

Pri nas doma zelo radi jemo govejo juho, ampak meso iz juhe tekne samo meni. Pa me zanima na kakšne načine (poleg govedine s čebulo v solati) se lahko uporabi kuhana govedina iz juhe?

Lp.

Kuhane kumare, ohrovt v omaki………

polpete. meso zmelji,dodaj malo v mleku namocenih zemelj,zavimbe,…v bistvu isto kot z mletim mesom. meni so vsec- celo bolj rahli kot iz svezega mesa. lp petra

Hej!

Ko bo iskalnik spet prost, poglej v enako temo od lanskega leta. Je veliko idej.

Ker kupim za juho kvaliteten kos mesa( socen in se da rezati lepe rezine), ga redno tudi uporabim. Iz juhe ga vzamem, ko je primerno mehko( ne razkuhano) in nadaljujem kuhanje juhe samo z ostalim. Meso prelozim v posodico, kamor dodam nekaj zlic juhe in pokrijem, da se na minimalni toploti ne ohlaja. To potem narezem kot zrezke, pokapljam z olivnim oljem, dodam se malo popra tisto dodano juhico malce povrem in prelijem. Pojemo s pire krompirjem.
Lahko pa te ” zrezke” das na malo ogreto olivno olje, dodas paradiznikovo omako in zacimbe, pa dobis nekaj – zrezkom v omaki podobnega.
Nam je tudi vsec s pretlaceno tuno, dodatkom zenfa in s tem namazem te
” dusene zrezke”. Seveda je to se boljse s kosom teletine. Recept je tu objavljen pod naslovom “vitello tonato”. Lep pozdrav Babi

Narežeš na drobne kosce, pa korenček iz juhe, pa kakšen skuhan krompir na rezine, pa vložene kisle gobice za “začimbo”, posoliš, pa je. Krompir je lahko tudi topel.

Kaj pa namaz iz kuhane govedine?

Recep je iz revije Dober tek, preizkušeno zelo dobro.

40 dag kuhane govedine
10 dag majoneze
2 jedilni žlici gorčice
2 jedilni žlici kaper
4 kisle kumarice
majhna čebula
sol, poper
olive, kumarice, paradižnik in poljubna zelišča za okras.

z govjega mesa odstranimo morebitne kite in kožice in ga 2x drobno zmeljemo z mesoreznico (jaz sem kar z multipraktikom). Kapre in kisle kumaice drobno nasekljamo, čebulo olupimo, drobno nasekljamo. Mleto meso premešamo z majonezo, gorčico, nasekljanimi kaprami, kumaricami in čebulo. Po potreb dodamo še majoneze, da dobimo maso, ki se da lepo mazati. Na koncu začinimo s soljo in poprom.

Malo drugače – za spremembo, mogoče bo všeč še komu v družini ;-))

LP

p.s.: tudi iz kuhanega piščančjega mesa se da narediti dober namaz, če kdo želi, lahko prepišem recept.

Pri nas pa imamo radi kuhano govedino popečeno. Ponavadi jo vzamem iz juhe in pustim nekoliko ohladiti, da se lepše reže, potem pa te rezine pregrejem oz. popečem v ponvi z malo olja. In, zanimivo, moji imajo zraven najraje pomfri in zeleno solato.

Jaz kuhano(ampak ne prekuhano-da je čvrsta in se lepo reže) govedino zrežem na zrezke in jih naložim v pekač, dodam razno zelnjavo-korenje na mal večje kose, malo cvetače, brokoli, čebula na četrine, kak strok česna sam na pol-zelenjavo v glavnem , ki jo imaš na razpolago in vam je všeč, kak suhi vložen paradižnik, začimbe in zalijem s pelati, ter pečem v pečici ene pol urce, da se zelenjava zmehča. Pride zelo dobro, zraven pa dobri stari pražen (restan) krompir.

Pri nas imamo najrajši govedino z zeleno omako. Nasekljaš peteršilj, drobnjak, malo mete, pehtrana ipd (po okusu, čeprav je najti tudi nekaj čisto uradnih verzij recepta), malo kislega mleka, kislo smetano, žlico majoneze, malo limone, soliš, popraš, dodaš trdo kuhano in sesekljano jajce, žličko gorčice, postaviš za urico v hladilnik. POnudiš h kuhanemu mesu. Prileže se tudi h krompirju v oblicah.

Lp Neja

zalo dobra je ,narezana na zrezke , malo začinjena z rdečo papriko , vegeto in poprom ,popečena obojestransko in dodaš jajca – i , ko iz teflona ,kar sem
pozabil omeniti , deneš na krožnik , dodaš majonezo in zenf -gorčico , zraven
malo čebule in česna ter kruha , pa tudi sezonskih vrtnin . L P OGI

Naredim “jušno zakuho”: ne razkuhano (kakovosten kos, ki se lepo reže!) narežem na kockice in dodam v juho na krožniku. Pridenem tudi lepo narezano zelenjavo, ki je bila v juhici: korenček, kolerabo. In česen – celo kuhano zrno. Dodam žličico paradižnikove mezge in kar pač imam za v juho: ali na olivnem olju opečene kruhove kocke ali rezance ali zdrobove žličnike … Moji otroci imajo tako juho najraje. Za naju z možem pa dam še vsakemu žlico drobnjaka. S solato je to že celo nasitno kosilce!

Sonce rumeno, mene pa zanima namaz iz piščančjega mesa. Ga lahko napišeš?

Poleg kuhane govedine odlično paše:
pire krompir, špinača
pire krompir, sladko zelje, lahko tudi rdeče

meni je najboljsa kombinacija z rdecim zeljem!! zelo rada pa imam tudi kuhano govedino z brusnicnim dzemom. sedaj jo bom jedla pa se s chatneyem:) lp petra

jaz pa z tenstanim krompirjem , hrenom ali vinsko omako-klasika, da se mi kar sline cedijo.

Stanka bom napisala recept takoj, ko sem bom kaj oglasila pri mami in prebrskala njenih 1000 revij. Moja kopija je namreč čudežno nekam izginila ;-)).

lp

ali pa s cebulno omako !! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close