menjam Hrvaško morje za drugo tujino..
Brez veze zdaj tekmujemo kje je ceneje, ker vedno bo ceneje na Hrvaškem, v kakšnih Zubovičih v apartmaju za 30 EUR. Vse je odvisno kaj človek želi.
Mi rezerviramo letalo za Grčijo, ali Italijo že oktobra ali novembra in nas pride 200 EUR povratna za vse 4. Apartma pa vzameš tak, kot želiš, se pravi od do, enako velja za hotel. Če želiš še avto je za 1 teden od 200 eur naprej. Kljub vsemu pa se plaže v Grčiji ne morejo niti približno primerjati s temi na Hrvaškem, pa lahko rečete, kar hočete. Se pa, da tudi v tujini priti poceni skozi.
Saj se vsako leto odvija isto tekmovanje 😉
Ne vem, zakaj je sploh pomembno, kdo pride bolj poceni skoz? Vsak si pač privošči v okviru svojih zmožnosti….in pomembno bi bilo, da v tistem potem tudi uživa, ne pa da gleda, kaj bodo rekli znanci.
Tako ne boste imeli nikoli lepega dopusta.
Btw: letos sem kupila karte za Sardinijo za 37 eur povratne v avgustu….ampak vseeno gremo še prej na Hrvaško 😛
Sorry, no, ampak če hodiš v kamp v Kvarner, potem to ni nič kaj boljše od grškega pajzlja. Res ste zanimivi eni, ki se držite Hrvaške kot pijanec plota. V bistvu niste bili še nikjer drugje, ampak hrvaško morje je pa najlepše, ane?[/quote]
če se lahko tule priključim … sem že zgoraj napisala, kako mi potujemo čez leto na različne destinacije, tudi druge kontinente in smo videli že ohoho in bili že res marsikje, ampak ….
poleti pa imamo v kvarnerju pavšal in res, ni ga čez kamp na otoku, odklop, počitek in mir, to je dopust 🙂
potujemo pa z namenom, da spoznavamo svet, doživimo kaj novega, obiščemo popotniške prijatelje in spoznavamo nove ljudi … smo pač potovalni friki
in še … ja, hrvaško morje je med najlepšimi, le redke so države, ki se lahko pohvalijo s podobnim …
avto dobiš lahko že za 18 eur na dan..vsaj 3x gremo po otoku na okoli, vedno.
sej bi prilimala link, pa nalašč ne bom, da bi videla našo žalost od hotela, ki pa sploh to ni..
sicer pa ob vseh prikoličarjih na hrvaškem tu gori, in vso navlako okoli..gremo mi v Hilton.[/quote]
Itak, da ga ne boš pripopala, kje pa upaš. :)) Sem videla toliko Grčije, kot je verjetno ti nikoli ne boš, poznam cene. Pri avtu nakladaš, da glava peče, hotel je pa za ta denar luknja. Čeprav je Rodos med cenejšimi otoki.[/quote]
zakaj ne?, mi smo šli na rodos, prav tako na zakintos, par let nazaj, za podobno ceno, avto smo rentali za 20 eur na dan…pa je bil hotel daleč od luknje..imaš variante, ko prideš res ugodno, moraš pa iskat, seveda.
Kam v Grčiji pa letite za 200 evrov? Iz Benetk? Resno vprašam. Za Italijo je to drugače normalna cena, ker gre za notranje lete.[/quote]
Benetke – Krf: 21-55€ na eno smer. Sem pogledala en en teden v juniju, bi v eno smer prišlo 21€, v drugo pa 45€. Verjetno bi se dalo priti skoz ceneje. Jaz sem kar en termin odtipkala.
seveda da ne, ko pa nima za primerjat, če že 20 let hodi na eno in isto mesto ta tvoj “mladenič”….
🙂 Ko bo zavohal čar sprememb in neležernosti, bo pa drugače.
Ma mene ne dobiš, da bi na eno in isto mesto, niukakor. Sem pač tip človeka, ki si rad širi obzorja tudi s potovanji.
