Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menjava priimka pri moških

Menjava priimka pri moških

Lep pozdrav! Želel bi si spremeniti svoj priimek in ne vem kako bi na spremembo mojega priimka odreagirala okolica, skratka kako bi ljudje to sprejeli glede na to, da sem moški. Poznate kak primer, morda kakega znanega Slovenca, ki si je zamenjal priimek? Mislim da imajo ljudje do takih spremenb še vedno nesprejemljiv odnos. Hvala!

poznam kar nekaj moških, ki so iz različnih razlogov menjali priimke. Eni, ker so se mame poročile z novim, drugi, ker se numerološko ni “več ujemalo”, eni so vzeli bolj “nobel” priimke svojih sorodnikov.

Poznam enega, ki si je spremenil priimek, ker ga je bilo sram njegovega na ić. Popolnoma nič narobe. Bil je kreten na ić in je še vedno kreten tudi brez ić.

Enega poznam, je imel precej nelep živalski priimek. Potem ga je vzel po ženi. V takih primerih se mi zdi to čisto ok.

ni mi čisto jasna tvoja dilema

po eni strani bi menjal priimek, ker ? zakaj? ti ni všeč, ker drugim ni všeč? ali kako?

po drugi strani pa te muči, kako bodo drugi gledali na nov priimek?

sodelavec je vrinil ženin priimek pred svojega. uradno je zvone puc šuc, dejansko pa se še vedno povsod podpisuje zvone šuc.

Poznam nekoga, ki si je zamenjal priimek že dvakrat.

Kar ga najbolj moti je, da iz registra ne more odstraniti očetovih korenin na ić.

Boš moral pretehrati ali je večja želja po spremembi priimka, ali strah/skrb pred reakcijo okolice. Za slednje ti namreč nihče ne more povedat kako bo, še več, če jih je 100 imaš lahko 100 različnih reakcij.

Bivši je prevzel ženin priimek.

Ljudje nehajte živeti za druge in si komplicirati življenje zaradi njihovega mnenja. V redu je ime, v redu je priimek, v redu je telo.. delaj na ljubezni do sebe, sprejemanju sebe, duhovni rasti in se obkrožaj z ljudmi, ki te imajo radi in te točno takega sprejemajo. Družba je problem in ne spreminjajte sebe zaradi bolne družbe, ker jim NIKOLI ne boste mogli ugoditi. Spremeniš priimek, pa jim ne bo po volji barva las, go figure! Ne se spreminjati. Tako kot obleka ne dela človeka, tako tudi ime in priimek ne določata kdo v resnici si. In samo to naj ti bo pomembno, kar nosiš v srcu in kar imaš za dati.

Če je problem zaradi službe velja enako. Nekdo, ki te ne ceni zaradi tvojih sposobnosti, znanja, karakterja, mu noben tvoj priimek ne bo vzbudil te želje po spoštovanju tebe kot osebe. Fokusiraj se raje na svoj razvoj, rast, oplemenitenje .. z znanjem, spretnostmi, sposobnostjo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close