Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev menjava pripravništva

menjava pripravništva

Pozdravljeni!

Sem zaposlena kot zdravstveni delavec v zdravstvenem domu. Zaposlena sem za določen čas 9 mesecev, za opravljanje pripravništva. Po končanem pripravništvu me v tej ustanovi ne morejo zaposliti, kajti vsako leto vzamejo novega pripravnika (katerega plača ne gre iz žepa ustanove). Zaposlena sem od maja 2014. Danes pa se mi je odprla možnost, da kandidiram za pripravništvo v drugi ustanovi (moja sanjska služba), kjer bi mi po opravljenem pripravništvu najverjetneje podaljšali pogodbo. Zanima me ali lahko pripravništvo prekinem, če slučajno dobim priložnost za delo v drugi ustanovi. V pogodbi ni ničesar točno določenega zapisanega. V členu Dolžina odpovednih rokov se sklicujejo na roke, ki jih določa zakon in KP. Piše tudi da je javni uslužbenec, ki krši to točko dolžan izplačati denarno povračilo v višini zadnje izplačane plače. V 14. členu pa je navedeno da v primeru, če ne opravim programa pripravništva moram povrniti stroške pripravništva. Zanima me kaj se zgodi če dobim službo v drugi ustanovi in v trenutni dam odpoved? Koliko denarja bom morala vrniti (vse plače ali samo zadnjo)?

V upanju na odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close