Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice menjam Hrvaško morje za drugo tujino..

menjam Hrvaško morje za drugo tujino..

Tole sem kar direkt pogledala na Ryanair. So imeli par dni neke poceni akcije, mislim, da karte po 5€. Samo je že mimo.
Drugače pa ja, skyscaner. Pa seveda potem branje drobnega tiska. Da ni kakih presenečenj.[/quote]

Kaj pa do Benetk in nazaj ? GoOpti? Ker s svojim avtom + parkirnina kar nanese spet.[/quote]

Jaz grem na letališče ali z vlakom, busom ali pa z GoOpti. Našla sem si pa že tako prevoz na netu s privat osebami, ki so šli na letališče ali pa v pristanišče pa smo si delili stroške. Odvisno katero letališče/pristanišče, odvisno tudi od ure. Potem pa kombiniram.

Tole sem kar direkt pogledala na Ryanair. So imeli par dni neke poceni akcije, mislim, da karte po 5€. Samo je že mimo.
Drugače pa ja, skyscaner. Pa seveda potem branje drobnega tiska. Da ni kakih presenečenj.[/quote]

Kaj pa do Benetk in nazaj ? GoOpti? Ker s svojim avtom + parkirnina kar nanese spet.[/quote]

Splača se mogoče za dva, za štiri nikakor.

Malo pozna si za ugodne karte. Spremljaj direktno stran od Ryanaira, pa Volotee, pa ostalih nizkocenovnikov. Če imaš fb lajkaj stran Po svetu, kjer vedno javljajo kdaj so akcije in se marsikaj dobi.

Ja, ta stran Po svetu je fajna.

Zanima me za drugo leto. 🙂 Zmeraj planiram dopust daleč vnaprej.

seveda da ne, ko pa nima za primerjat, če že 20 let hodi na eno in isto mesto ta tvoj “mladenič”….
🙂 Ko bo zavohal čar sprememb in neležernosti, bo pa drugače.

Ma mene ne dobiš, da bi na eno in isto mesto, niukakor. Sem pač tip človeka, ki si rad širi obzorja tudi s potovanji.

Mene preprosto ubija se vračati na eno in isto mesto, gledat ene in iste ljudi vsako leto. ALi pa da bi v en in isti kemp, z istimi pavšalisti vsako leto, ko se na eni strani derejo otoc, na drugi pa pijani desci raztegujejo meh in smrdijo po alkoholu do zgodnjih jutranjih ur. ALi pa na kak samoten kraj

Sem tudi oseba, ki v življenju rada sprejema izzive, živim pa tudi po načelu: glej, če ne greš, ne preizkusiš, ne moreš vedeti.

Pa naj bo to jadranje, hotel, apartma, robinzon stil, karkoli. Preprosto ne maram “rutine”.

In ja, pri nas doma že dolgo vemo, da je dopust pri sosedih Hrvatih precej precenjen; tudi za bolj nizkokategorične nastanitve so cene takoj okrog dva jurja za družino – pa še stroški za nabavo hrane, kuhanje, če se to greste. Ne, hvala. To zame ni dopust…[/quote]
Dva jurja za 14 dni se v življenju nisem dala. Hodimo na hrvaške otoke (familija, dva odrasla, dva otroka) v apartmaje ob morju, pa z vsemi stroški lani nismo presegli 1300 EUR. Apartma ima vedno dve spalnici, klimatiziran, wifi, terasa ob morju, lastna plaža, kuhinja s pomivalcem, hrano kupujemo vedno na otoku, za domov pa še lokalno vino, olje,…. , Gremo tudi ven jest, pa na sladoled,…. Sicer pa si kuhamo sami – ne kompliciramo, hrana ni naše bistvo na dopustu, jemo pa vseeno čisto dobro. Čisto morje in mir na plaži je bistvo našega oddiha. Za 2000 bi dobili že celo hišo čisto na samem.[/quote]

no vidiš, jaz pa na dopustu ne maram ravno kuhat, ker se tudi jaz želim spočit in moji to zelo dobro vedo – pa na 14 dnevnem potovanju zapravim manj , enako ali pa kak stotak več, kot vi, ,pa sem skoraj vsak dan na drugi destinaciji. Res je, da mi ni prioriteta kopanje v kristalnem morju, mi je pa bolj prioriteta lovit sončne žare in se tudi kopat v morju, ko je tukaj mrzlo ali pa že sneg – tudi že v hotelu s 4-5 kategoričnimi zvezdami smo se odlično imeli 14 dni za manj denarja, kot je bil tvoj znesek na Hrvaškem. Ampak verjetno je tvoja prioriteta čisto kristalno jadransko, pa čeprav z veliko Slovenci okoli sebe: Mi pa le temu ne dajemo prednosti, prej toploti in tujim, nepoznanim, a precej bolj prijaznim obrazom :). Pa tudi poleti ne maramo hoditi na morje, ker nam je prevroče, prevelike gneče so.

letos bo pa na Hrvaško sploh problem za it, ker bodo poostrili mejni nadzor pri vstopu in izstopu zaradi terorizma in se bodo spet ustvarjale kolone, kot nekoč.

