Menstruacija
Jaz imam bolečine samo prvih nekaj ur, ali recimo prvega pol dneva menstruacije….rešujem, pa jih tako, da takoj, ko dobim menstruacijo vzamem dve tableti ibuprofena (ali Krkinega Bonifena, iste sestavine, le pod drugim imenom), ali paracetamola in tako navadno zatrem krče že v kali. Torej, že ob prvih znakih bolečine takoj po pain killer, če se spraviš nad bolečino, ko je le-ta v popolnem razcvetu, jo je težko ublažiti. Vsaj pri meni je tako.
Ld
živijo,ravno zadnjič sem pri ginekologu vprašala(imam kratko in ne,očno men.)če je to kaj narobe.Pa mi je odgovoril ,da ne,da bi bilo narobe če bi bila močna in dolga,in da se v tem vidi telesna forma,splošno počutje,itd.Nisem zdravnik,ampak po tem njegovem odgovoru je očitno pomembno tudi kaj ješ,pa če se giblješ vse na splošno.
LP pa čim manj bolečin
Jst sem imela šestnajst let boleče menstruacije. Pa nista pomagala niti dva poroda. Meni je v prvih dveh dneh pomagala samo škatlica lekadola(sam tegaprenašam). S tem da sem ga vzela (tri tablete skupaj) že takoj ko sem začela krvaveti in bolečino zatrla že v kali. Pa vem da sem večkrat vzela preveč sam edino to je pomagalo. Sedaj imam navadni materični vložek in hvala bogu, bolečin ni več. Glede močnosti ne vem, saj imam že od vsega začetka isto močne menstruacije in po osem dni trajajoče pa mi še ginekolog nikoli ni rekel da kaj ne bi bilo kaj v redu. So pa menda bolečine pri menstruaciji povezana s čiščenjem maternice, oziroma luščenjem krvi s stene. Meni je ginekolog rekel da se sedaj verjetno maternica lažje prečisti zato več ne boli. Mi je čisto vseeno zakaj več ne boli sam da je bolje.
Ti pa svetujem da morda obiščeš ginekologa morda ti bo lahko pomagal.
lp nija
jaz sem tudi ena izmed tistih, ki hudo trpimo v teh dnevih meseca.. ene 2 dni prej me ze zvija v trebuhu, ampak ni hudega.. hudo pride s prvim dnem in traja cele 3 dni, potem se umiri.. imam res hude krce, driske prvi dan, nisem sposobna za nic, pomaga mi toplota- zavijem se v odejo pa se ledvicni pas si dam gor, ker me tudi v samem predelu kriza zelo mocno boli.. Od tablet mi je pomagal samo nalgesin, pa se ta kakor kdaj, ketonal in razni drugi zal ne.. sedaj, ko imam probleme z zelodcem pa tudi tega ne smem jemati tako da res trpim te dni- dvojno: zelodec me matra in se menstruacijski krci..grozna kombinacija..
drugace pa se to: pravijo da naj bi kontracepcijske tablete pomagale pri bolecih menstruacijah.. meni so, ko sem jih prvic zacela jemat ( po 3 mesecih)..vmes sem imela slabo leto pavze od jemanja le-teh, sedaj pa mi nic ne pomagajo..
Drugace pa je tudi zelo pomembno, da se par dni pred menstruacijo ”mirkas”.. da te ne prepiha v tistem predelu, si dovolj toplo oblecena.
Zenske, ki nimate s tem problemov, ste res lahko srecne..
Imela sem zelo bolece menstruacije. Celo na urgenco se me odpeljali, ker je bilo enostavno prehudo, ali pa sem iz sluzbe sla kar domov. In nato sem staknila se alergijo na spazmolitike (Spasmex, kombinirani praski, Baralgin…). Podobna je bila koprivnici in dandanes uporabljam Aspirin.
Ugotovila sem, da mi odmerek 1 Aspirin/dan dan ali dva pred menstruacijo omili krce. Vzamem pa kar Aspirin direkt. Ko se menstruacija dejansko pojavi se da vzdrzati ali pa dodatno vzamem vzamem se kak Nalgesin.
BTW, KT je pri meni stanje sicer omilila, sem pa imela dan ali dva pred zacetkom hudo migreno. In tako se ne morem niti odlociti, kaj je bilo tezje prenasati.
Zelim ti, da bos kmalu nasla sredtvo, ki ti bo omililo bolecine!
Forum je zaprt za komentiranje.