menjava mrežne kartice
Crknila mi je mrežna kartica, vsaj predvidevam, ker se enostavno ni več povezalo prek ADSL modema na net, tudi ikona Local area connection je kazal, da je omrežni kabel izključen, prav tako mi na ADSL modemu ni gorela tretja lučka.
Iz starega računalnika (ki ga ne uporabljam več) sem vzela staro mrežno kartico in jo dala v tega, pač zamenjala kartici, na net se mi je računalnik takoj priklopil, deluje internet brskalnik, pošta in tudi skype.
Ikonca Local area connection pa še vedno kaže, da je omrežni kabel izključen, ne poveže se mi NLB Proklik, javlja napako, tisti kliče svojo številko in uporablja drugo povezavo (program je inštaliran na računalniku).
Kaj bi še morala narediti, uporabljam Win XP.
Hoj,
A ste, preden ste menjali mrežno kartico, gonilnike od prejšnje deinštalirali ? Ste potem, ko ste novo notri dali, naložili gonilnike za novo mrežno kartico ? To je moja (logična) razlaga glede tiste ikonce zakaj se tako obnaša.
Možno je tudi, da je mogoče mrežni kabel “kaj slab”, pa da ni kontakti s kontakti v vtičnici za mrežno kartico. Sicer so ti kontakti pozlačeni, tako da oksid kot možnost odpade, vendar vseeno.
No ja, če se je šlo za isti oz. identični mrežni kartici (proizvajalec in model ali sorodni model), potem je to možno in ok, vendar pa če se gre za popolnoma različni, pa ni dobro “novi kartici vsiljevati” gonilnike od druge, ker lahko pride do okvare vstavljene mrežne kartice. Win XP pa tudi niso tako “gonilno” podprte oz., da bi imele širok nabor podpore strojne opreme (torej, da ne potrebuješ več gonilnikov) kot npr. Win 7/8.
Forum je zaprt za komentiranje.