Mene preprosto ubija se vračati na eno in isto mesto, gledat ene in iste ljudi vsako leto. ALi pa da bi v en in isti kemp, z istimi pavšalisti vsako leto, ko se na eni strani derejo otoc, na drugi pa pijani desci raztegujejo meh in smrdijo po alkoholu do zgodnjih jutranjih ur. ALi pa na kak samoten kraj
Sem tudi oseba, ki v življenju rada sprejema izzive, živim pa tudi po načelu: glej, če ne greš, ne preizkusiš, ne moreš vedeti.
Pa naj bo to jadranje, hotel, apartma, robinzon stil, karkoli. Preprosto ne maram “rutine”.
In ja, pri nas doma že dolgo vemo, da je dopust pri sosedih Hrvatih precej precenjen; tudi za bolj nizkokategorične nastanitve so cene takoj okrog dva jurja za družino – pa še stroški za nabavo hrane, kuhanje, če se to greste. Ne, hvala. To zame ni dopust…
gremo letos na rodos, 4 osebe, 1440 eurov, all inclusive, letalo seveda, vključeno zavarovanje in riziko odpovedi..in kakšne strašne stroške naj bi tvoje še imela tam..razen mogoče kakšne malenkosti in spominek za otroke…se dobi, se najde, treba je pa iskat sam, ne samo gledat prospekte, ki jih dobite po pošt..pa sem rezervirala potem preko agencije, ampak aranžma sem pa našla sama..letimo pa iz graza, nam najbližje, poleg maribora.
vsako leto gremo nekam v tujino, moja dva še sploh nista bila na hrvaškem..meja za ceno nam je nekje 2000 eur..letos smo res ugodni..[/quote]
Mi pa nikakor nismo ljubitelji teh all inclusive variant. Ne vem, meni je to tako neužitno kar se hrane tiče. Ker so ponavadi ljudje tako nekulturni, ker so jih same oči, si nalagajo na krožnike, pa sploh ne pojedo, razbrskajo, ali pa se nažirajo ku prašiči. Ker je Alll inclusive – enkrat Španija, enkrat, pa sicer o 4 in 5 zvezdic, ne nek raja turizem. Pa tudi kvaliteta tiste hrane v tistih grelnih posodah nagomilana, pa ljudje se vrivajo, sploh nekatere matere porinejo svojega otroka, potem pa še svojo rit priklopijo pred tebe ( kakšne drugorazredne ruske družine so take, pa Korejci so tudi ko kobilice – za njih bi pa morali imet za njihove skupine posebne sale za jest, ker to je pa nenormalno, kaj ti ljudje počnejo pri obedih – ni zadosti, da samo v želodce stlačijo, si nalivajo še v termoske od juh pri večerji do pijač pri zajtrkih, pa zavijajo v serviete za seboj… Pri hrani se vse konča.
Ja, mi tudi sami potujemo, v lastni režiji – karte letalske gledamo in kupimo 6 do 8 mesecev prej, ko so avjoni še prazni, sedeži še na voljo, karte pa dosti ceneje, kot 2 meseca pred odhodom. In nastanitve tudi – smo ponavadi zvesti 1-2 verigam, imamo tudi lojalnostni program in veliko ugodnosti iz tega naslova – ko naprimer za 4 člansko družino rezerviraš navadno sobo, pa dobiš potem upgrade v suito z dnevnim prostorom, zastonj wifi, zajtrke, parkirnino, ipd…..
Pa seveda spremljamo tudi , ko so akcije letalskih prevoznikov. pnavadi jih dajo ven na začetku sezone (pomlad, poletje, jesen, zima), enako nastanitve – imajo akcijske ponudbe, zelo ugodne. Se pa z leti zverziraš, mi tako pošnemo že 15 let in veliko denarja se da prihranit, če ne potuješ z agencijami. SPloh, če si oseba, ki ne rabiš nekoga, da te neprestano “vodi”, e ima na očeh”; pa če ne maraš hodit naokoli z grupo Slovencev 🙂
Kam v Grčiji pa letite za 200 evrov? Iz Benetk? Resno vprašam. Za Italijo je to drugače normalna cena, ker gre za notranje lete.[/quote]
Benetke – Krf: 21-55€ na eno smer. Sem pogledala en en teden v juniju, bi v eno smer prišlo 21€, v drugo pa 45€. Verjetno bi se dalo priti skoz ceneje. Jaz sem kar en termin odtipkala.[/quote]
Super informacija. Iščeš prek skyscannerja?
