Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Menjava službe – nakej pravnih vprašanj

Menjava službe – nakej pravnih vprašanj

Imam nekaj vprašanj v zvezi z menjavo službe:
– menjam eno službo za nedoločen čas za drugo, zanima me, če začnem z januarjem mi bo verjetno pripadal cel njihov regres, kaj pa če se odločim porabiti star dopust v takrat bivši službi in začnem z februarjem?
– kako je s tem pismom o nameri, ki ga podpišeš še pred podpisom pogodbe, da se zaščitiš, saj pogodbe da si zaposlen v novi službi še nimaš. Kaj zajema takšno pismo. Meni bi bilo pomembno, da je notri navedeno, da gre za službo za nedoločen čas in da je v tem pismu napisana tudi višina plače, kot je bilo dogovorjeno, če tega ni, jaz pa dam odpoved, si verjetno potem ne morem nič pomagati z danimi obljubami, ane?
– kako naj se izognem poskusnim 6 mesecem. Saj me ne skrbi, da bi jih razočarala, a vseeno bi mi bilo ljubše, da tega poskusnega roka ni. Kako naj to argumentiram? Imam dobro službo v javni upravi in jo bom menjala zaradi osebnih interesov.
Hvala vam za odgovore!

1. Če začneš delati v novi službi s 1.1.2009 in boš sprejeta za nedoločen čas ti s 1.7.2009 pripada ves dopust in ves regres za 2009 v tej novi službi.

2. Če začneš delati v novi službi 1.2.2009 ti prav tako pripada ves dopust in regres po 6 mesecih dela za nedoločen čas.to je od 1.8.2009.

3. Pismo o nameri: o vsebini se dogovori z novim delodajalcem in naj navede pomembne točke, to je plača, datum pričetka……

4. poskusno delo: verjetno se ne moreš izogniti, vendar mi je 6 mesecev malo preveč za osebo z delovnimi izkušnjami. Če si sigurna v svoje sposobnosti, se nimaš kaj bati poskusnega dela.

Če začneš z januarjem boš v novi službi dobila regres. V stari pa moraš porabiti do konca leta dopust za tekoči mesec. Če začneš s februarjem moraš v stari službi porabiti še sorazmeren delež novega dopusta in po moje ti morajo potem izplačati sorazmeren delež regresa.

JAz sem dobila sklep o izbiri kandidata. Lahko pa jim rečeš da bi pred odpovedjo rada podpisala pogodbo o zaposlitvi, potem bo tu notr napisano vse.

Težko se boš izzognila poskusni dobi, razen če si ulala strokovnjak na nekem področju in te ful snubijo in ful želijo s tabo podpisat pogodbo in potem oni sprejmejo tvoje pogoje in ti dajo nedoločen čas. Samo to je bolj redko. Običajno pač povsod dajo določen čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close