Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Menjava C4 za novo Yaris

Menjava C4 za novo Yaris

Kaj pravite na menjavo 5 mesecev starega C4 bencinarja 1.6, ki je sedaj vreden samo 2,8 mio SIT (sramota za Citroen) za novo Toyoto Yaris 1.3 prav tako bencin.
Lep pozdrav.

neumnost, zguba je največja, drugače zakaj pa sramota (1/2 leta stara corolla ali golf benzin tudi nista več vredna)?

lp

Nikoli ne bi menjal

Pa povej kakšen je razlog za menjavo?

1. Prevelika poraba – 9 litrov (po papirjih veliko manj).
2. Veliki stroški vzdrževanja (17 ” platišča
3. Zavarovanja na ceno 4,5 mio. SIT
4. Nepregleden pri parkiranju
5. 20% izguba vrednosti ( avto star komaj 5 mesc.)
6. Primerjava pri golfu zgubiš enako pri komaj 2 letih. Enako velja za Toyote in Seate.
itd…

pa menjaj pa boš videl kak je!
Servis boš plačal enkrat več!
toyota ni več to kar je bila!

Jaz nebi menjal nikoli!

Kakšni pa so vozni užitki (lega na cesti, odzivnost volana, počutje na avtocesti)?
Ali je zaradi širokih gum občutljiv na neravnem cestišču, ter avtocestah?
Široke gume v kombinaciji z elektroojačanim volanom rade rezultirajo v tem.
Yaris sicer tudi ne briljira, njegova prednost je manjša izguba vrednosti, nekoliko večja zanesljivost, ter daljša garancija. Vendar običajne izvedenke niso za dinamične voznike, ali za redne uporabnike avtocest.

Glede dragih pnevmatik poglej v homologacijo ali omogoča manjšo dimenzijo platišč.
V ceno 16″ pnevmatik dobiš jeklena platišča.
Visoka cena zavarovanja pa je žal davek na Citroenovo politiko visokih izhodiščnih cen, ter milionskih popustov.

Lega na cesti v zmerni vožnji je dobra, počutje na avtocesti tudi ni slabo, vendar je poraba zelo visoka. ( pri hitrosti 180 km/h je poraba 17,1 l in to konstantno in to po ravni cesti!!!). Homologacija mi omogoča tudi 15″ platišča, vendar menjava platišč z zimskimi gumami znese na okoli 130.000 SIT. Mislim, da je najbolje kupiti 2-3 leta rabljen avto v smislu, da za avto izgubiš na vrednosti čim manj.

Si računal z jelkenimi platišči?
Glede porabe pa ti lahko na servisu preverijo delovanje računalnika. Sam sem imel pri Civicu podobne probleme, a so jih omilili.
Yaris je resda Toyota, vendar je ravno prišla ven, zato morebiti še ima kakega hrošča. Tudi pri novem avto je pametno kupiti kako leto star model.

Ti si tudi kljukec, pri 180 ti kuri 17l. Česa ne poveš!

Ja res sramota. Saj drugače ne more bit, če prodaja nove za parsto tisoč ceneje kot je polna cena in na ta način oškodije svoje stare kupce, ker je na ta način znižala ceno njihovih rabljenih avtomobilov.

Prav zaradi tega se je potrebno izogibati tistih, ki imajo tudi 1 M popusta.

Hm,pa še kvarijo se tile citroeni,žal…Je moj prvi in sigurno zadnji…

Popusti so že od vsega začetka. Za C4 1.6i SX si vedno dal cca 3,5 mio, nikoli več. Ceniki so prilagojeni in enaki po vsej EU. Redna cena avta je res višja za 1 mio, vendar so tudi v tujini običajni popusti kar pri dilerju 2-3.000 eur. In enako je pri vseh znamkah. Pri golfu5 so tudi potem klime šenkali, prve kupce pa skasirali, zdaj ima neki SI paket, včasih 0,5 mio popusta…

Avto sigurno lahko za več prodaš kot 2.8 mio, poišči takega, ki ima namen kupiti novega in mu daj 300 jurjev popusta. Eurotax je pač prilagojen germanskim avtom. Poraba je res nekje okrog 7.5-8,5 l – več nikoli, res da se ne vozi 180 km/h (moj oče ga vozi- je potnik in dela 3.000 km/mesec), če si si pa ga kupil, da bi na gorivu šparal, bi si vzel dizla HDi 110 konjev in imel 5-6 l porabo, ne zdaj, ko je prepozno jamrat.

Avto je res vreden svojega denarja, oče je zelo zadovoljen po 65.000 km ni bilo še nobene napake ali napakice, le 2 servisa po 33.000 sit, kar se mi ne zdi pretirano. Foter ima že 6 citroena in same pohvale nikjer nič posebnega (vsi avti okrog 150.000 -210.000 prvoženih km), prodal je vsakega privat in veliko več iztržil. Tako pač je, znajti se je treba.

Zelo modra odločitev BRAVO

New Report

Close