Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika meso iz juhe-nasvet

meso iz juhe-nasvet

zdravo!

goveja juha se skuha iz mesa…samo kako se potem lahko kaj to meso izboljsa, ker meni ni dobro tako direkt iz juhe…kaksen nasvet?

ps:sem totalen zacetnik pri kuhanju, tako da bi prosila kaj enostavnega, hvaaaala:)

lp

Pri nas ga narežem na rezine in popečemna malo olja dodam kečap zalijem z juho in zraven tenstan krompir.Lahko pa narediš v solati.
lp geri

Hej!

O govedini iz juhe smo tudi ze pisali dve leti in pol nazaj.
Se da narediti marsikaj dobrega. Je pa odvisno tudi od tega, kaksen del mesa das v juho. Nekateri so zelo pusti, eni pa socni, okusni ze sami posebej in malo hrena, tenstan krompir zraven…je lahko prav fino.
Sama meso vzamem malo prej iz juhe, da ne razpada in hranim v malo juhe do uporabe.

Bi ti imenovala dele, pa poznam samo primorske izraze, ki jih povsod ne uporabljajo:) Recimo : muskolo, kapel di prete…Jaz si pa nikoli ne zapomnim “prevoda”:)

Ce malo pobrskas nazaj, bos dobila nasvetov se pa se. Lep pozdrav

He, he, tile izrazi predelov govedine za dobro juho tudi meni nikoli niso sedli v pomnilnik, sem pa zadevo rešila drugače. Ko kupujem meso za juho, mesarju vedno povem, da bi rada nekaj sočnega, pa tako, da bo tudi mularija z užitkom jedla in ne bojo vihali nosov (pa ponavadi imam še lakotnike zrave, da se prisrčno smejijo :))). Če se mal neham hecat.

Jaz in moji 3 lumpi z veseljem pojemo tudi kakšen dober kos mesa iz juhe s krompirjevim pirejem in špinačo ali blitvo, še vedno pa imam problem z možičkom, ki bi omenjeno meso raje “postaral v hladilniku”, kot da bi se ga dotaknil takega kot je. Prav zaradi njega sem začela izumljati vse sorte jedi.

Meso lahko nasekljaš in dodatno popražiš skupaj s sesekljano čebulo, potem pa mu dodajaš malo morje dodatkov po želji (pelati, bučke, začimbe, skuta, katerakoli zelenjava …), potem pa s tem napolniš domače raviole, ali pa vse skupaj namažeš na razvaljano (lahko listnato) testo, zrolaš v rolado, spečeš in pojeste skupaj s solato …

Pa še kakšna ideja bi se našla.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Ze spet hej!

Bom kar tu napisala, namesto pri kosilu:)

Mesar je danes imel krasen goveji rep. Takoj sem v glavi spremenila nacrt za kosilo in kupila nekaj kosov repa, dve rahli kosti…Doma dala v vodo por, cebulo, cesen, domaco zeleno( ker ona sirokostebelna ne da juhi nic arome), petersilj, korencek, malo muskatnega orescka, majhen zrel pzradiznik, nekaj zrnc popra, malo soli in dobro ostrgano skorjo grane padane – ki je ne morem vec ribati 🙂

Juha je bila zelo okusna in meso, odlusceno od repa – eno najboljsih.Moz rece, da popa…
Zraven tenstan krompir, bucke in hren. Lp

Pozdravljena,

meso lahko uporabiš tudi za polpete. Meni osebno pa je najbolj všeč varianta v solati in sicer – čebula, jajce in veliko tekočine (kis, voda, olje, sol).

Lep pozdrav,

Petra

mi pa naredimo iz hladne govedine ponavadi “esihflajš”

Meso narežeš na rezine, posoliš, narežeš čebulo, posoliš in malo pustiš, da spusti sok.

Vse skupaj zmešaš, začiniš s kisom, bučnim oljem in poprom. Najbolj gre zraven črn ržen koroški kruh….. mmmhmmm… kak sem postala lačna 😉

Ariadnina varianta je tudi naša, esihflajš :))

(š’to je št’k doro)

LP!

he he, saj nisem tako daleč od tebe, od oka 20 km :)) (po izvoru)

No ravno danes sem skuhala govejo juho. Za kosilo imava torej govejo juho z rezanci, posuto z drobnjakom, za glavno jed pa krompir v koščkih, potresen s peteršiljem, lepo narezano meso iz juhe, kolerabično omako, zeleno solato. Vse domače (razen mesa, ki je pa slovenske Q).
Moj mož obožuje govedino iz juhe, kakor vsi starega kova:-)) jaz malo manj. Najraje ima pa tisto , ki “popa”, kot pravi Babi. Danes ne “popa”… bo pa drugič.

meso iz juhe:

jaz ga vedno naredim po naslednjem receptu:

če le lahko, juho skuham en dan prej, iz več razlogov:
– da lahko pobereme odvečno maščobo
– da se meso lepo ohladi

Meso vedno , še toplega , zavijem v folijo, in ga dam v hladilnik. Tako ostane v mesu vsa sočnost iz juhe, ne glede na to, kako pusto je meso.

Hladno meso vedno narežem na lepe rezine, ali koščke, odvisno od vrste mesa. V ponev dam malce olja ( vedno za pečenje uporabljajte sončninčno – oz. toplotno obdelanega, ker olivno, bučno itd se pri toplotnem segrevanju spremeni v zdravju zelo škodljivo zadevico – na žalost!!!!!) in potem na segreto olje dam meso, in ga malce zalijem z naslednjo mešanico:

0,5 – 1 dcl juhe v katero namešam:

malce popra
ščepec soli,
1 mala žlička zenfa ali gorčice
3-4 stroke česna – nastrganega
kuhana , zmečkana čebula iz juhe
korenje – zmečkano iz juhe,
če je paprika..potem še papriko….vse zmečkano, in zmešano v tej juhici

to polijem čez meso, in pustim da prevre in da se dobro zapeče, da meso dobi skorjico.

Poleg paše : tenstan krompir z ocvirki, ali tudi pire pa špinača….skratka…tako meso iz juhe je pri nas zakon! poizkusite!

gurmanka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close