Mesna rolada
Hej!
Ce te prav razumem, najprej imas pravokotno plosco mesa, nanjo pa nadevas mleto meso ( kot za polpete) in zavijes. Jaz sicer ne dam mesa, ampak kaksno dobro sirno palacinko, rezine prsuta ali pancete, malo dusene zelenjave( por ali spinaca) in to zavijem in prevezem.
Plosco prej malo posolim, popopram, dam se kaksno zacimbo in pokapljam malo z limoinim sokom
Najprej popecem na olju z vseh strani, odsranim rulado, prilijem malo suhega vina, da izpari, dolijem kaksno zlico juhe in nadaljujem v pecici ali pa na plosci in malo polivam s sokom. Ob koncu zgostim to naravno omakco z zlico sladke smetane.
Enako naredis z mesnim nadevom.
Pravokotno osnovno meso so pri meni puranja prsa, ki mi jih mesar lepo razreze in malo potolce. Recept je tudi nekje ze napisan.
Tako delam jaz, mogoce bo se kdo kaj napisal. Lep pozdrav Babi
Ja pa iz govejih zrezkov lahko narediš “ptičke” – recepta žal nimam, mogoče ga gdo pozna (vem samo, da gredo v nadev tudi kisle kumarice, kaj še drugega pa žal ne) – to pride v omaki.
Sicer pa sem delala neke vrste mesne “žepke” tako, da sem piščančje (puranje) meso nafilala z zmletim mesom (del mesa narediš v zrezke, del pa ga pustiš in zmelješ), gobami, začimbami (točnega recepta nimam v glavi, če boš želela ga poiščem), potem meso zvila v roladico in vse skupaj zavila v listnato testo. To se peče v pečici in se zraven postreže samo še kakno zelenjavno prilogo, v bistvu skoraj ne rabiš drugega.
Forum je zaprt za komentiranje.