Menjava službe – nakej pravnih vprašanj
Imam nekaj vprašanj v zvezi z menjavo službe:
– menjam eno službo za nedoločen čas za drugo, zanima me, če začnem z januarjem mi bo verjetno pripadal cel njihov regres, kaj pa če se odločim porabiti star dopust v takrat bivši službi in začnem z februarjem?
– kako je s tem pismom o nameri, ki ga podpišeš še pred podpisom pogodbe, da se zaščitiš, saj pogodbe da si zaposlen v novi službi še nimaš. Kaj zajema takšno pismo. Meni bi bilo pomembno, da je notri navedeno, da gre za službo za nedoločen čas in da je v tem pismu napisana tudi višina plače, kot je bilo dogovorjeno, če tega ni, jaz pa dam odpoved, si verjetno potem ne morem nič pomagati z danimi obljubami, ane?
– kako naj se izognem poskusnim 6 mesecem. Saj me ne skrbi, da bi jih razočarala, a vseeno bi mi bilo ljubše, da tega poskusnega roka ni. Kako naj to argumentiram? Imam dobro službo v javni upravi in jo bom menjala zaradi osebnih interesov.
Hvala vam za odgovore!
1. Če začneš delati v novi službi s 1.1.2009 in boš sprejeta za nedoločen čas ti s 1.7.2009 pripada ves dopust in ves regres za 2009 v tej novi službi.
2. Če začneš delati v novi službi 1.2.2009 ti prav tako pripada ves dopust in regres po 6 mesecih dela za nedoločen čas.to je od 1.8.2009.
3. Pismo o nameri: o vsebini se dogovori z novim delodajalcem in naj navede pomembne točke, to je plača, datum pričetka……
4. poskusno delo: verjetno se ne moreš izogniti, vendar mi je 6 mesecev malo preveč za osebo z delovnimi izkušnjami. Če si sigurna v svoje sposobnosti, se nimaš kaj bati poskusnega dela.
Če začneš z januarjem boš v novi službi dobila regres. V stari pa moraš porabiti do konca leta dopust za tekoči mesec. Če začneš s februarjem moraš v stari službi porabiti še sorazmeren delež novega dopusta in po moje ti morajo potem izplačati sorazmeren delež regresa.
JAz sem dobila sklep o izbiri kandidata. Lahko pa jim rečeš da bi pred odpovedjo rada podpisala pogodbo o zaposlitvi, potem bo tu notr napisano vse.
Težko se boš izzognila poskusni dobi, razen če si ulala strokovnjak na nekem področju in te ful snubijo in ful želijo s tabo podpisat pogodbo in potem oni sprejmejo tvoje pogoje in ti dajo nedoločen čas. Samo to je bolj redko. Običajno pač povsod dajo določen čas.
Forum je zaprt za komentiranje.