Zanima me za drugo leto. 🙂 Zmeraj planiram dopust daleč vnaprej.[/quote]

O pol pa bo kar češ, poglej nekje oktobra direkt na strani nizkocenovnikov in boš videla, da je napol zastonj. 🙂

Eni znamo pa združit kopanje in sončenje in raziskovanje novih krajev. In si tudi zorganizirat ugodne variante.
Se pa strinjam, za 10 dni plaže in morja je res nesmiselno hodit kam daleč. Se je čisto dovolj zapeljat nekam v Istro, na Krk ali kakšne podobne bližnje destinacije.[/quote]
Pa tebe to ne moti, naprimer doma Slovenci, tam na Krku, pa naprimer Umag, pa ta del Istre pa spet polno samih Slovencev? Če te ne, potem je to zmagovalna kombinacija zate :). Uživaj![/quote]
Meni morje in plaža ni bistvo dopusta. In zato redko zaidem na Hrvaško, tistih par dni vsake kvatre, pa še to izven sezone, mi je pa Istra čisto ok. Tam, kamor sicer največ hodim na počitnice, se pravi po kampih Italije, Francije, Španije, Avstrije … pa Slovenca skorajda ne srečaš. Tudi zato so mi take počitnice fajn 😉

avto dobiš lahko že za 18 eur na dan..vsaj 3x gremo po otoku na okoli, vedno.
sej bi prilimala link, pa nalašč ne bom, da bi videla našo žalost od hotela, ki pa sploh to ni..
sicer pa ob vseh prikoličarjih na hrvaškem tu gori, in vso navlako okoli..gremo mi v Hilton.[/quote]

Itak, da ga ne boš pripopala, kje pa upaš. :)) Sem videla toliko Grčije, kot je verjetno ti nikoli ne boš, poznam cene. Pri avtu nakladaš, da glava peče, hotel je pa za ta denar luknja. Čeprav je Rodos med cenejšimi otoki.[/quote]

mi zelo veliko hodimo okrog..tudi grčija..in smo šli recimo v grčiji že za nekje 1500 štirje, letalo, polpenzion.hotel 3 in pol zvezdice..super, družinski hotel, vse lepo čisto, hrana odlična, zelo lepe sobe,super bazen, blizu plaže..ok, ni bilo wi-fi-ja v vsaki sobi, samo na recepcji,ni bilo animacije za otroka..ampak nam to ni tako pomembno..otroka sta bila super zadovoljna, osebje zelo prijazno..

smo pa že tudi šli v grčiji za 2400, hotel 4 zvezdice, sicer so bili na bazenu tudi tobogani, ampak moram rečt,m da mi je bil ta za 3 in pol zvezdice dosti bolj simpatičen, tudi hrana boljša..tako da ni vse za jurja in pol šit…

Vedno s svojim avtom. Najbolj zaupamo svoje življenje sami sebi 🙂 Pač….
Za parkirnino najdeš na spletu tudi določene kupone za popust – Za Marco Polo ali pa Treviso; pa preko spleta , se vnaprej lahko kupi in rezervira prej tisto parkirišče na določen termin, je tudi 40-50% cenejša parkirnina. Sprintaš kodo, poskeniraš pri vhodu skozi rampo. Pri nas se je ene 7x izšlo brez komplikacij.

Ala Groupon.it in podobne strani, ala naši Kuponko stil se moraš tudi malo znajti….. Mi smo ene parkrat za 14 dni namesto 120 eur plačali le 50 eur.