Benetke – Krf: 21-55€ na eno smer. Sem pogledala en en teden v juniju, bi v eno smer prišlo 21€, v drugo pa 45€. Verjetno bi se dalo priti skoz ceneje. Jaz sem kar en termin odtipkala.[/quote]
Super informacija. Iščeš prek skyscannerja?[/quote]
Tole sem kar direkt pogledala na Ryanair. So imeli par dni neke poceni akcije, mislim, da karte po 5€. Samo je že mimo.
Drugače pa ja, skyscaner. Pa seveda potem branje drobnega tiska. Da ni kakih presenečenj.
gremo letos na rodos, 4 osebe, 1440 eurov, all inclusive, letalo seveda, vključeno zavarovanje in riziko odpovedi..in kakšne strašne stroške naj bi tvoje še imela tam..razen mogoče kakšne malenkosti in spominek za otroke…se dobi, se najde, treba je pa iskat sam, ne samo gledat prospekte, ki jih dobite po pošt..pa sem rezervirala potem preko agencije, ampak aranžma sem pa našla sama..letimo pa iz graza, nam najbližje, poleg maribora.
vsako leto gremo nekam v tujino, moja dva še sploh nista bila na hrvaškem..meja za ceno nam je nekje 2000 eur..letos smo res ugodni..[/quote]
Mi pa nikakor nismo ljubitelji teh all inclusive variant. Ne vem, meni je to tako neužitno kar se hrane tiče. Ker so ponavadi ljudje tako nekulturni, ker so jih same oči, si nalagajo na krožnike, pa sploh ne pojedo, razbrskajo, ali pa se nažirajo ku prašiči. Ker je Alll inclusive – enkrat Španija, enkrat, pa sicer o 4 in 5 zvezdic, ne nek raja turizem. Pa tudi kvaliteta tiste hrane v tistih grelnih posodah nagomilana, pa ljudje se vrivajo, sploh nekatere matere porinejo svojega otroka, potem pa še svojo rit priklopijo pred tebe ( kakšne drugorazredne ruske družine so take, pa Korejci so tudi ko kobilice – za njih bi pa morali imet za njihove skupine posebne sale za jest, ker to je pa nenormalno, kaj ti ljudje počnejo pri obedih – ni zadosti, da samo v želodce stlačijo, si nalivajo še v termoske od juh pri večerji do pijač pri zajtrkih, pa zavijajo v serviete za seboj… Pri hrani se vse konča.
Ja, mi tudi sami potujemo, v lastni režiji – karte letalske gledamo in kupimo 6 do 8 mesecev prej, ko so avjoni še prazni, sedeži še na voljo, karte pa dosti ceneje, kot 2 meseca pred odhodom. In nastanitve tudi – smo ponavadi zvesti 1-2 verigam, imamo tudi lojalnostni program in veliko ugodnosti iz tega naslova – ko naprimer za 4 člansko družino rezerviraš navadno sobo, pa dobiš potem upgrade v suito z dnevnim prostorom, zastonj wifi, zajtrke, parkirnino, ipd…..
Pa seveda spremljamo tudi , ko so akcije letalskih prevoznikov. pnavadi jih dajo ven na začetku sezone (pomlad, poletje, jesen, zima), enako nastanitve – imajo akcijske ponudbe, zelo ugodne. Se pa z leti zverziraš, mi tako pošnemo že 15 let in veliko denarja se da prihranit, če ne potuješ z agencijami. SPloh, če si oseba, ki ne rabiš nekoga, da te neprestano “vodi”, e ima na očeh”; pa če ne maraš hodit naokoli z grupo Slovencev :)[/quote]
Sožalje zaradi slabe izkušnje z all. Jaz sem bila samo enkrat, pa je bilo super. Show cooking, sprotna priprava hrane, nobene gneče, ker je bilo vsega v izobilju.
Če te prav razumem, torej rezervirate direkt v hotelu? Hočeš mogoče priporočit kakšno verigo?
