Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev mercator-zagovor bolniške odsotnosti

mercator-zagovor bolniške odsotnosti

naša vrla uprava je uvedla ,v njihovi skrbi za dobrobit zaposlenih,mrcvarjenje svojih delavcev ki so imeli 3 x bolniško,četudi gre za spremstvo bolnega otroka po en dan.Potem pa sprašujejo kako se počutiš na delovnem mestu,kakšni so nadrejeni,kako se prehranjuješ…..in ne moreš jim dopovedati da si imel spremstvo za otroka.Jaz pa sem vesela da so mi odprli oči koliko smo zaposleni vredni, in da zdaj vem ,da če bo moj otrok še kdaj bolan bo imel ob sebi mamico!!!Mobing z dovoljenjem najvišjih.Važno da smo na zunaj najbolj družini prijazno podjetje,delavci pa na robu sociale zaradi denarja in prestrašeni zaradi njihovih idej.Aja ,pa braniti moramo dobro ime podjetja-važno da ga tamali- njim ga ni treba-mi pa moramo vse požreti

pa kak zagovor?
kaj ima kdo za spraševat, če ti zdravnik odredi bolniško??
inšpekcija….

saj pravim ,pod idejo skrbi za zdravje zaposlenih,bo res treba mal povprašat kakšnega odvetnika

Jaz sem to že zdavnja spoznala, čeprav nisem zaposlena v Mercatorju, prva sem jaz, potem pa služba.Če sem bolna sem doma, če imam bolnega otroka sem doma 5 dni….nobeden nam ne bo gradil spomenikov, če bomo hodili bolni v službo in nas trepljal po ramenih….Samo zdravja ne moremo kupiti!

Zakaj pa vidite samo slabo v tem, da nadrejene zanima kako je s teboj? Meni se zdi pa čisto ok in celo fajn, če bi me šef vprašal po zdravju…
Če pa tolčeš bolniške skoz na skoz, potlej pa te razumem, da mal cvikaš:)

Mercator ni družini prijazno podjetje, pa naj govorijo kar hočjo.

Hahah v vseh službah je tako…na koncu si vreden toliko kot Vegradov delavec…briga jih za ljudi, najraje bi videli, da delamo 24 ur in to še zastonj ali pa bi jim morali mi plačati zato da lahko delamo. Vsak naj najbolje poskrbi zase, saj delodajalci samo izkoriščajo do konca, ko pa zboliš, te pa zbrcajo ne glede na to kok si za njih naredil….oz. še slabše, ko ženska zanosi, ni več zaželena…..

Meni bi bilo fajn, če bi me šef vprašal po zdravju in potem nekaj naredil za to, da mi bo bolje. Od samega vprašanja nimam čisto nič. Nasprotno, zdelo bi se mi kot nepotrebno in nekoristno vrtanje po zasebnosti.

Mercator??? Najprej seeeeeeeeeeeeebi v prid, pol doooooooooooooolgo, doooooooooolgo nihče drug in na koncu delavci, ker so pač nujno zlo, sicer kdo bi delal za njih????? To vam povem, jaz njihov bivši, po 30. letih službe v samo eni firmi…

Ja ja imam kolegico ki dela v Merkatorju.Vsi so jo grdo gledal ker je bila skor vsake tri tedne na bolniski,ker je bil enoletnik čez zimo veliko bolan.Sefica je celo rekla da naj si varusko nabavi.Haloooo?S tako plačo,pa otrok rabi mamico k je bolan ne pa varusko.
Njih bi blo treba prjavt nekam da jim vzamejo certifikat za prijazno podjetje.Ker niso čist nč druzini prijazno podjetje.

Delodajalec te lahko da preveriti preko ZZZS, če je bila bolniška vodena v skladu s pravili oz. če je osebni zdravnik prav postopal.
Če ti delodajalec naprti detektiva, mora najprej obstajati sum, šele nato te lahko preverjajo. O tem morata biti seznanjena tako osebni zdravnik kot oseba sama.

Če zdravnik zapiše v kartoteki dejansko stanje, bolni otrok, dovoljeno gibanje ipd.., ti služba ne more čisto nič.
Drugo je, če je odrejeno mirovanje, nekdo pa po štacunah leta, potem je upravičeno, da delodajalec zaropota.

Pa še nekaj, ker ne razberem dobro, za kakše zagovor bolniške gre pri delodajalcu. Delavec je delodajalcu dolžan pravočasno samo sporočiti glede odsotnosti, ne pa tudi vzroka odsotnosti bolniške. Delavec ni dolžan povedati delodajalcu, kaj je vzrok njegove bolniške odsotnosti. Zagovor bolniške je v nasprotju z zakonodajo in če se prav spomnim, ko so enkrat meni, že dolgo nazaj težili, je zdravnik rekel, da naj kar njega pokličejo in jim bo gladko povedal, kakšne možnosti imajo in v nasprotnem tudi predvideno kazen za njihovo postopanje.

