Menstrualna skodelica
Jaz uporabljam od Masmi. Velikost izbereš glede na višino, težo in ali si že rodila ali ne. Imaš na embalaži označeno velikost in zraven še razpredelnico, katera velikost je glede na podatke o višini, teži in porodih primerna zate. Približno kot kadar kupuješ najlonke, ko imaš tisto razpredelnico gor. Jaz nisem v prvo zadela velikosti, sem kupila preveliko. Ker že imam otroke, sem kupila sem tako za po porodu, a je bila prevelika in sem šla lo tisto za pred porodom. Ta mi sedaj ustreza in sem zelo zadovoljna. Malo vaje potrebuješ, da jo pravilno namestiš in se jo navadiš, potem je super. Je ne čutiš, nič ne gre mimo in ni treba tako pogosto prazniti kakor menjati tampone. Pa ni treba stalno kupovati vložkov in tamponov, nimaš cele gore smeti, ampak jo očistiš, razkužiš in to je to. Edino tisti repek spodaj sem skrajšala ker me je motil in gulil med hojo.
Najprej sem imela Lunette, ki mi ni najbolj ustrezala (se ni vedno dobro razprla). Potem sem kupila Meluna, kjer lahko izbiraš tudi med trdoto in obliko peclja. Bila je ok, ampak čez čas jo je treba zamenjati, zato sem potem kupila Lalicup. Zaenkrat je ok. Res pa pri meni ne pride v poštev tisti dan in pol, ko imam res močno M. Preostale dni je super.
Tudi jaz sem kupila Lunette, ta veliko, zaradi močnih menstruacij (rodila pa nisem). Od začetka je res zoprno, da se navadiš, potem je pa super.
Je pa res, da se včasih očitno ne razpre ok in potem kaj mimo pricurlja.
Vseeno pa bistveno boljše od tamponov.
Zdaj sem kupila še eno, ne vem znamke, je bilo pa v Hoferju. Malce manjša, bolj mehka pa ni ok. Kaj vem nekako se ne razpre najbolje. Vseekakor pa tudi ta boljša od tamponov :).
V glavnem: priporočam. Je pa pač loterija ali dobiš pravo ali ne.
Jaz imam skodelico od Lili cup. Kupila preko spleta, prej sem se pozanimala na internetu o velikosti in katero priporocajo glede na moc menstruacije, visino cerviksa in tega ce si ze rodila ali ne. Imajo dokaj podrobno na spletni strani napisano katero priporocajo za katero zensko. Imajo velikost s, m in l. Zaradi mocne menstruacije sem kupila m, tudi ce se nisem rodila. Ubistvu sem kupila bolj “na slepo”. Mi je odgovarjalo, mogoce bi bila lahko tudi manjsa, ampak ker sem se kmalu naucila uporabe in sem se hitro navadila, nisem kupovala druge. Po porodu sem kupila prav tako od Lali cup velikost l, vendar mi je po nekaj casa skoraj bolj odgovarjala velikost m. Sem s kvaliteto in udobnostjo zelo zadovoljna.
Je pa odvisno od zenske, za zacetek te lahko to kar stane, sploh ce ne dobis take skodelice, ki ti odgovarja. Vendar ce ti odgovarja in ko enkrat ugotovis kako gre, je res super. Priporocam.
Kako pa je z uporabo teh skodelic na potovanjih? Kjer nimaš vedno prostora za razkuževanje skodelice, in kjer šele zvečer recimo prideš v hotel / apartma v WC, kjer lahko skodelico umiješ. To me je vedno zanimalo. Ali vzamete s sabo plastenko vode in nad WCjem umijete skodelico? A ni nič neudobno, se packa?
Brez problema. Sama imam Lunette, sedaj že drugo v desetih letih. Nikoli ničesar ne uporabljam zraven (ne tamponov, ne vložkov). Prej sem imela manjšo velikost, sem jo menjala cca. dvakrat do trikrat dnevno, prve dni večkrat, saj imam kar močno M. Sedaj imam večjo velikost, jo brez problema prve dni na cca. 8 ur potem pa tudi na več ur.
Na potovanjih vzamem plastenko z vodo s sabo in jo sperem nad WC školjko. Čisto lepo se opere in jo vložim nazaj. V desetih letih redne uporabe nikoli nisem imela problemov z vnetji, suho nožnico itd. Tudi počutim se bolj ”čisto” kot prej z vložki, ki so res nehigienični in imajo vonj in s tamponi, kjer nikoli nisem vedela na čem sem. Vsak naj uporablja kar mu najbolj ustreza. Meni vsekakor menstrualna skodelica. Lahko jo nosim povsod s sabo, praktična je za čiščenje in v desetih letih sem zapravila za obe cca 70 €. Pa to drugo nosim šele drugo leto, tako, da bo še za nekaj časa.
Ker zdrži dosti več ur kakor tampon, ni hudič, da v tem času nekako stakneš primeren wc za praznjenje. Ja, opereš s plastenko vode, jaz sem celo v lekarni kupila ene dezinfekcijske robčke, jo kar z njimi očistim, če nimam vode (ponavadi oboje, torej operem in dezinficiram) in to je to. Meni osebno manj tečno od tamponov, ker jih je treba zelo pogosto menjat. Če menstruacija ni močna, imaš lahko komot skodelico noter tudi 10 ur. Ali več, če ni stranišča na voljo…. Kri je zbrana v silikonski skodelici, se ne strjuje, ne razkraja, kakor na tamponu ali vložku, tudi ne začne smrdeti.
Forum je zaprt za komentiranje.