Mesno – jetrna pašteta
Pozdravljeni1
Upam , da mi lahko kdo pomaga z odgovorom. Imam namreč težavo, ki pa je ne znam razrešit. Skuhala sem pašteto, ki je mimogrede odličnega okusa, naložila sem jo po kozarcih in pasterizirala. In ko sem eno za probo odprla je po vrhu sivkasto zelena. Vse sestavine so sveže, prekuhane tako kot piše v receptu tako, da ne morem rečt, da bi bilo sedaj pa to pokvarjeno. Ker sem mislila podariti zadevico nekaterim prijateljem, ki jo obožujejo, me sedaj moti ta barva na vrhu. Sama sem že razmišljala, da je to zato ker je pač na vrhu in oksidira ali kaj , vendar bi prosila če se kdorkoli spozna na te zadeve, če mi lahko malo bolj obrazloži. Naprimer tudi česenj, ki ga dodam vloženim paprikam postane zelenkasto siv. Je možno da je to tudi zaradi dodanega česna?
Želim vam prijetne praznične dni z čimveč dobrot na mizi.
N.
Mnenje nasega strokovnjaka (mojstra mesarja): zelo verjetno so bili na jetrih ostanki zolca oz. jetra niso bila dobra pre/ociscena. Bojda v tem primeru zreagirajo vsi ti ostanki in se “odsedejo” na vrhu, nastane taka sivkasto zelena plast. Ce je pasteta prekuhana, naj ne bi bilo vecjih tezav razen tega, da opticno ne izgleda v redu.
No, tako pac pravijo nasi mojstri, ki se na te zadeve resnicno spoznajo…
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.