Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Menjava službe; dopust, regres?

Menjava službe; dopust, regres?

Zanima me nekaj. Če nekje januarja zamenjam službo (sedaj sem zaposlena za nedoločen čas), kako je z dopustom in regresom? Naj povem, da se mi konec decembra izteče porodniška, potem bi pokoristila dopust in morda začela drugje.
Zanima me kako je z dopustom za leto 2009, če nastopi prekinitev nekje sredini januarja. Dopust za leto 2009 bi seveda koristila v novi službi (prav tako za nedoloč. čas) ne v stari. Ali morem dopust, ki ga dobim za leto 2009 z odločbo tudi pokoristiti pred odhodom? In kako je potem z dopustom v novi službi? Mi pripada ves?
Kako pa je z regresom? Mi bo v novi službi avtomatsko pripadal ali si ga morem s pogodbo zagotoviti?
hvala

V stari sluzbi ti za januar 2009 pripada sorazmeren delez dopusta od celotnega, torej 1/12 letnega za vask mesec, ko bos se pri njih, ce bos pri njih celoten januar. Novi delodajalec ti bo potem izdal novo odlocbo o visini dopusta, dobila ga bos pa 11/12. Regres ti bo v celoti izplacal novi delodajalec.

Novi delodajalec ti ni dolzan priznati dopusta, ki bi ti morebiti ostal iz leta 2008, hkrati pa ti prve pol leta ni dolzan omogociti izrabe celotnega dopusta, ampak samo tisti, kar ti tisti mesec pripada.

Pri novem delodajalcu pred pospisom pogodbe o zaposlitvi prosi se za vpogled v pravilnik o dolcanju dopusta, iz katerega bo razvidno, kako ti bodo dolocili stevilo prostih dni.

PS: Ne morem mimo tega, da me ne bi bolele oci, ker ne locis med glagoloma morati in moci. Torej: MORAS (in ne MOREM)si zagotoviti (tvoj zadnji stavek)

Hvala! Ločim, ločim, to bil pa lapsus. Ko sem tipkala, sem zraven še dojenčka tolažila verjetno še kakšna napaka več:).
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close