Delala sem v merkatorju 1 leto in devet mesecev.
Eno leto in pol sem bila dobra delavka, potem so me premestili v drug mercator in kar naenkrat nisem bila več dobra. Nazadnje so me še obtožili, da zaradi mene manjka 200 evrov na kruhu. Toliko šikaniranja nisem doživela še nikjer, pa imam že 25 let delovne dobe.

A kar 5 dni si doma avtomatsko a kako? Mi je zelo žal, ampak smo tudi taki, ki si zaradi ogromnih odgovornosti in dela, ki je vezan na roke, ne moremo privoščiti tako razmišljati. Zame bolniška ni dopust, ampak se je bojim, ker vem da me bo vse delo ko pridem nazaj počakalo in da bom rabila kar nekaj časa, da bom prišla spet na kolikor toliko tekoče.

Mercator je katastrofa. Novačijo nove mlade ljudi, jih šikanirajo, delajo 9 ur, priznajo jim pa 7. če zbolijo, jim povedo, da bolniške ne upoštevajo, ker bi morali delati tudi bolni 9 ur za 7. ker pač niso sposobni bolni z visoko vročino vstati 2 dni iz postelje in ne priti tja, ter tudi ne delati 9 ur za 7, se jim pač ne podpiše pogodbe in to je to. če se jih za delo, ki so ga pred tem opravili, plača je sploh čudež. zakaj bi jih pa Mercator sploh plačal, saj bodo zaposlili drugega, ki bo potem,ko je potrebno podpisati pogodbo, spet nepotreben in neplačan, tako naprej spet naslednji delavec in nato naslednji. Pa naj še kdo reče, da je delavec strošek v tej državi če ti dela 1 teden ali dva zastonj in tako naprej vsak nadaljnji. prav gotovo na tak način država in njena vlada spodbujajo razvoj gospodarstva in seveda predvsem kapital kuje svoj dobiček. Mercator seveda nima potrebe po tem, da bi tako zaposlene delavce sploh plačeval, ker je zelo socialno in družbeno čuteče podjetje s svojimi donacijami, predvsem največ za kakšne duševno prizadete, ker ti so v naši družbi kar moderni in pridejo prav kapitalu, da na vso grlo razglaša svojo družbeno občutljivost in vseobsegajočo skrb za najšibkejše in najbolj ranljive člane družbe, kot so predvsem duševno prizadeti, katerim že država nameni bistveno večjo skrb kot vsem ostalim ranljivim skupinam. skratka tisti mladi, ki delajo pod takimi pogoji za Mercator in še kje drugje v državi pa tako ali tako so generacija brez prihodnosti in dostojanstva. so idealen material za eksploatacijo njihove energije in ustvarjalnosti, ki se jih lahko kadarkoli zavrže in potepta. skratka to so ljudje brez pravic in dostojanstva. od njih pa družba pričakuje strpnost in medgeneracijsko solidarnost, vendar tega ne bo mogla od njih dobiti, ker bodo izumrli kot dinozavri-vsi hkrati. važno je, da ostane kapital v vsej svoji posvečeni veličini. za te mlade pa naša pravna in socialna država, ki se ponaša z parlamentarno demokracijo, kar spi in jo ne zanima kaj bo s temi generacijami. za državo niso zanimivi, ker nič nimajo kar bi jim lahko vzela ali jim obdavčila. bravo naša lepa Demokratična republika Slovenija, država vseh državljanov in državljank, le tako naprej država hlapec kapitala in psihopatskih izkoriščevalcev.

Mercator je itak najdražji sosed…imajo oglas za prodajalce….ko pa take stvari preberem…moje prošnje za zaposlitev ne dobijo…čeprav imam službo, jo moram zamenjat….škoda časa za take…telebane…družini prijazno…pa kaj še…družini odvratno podjetje, ja seveda…naj ga ža prodajo…hudič ga naj prevzame…ha ha ha …se mi smiljo ljudje ki so tam zaposleni…tako upravo pa bi….sej veste kam sodi…na grmado z njimi in podobnimi…ljudje zbudte se…

sorry za oftopic…

teorija je dobra..recimo, če bi koristila bolniško zase je pomembno, da “nas” razsvetlijo, da lahko tudi odnosi na delu in prehrana vplivajo na dobrobit in zdravje AMPAK, če je otrok bolan je pač bolan in edino normalno, da ima mamo poleg. Ko pa gre celo za spremstvo je pa za podelit naziv najbolj zabitih uslužbencev in poslovnih programov desetletja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close