Pa tebe to ne moti, naprimer doma Slovenci, tam na Krku, pa naprimer Umag, pa ta del Istre pa spet polno samih Slovencev? Če te ne, potem je to zmagovalna kombinacija zate :). Uživaj![/quote]
Meni morje in plaža ni bistvo dopusta. In zato redko zaidem na Hrvaško, tistih par dni vsake kvatre, pa še to izven sezone, mi je pa Istra čisto ok. Tam, kamor sicer največ hodim na počitnice, se pravi po kampih Italije, Francije, Španije, Avstrije … pa Slovenca skorajda ne srečaš. Tudi zato so mi take počitnice fajn ;)[/quote]

no, saj potem je pa v redu 🙂

Narediva reprizo?[/quote]

Si bom nekam zabeležila. :))[/quote]

O antilopca, a tudi tema o dopustu ti je prav za nastavljanje 🙂 ? Je treba uničit vsako temo? Odori si svojo, pa se tam skuri.

Btw…zdej pa samo še počakam žaljivke, ki zagoto pridejo, ko se pojavi antilopin alter ego 🙂

Dva jurja za 14 dni se v življenju nisem dala. Hodimo na hrvaške otoke (familija, dva odrasla, dva otroka) v apartmaje ob morju, pa z vsemi stroški lani nismo presegli 1300 EUR. Apartma ima vedno dve spalnici, klimatiziran, wifi, terasa ob morju, lastna plaža, kuhinja s pomivalcem, hrano kupujemo vedno na otoku, za domov pa še lokalno vino, olje,…. , Gremo tudi ven jest, pa na sladoled,…. Sicer pa si kuhamo sami – ne kompliciramo, hrana ni naše bistvo na dopustu, jemo pa vseeno čisto dobro. Čisto morje in mir na plaži je bistvo našega oddiha. Za 2000 bi dobili že celo hišo čisto na samem.[/quote]

no vidiš, jaz pa na dopustu ne maram ravno kuhat, ker se tudi jaz želim spočit in moji to zelo dobro vedo – pa na 14 dnevnem potovanju zapravim manj , enako ali pa kak stotak več, kot vi, ,pa sem skoraj vsak dan na drugi destinaciji. Res je, da mi ni prioriteta kopanje v kristalnem morju, mi je pa bolj prioriteta lovit sončne žare in se tudi kopat v morju, ko je tukaj mrzlo ali pa že sneg – tudi že v hotelu s 4-5 kategoričnimi zvezdami smo se odlično imeli 14 dni za manj denarja, kot je bil tvoj znesek na Hrvaškem. Ampak verjetno je tvoja prioriteta čisto kristalno jadransko, pa čeprav z veliko Slovenci okoli sebe: Mi pa le temu ne dajemo prednosti, prej toploti in tujim, nepoznanim, a precej bolj prijaznim obrazom :). Pa tudi poleti ne maramo hoditi na morje, ker nam je prevroče, prevelike gneče so.

letos bo pa na Hrvaško sploh problem za it, ker bodo poostrili mejni nadzor pri vstopu in izstopu zaradi terorizma in se bodo spet ustvarjale kolone, kot nekoč.[/quote]
Jah no, pri nas pač ne kuham samo jaz. Ko bosta otroka še malo zrasla, bosta tudi ona dva. Res ne vem, zakaj bi jaz morala kuhati 14 dni. Zaradi mene sploh ne bi bilo treba kuhati. 🙂
Ja, čisto morje in mir na samotni plaži je zame res dopust – oddih.mZato zagotovo tam ni veliko ljudi, Slovencev pa še najmanj. 🙂 Smo pa zaradi otrok vezani na počitnice – te pa potem izkoristimo za 14 dni. Kakorkoli že, v tem času ni cenejšega dopusta drugje. Smo že gledali Italijo, Grčijo, Španijo, pa pride vse precej dražje če hočeš, da je apartma ob morju in ima vsaj približno tako opremo, kot jo iščemo.

Vedno s svojim avtom. Najbolj zaupamo svoje življenje sami sebi 🙂 Pač….
Za parkirnino najdeš na spletu tudi določene kupone za popust – Za Marco Polo ali pa Treviso; pa preko spleta , se vnaprej lahko kupi in rezervira prej tisto parkirišče na določen termin, je tudi 40-50% cenejša parkirnina. Sprintaš kodo, poskeniraš pri vhodu skozi rampo. Pri nas se je ene 7x izšlo brez komplikacij.

Ala Groupon.it in podobne strani, ala naši Kuponko stil se moraš tudi malo znajti….. Mi smo ene parkrat za 14 dni namesto 120 eur plačali le 50 eur.[/quote]

Redna cena je pa 60 evrov za 14 dni. 🙂 Tako da so ti kuponi isti nateg kot pri nas.

Vedno samo na kroatijo. Vedno zadovoljena in poseksana od domorodcev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close