Menstruacija na morju
Smo na morju in ne kompliciram.
Imam menstruacijo. Kopamo se v samotnih zalivih in nimam težav, da bi kdo videl morebitno kri.
Toda včeraj smo se pozno popoldan vrnili v zaliv in ko sem prišla iz vode, mi je po nogi spolzela kri. Prve dva dni imam res močno menstruacijo in kri lije. Tako je.
Sem dala noge takoj nazaj v vodo in se potem ogenila z brisačo. A sem bkla deležna nekaj grdih pogledov in vzdihov.
Plaža ni prava plaža, niti zelo polna.
Kaj pa vse fekalije, ki jih ladje, gliserji spuščajo v morje?
Ne bom čepela pod klimo samo zato, ker imam menstruacijo.
Normalna ženska, 15.07.2024 ob 09:02
Vlilo se je ob tamponu.
Imam res močno menstruacijo.
Daš novi tampon, preden greš v vodo, izbereš pravo velikost (saj veš, da obstajajo različno vpojni?) in menjaš, ko prideš iz vode.
Če pa se zavedaš, da ti je tampon in pogosto menjanje premalo, pač tisti dan ne greš v vodo.
Blabla750, 15.07.2024 ob 13:59
Mene pa zanima kako zamenjaš tampon na plaži kjer ni wc-ja? Jaz tega še nisem uspela pogruntat, pa sem že v perimenopavzi.
no saj pravim, dan danes lahko res čisto vsak idiot doseže visoko starost. Najbrž se ne vlečeš na najbolj oddaljeno plažo, če veš, da krvaviš kot Savica. Tako da lahko greš zamenjat pakungo v svojo nastanitev. Ali pa greš na pijačo v bližnji lokal in opraviš svoje. Če si na samem, se malo umakneš.
Če nimaš avta parkiranega nekje 100, 200, stran, stopiš malo stran od gneče in oči si oviješ brisačo, se delaš da preoblačiš kopalke, izvlečeš tist tampon, opraviš, obrišeš še intimni predel z intimnimi robčki, zaviješ v papirnato brisačo uporabljen tampon in robčke, daš v vrečko, če tam ni nekega koša, če je divja plaža, da odvržeš poten v “civilizaciji”……. Sveta preproščina in IQ iznajdljivost…
Alaria, 15.07.2024 ob 14:53
Če nimaš avta parkiranega nekje 100, 200, stran, stopiš malo stran od gneče in oči si oviješ brisačo, se delaš da preoblačiš kopalke, izvlečeš tist tampon, opraviš, obrišeš še intimni predel z intimnimi robčki, zaviješ v papirnato brisačo uporabljen tampon in robčke, daš v vrečko, če tam ni nekega koša, če je divja plaža, da odvržeš poten v “civilizaciji”……. Sveta preproščina in IQ iznajdljivost…
@Blabla750, ker spet ni scitiralo…
Preprosto, na mnenje drugih obiskovalcev plaže se ne oziraš. Dokler svoje opraviš diskretno, potem naj ostali držijo gobec. Pa naj bo to preoblačenje, menjava tampona, ali kaj tretjega. Jaz imam navado, da si preoblečem kopalke, ko pridem iz vode. Ja, če bo prav buljil vate, bo verjetno pogruntal/a, kaj počneš, ampak lepo prosim, no. Naj pogleda stran, če ga/jo tako moti.
Anonimno 3189, 15.07.2024 ob 14:59
Če ti mama ni povedala, ti bom pa jaz: ob prvih dneh, ko je menstra najmočnješa, se pač ne kopa. Niti namakanje v kadi. Zakaj? To pa vprašaj raje mamo, ker se mi ne ljubi več pisat
Ah dej ne seri, prosim te… 🙂
Menstruiram že XX let, velikokrat sem tudi s tamponi tudi v morju, savni, na barki, a divji plaži.. Niti enega vnetja, nobenih ginekoloških težav, nobenega belega toka, nikoli… Prosim nehajte s temi miti ” naj ti mama pa babica povesta”, zakaj ne med menzesom… M oja babica in prababica sta imeli cunjo med nogami namesto vložkov, ali pa še to ne v času, ko ni bilo tamočn ih dni, pa je teklo po njivi, medtem ko sta okopavali z motiko krompir….danes smo pa leta 2024…. Hvalabogu za tampone – tanavadne in une tasoft za v vodo, savno…. 🙂
Odrasle zenske, zenske!!!
Tole je treba javno po forumu? Ni potrebe po tovrstnih objavah, res ne. Ce je tvoj namen, da dosezes zgrazanje, potem sedi 5. Res, ampak zares me ne zanima, kdaj katera kolegica, sodelavka, monovka ima m. perilo, se posebej, ce ji dol tece. To so intimne zadeve, o tem se pogovoris s partnerjem. Se mal, pa bi dala na raglas, da imate tiste dneve in ste se za rasplod. Sori, zenska mora biti dama, obnasanje temu primerno, pol se pa cudite, na moskih izjavah.
Ja, saj je vse lepo in prav…samo je v takem in drugačnem početju- največ egoizma- pač osebni ego dela na polno. To pomeni, da bog ne daj, da bi se kdaj v svojih dejanjih malček zabremzali…To velja za vse življenjske zadeve, dajmo ego- ker, ja jutri bo pa konec sveta, če ne bom tega pa tega- vstavi poljubno ali sezonsko ali kar želiš…So poznane situacije- kjer so bile zoprne posledice- premočnega ega, češ kaj mi pa moreš ,v te variante…Recimo , ja ego, dajmo na polno izkoristit- koga briga, da je komaj novorojenček- lazimo vsepovsod, koga briga …, da ima otrok vročino, da je moža tako opeklo sonce, ker ni nikjer sence, naj trpi v prikolici, jaz, jaz , jaz …ali dežuje cel teden v kampu,…mi smo na dopustu in ,če ošpičene prekle dol padajo ,ne gremo domov, ne bomo čakali, vse takoj in vse zdaj, ker ,ja ,nas ne bo domov, mi smo na dopustu ,a veeeeš, to…ego, ego, ego… jaz ,jaz in jaz …in še marsikaj -se mi ne da razlagat…za znort ,res, če ….a reees moooram ….in tak dalje…
Hm, kot razlaga- Alaria- , njej vse super duper, super ženska nobenih težav. Samo se spregleda dejstvo, da pa nismo vse enake genetike in enakih hormonov…Pač- nekatere imamo probleme. Enako je z menopavzo- sita vrana- lačni ne verjame…In potem so tiste z težavami v menopavzi ozmerjane z lenobami, debeluhinjami, skratka- nerazumljene s strani super žensk, ki jim nikoli nič ni…ampak, lej tak je, …
Kakšne komplicirane ženske … Ko sem imela menstruacijo in sem bila na morju, sem oblekla črne kopalke. Imela sem dvoje hlačke. Ene z vložkom, če sem šla pa v vodo pa brez. Zamenjala sem jih tipk preden sem šla v vodo in takoj, ko sem prišla iz vode. Vedno sem se tako normalno kopala in sončila, pa tudi nikoli nisem imela šibke menstruacije. Tisto kapljo krvi, ki spolzi pa nihče ne vidi.
Forum je zaprt za komentiranje.