menjava službe
Mene pa zanima vaše mnenje, namreč delam v privat podjetju za nedoločen delovni čas. Plača ni vedno 15. v mesecu, za regres je treba čakati do zadnjega in še to je v večih delih, v 10letih se je zamenjalo okoli 30 ljudi, od starih sem le še jaz ( ker sem bila zdaj na 2. porodniški). Šef tudi pije in je včasih res nevzdržno, ko se spravi nate. Dopust imam še iz leta 2005 (vem, da to ni možno, vendar mi je dal na papir), skratka še in še je negativnih stvari. Aha tudi vsaka druga sobota je delovna, po koncu delovnika pobrišeš vse prostore, vključno z WC-jem, za dopust prosimo skoraj na kolenih,… del čas 9-17 in 11-19. Pozitivna stvar je pa , da imam blizu, za nedol. čas in, da imam sedaj urejen 6 urni delovnik za nego otroka do 3.leta. Zdaj pa imam možnost menjave v večje podjetje, za 200 € boljšo plačo, dei. čas 7-15 in 10-18. Sobote proste, vendar določen čas. Bolj zahtevno del. mesto, veliko se bom morala naučiti novega, je pa malo dalj stran. Ne bi niti spraševala o vašem mnenju, ker mi je jasno, da v zdajšnem podjetju ni prihodnosti , ker pa imam dva mala otroka, me pa pošteno skrbi
Če sem prav razumela imaš 10 let delovne dobe in ti ostane še velikoooo dni za delat. Jaz na tvojem mestu bi sprejela to novo službo. Moja kolegica je imela iste razmere na del. mestu kot jih ti opisuješ, s tem da je pozimi kidala sneg okrog firme, jeseni grabila listje,… Ko se ji je ponudila priložnost, je šla v novo firmo za določen čas, plača je pa ok.100eur manjša. Včasih moraš reskirat.
Držim pesti!!!
Glej, skrbi te očitno samo zaradi določenega časa, ker se bojiš, da bi potem ostala brez službe. Samo to se vprašaj: a v zdajšnji službi imaš pa zagarantirano, da jo boš čez eno leto še imela? Sploh če je vse bolj tako-tako, kot pišeš.
In tudi že zamenjaš službo in potem to novo izgubiš oz. ti ne podaljšajo, se boš naučila veliko novega, sposobna boš za zahtevnejše delovno mesto in si boš brez težav našla novo službo; morda še boljšo od teh dveh obeh skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.