Pa seveda spremljamo tudi , ko so akcije letalskih prevoznikov. pnavadi jih dajo ven na začetku sezone (pomlad, poletje, jesen, zima), enako nastanitve – imajo akcijske ponudbe, zelo ugodne. Se pa z leti zverziraš, mi tako pošnemo že 15 let in veliko denarja se da prihranit, če ne potuješ z agencijami. SPloh, če si oseba, ki ne rabiš nekoga, da te neprestano “vodi”, e ima na očeh”; pa če ne maraš hodit naokoli z grupo Slovencev :)[/quote]
Sožalje zaradi slabe izkušnje z all. Jaz sem bila samo enkrat, pa je bilo super. Show cooking, sprotna priprava hrane, nobene gneče, ker je bilo vsega v izobilju.
Če te prav razumem, torej rezervirate direkt v hotelu? Hočeš mogoče priporočit kakšno verigo?[/quote]
napiši, katera država te zanima.
seveda da ne, ko pa nima za primerjat, če že 20 let hodi na eno in isto mesto ta tvoj “mladenič”….
🙂 Ko bo zavohal čar sprememb in neležernosti, bo pa drugače.
Ma mene ne dobiš, da bi na eno in isto mesto, niukakor. Sem pač tip človeka, ki si rad širi obzorja tudi s potovanji.
Mene preprosto ubija se vračati na eno in isto mesto, gledat ene in iste ljudi vsako leto. ALi pa da bi v en in isti kemp, z istimi pavšalisti vsako leto, ko se na eni strani derejo otoc, na drugi pa pijani desci raztegujejo meh in smrdijo po alkoholu do zgodnjih jutranjih ur. ALi pa na kak samoten kraj
Sem tudi oseba, ki v življenju rada sprejema izzive, živim pa tudi po načelu: glej, če ne greš, ne preizkusiš, ne moreš vedeti.
Pa naj bo to jadranje, hotel, apartma, robinzon stil, karkoli. Preprosto ne maram “rutine”.
In ja, pri nas doma že dolgo vemo, da je dopust pri sosedih Hrvatih precej precenjen; tudi za bolj nizkokategorične nastanitve so cene takoj okrog dva jurja za družino – pa še stroški za nabavo hrane, kuhanje, če se to greste. Ne, hvala. To zame ni dopust…[/quote]
Dva jurja za 14 dni se v življenju nisem dala. Hodimo na hrvaške otoke (familija, dva odrasla, dva otroka) v apartmaje ob morju, pa z vsemi stroški lani nismo presegli 1300 EUR. Apartma ima vedno dve spalnici, klimatiziran, wifi, terasa ob morju, lastna plaža, kuhinja s pomivalcem, hrano kupujemo vedno na otoku, za domov pa še lokalno vino, olje,…. , Gremo tudi ven jest, pa na sladoled,…. Sicer pa si kuhamo sami – ne kompliciramo, hrana ni naše bistvo na dopustu, jemo pa vseeno čisto dobro. Čisto morje in mir na plaži je bistvo našega oddiha. Za 2000 bi dobili že celo hišo čisto na samem.
Če te prav razumem, torej rezervirate direkt v hotelu? Hočeš mogoče priporočit kakšno verigo?[/quote]
napiši, katera država te zanima.[/quote]
Grčija, konkretno trenutno Kreta.
Eni znamo pa združit kopanje in sončenje in raziskovanje novih krajev. In si tudi zorganizirat ugodne variante.
Se pa strinjam, za 10 dni plaže in morja je res nesmiselno hodit kam daleč. Se je čisto dovolj zapeljat nekam v Istro, na Krk ali kakšne podobne bližnje destinacije.[/quote]
Pa tebe to ne moti, naprimer doma Slovenci, tam na Krku, pa naprimer Umag, pa ta del Istre pa spet polno samih Slovencev? Če te ne, potem je to zmagovalna kombinacija zate :). Uživaj!
Grčija, konkretno trenutno Kreta.[/quote]
Tja žal ne hodimo; smo bolj po Italiji, na Malti, Španija, Nemčija, Anglija,Portugalska, pa Amerika, Kanada.
Ne hodimo pa na Hrvaško, Grčijo, Turčijo, Egipt.[/quote]
Ma v Grčiji ne rabiš hotelske verige, poglej malo po bookingu kakšen družinski hotel z zajtrkom, hrana po gostilnicah je vrhunska in poceni. Sploh pa vzemi par dni avto in takrat ne moreš izkoristiti AI.
Grčija, konkretno trenutno Kreta.[/quote]
Tja žal ne hodimo; smo bolj po Italiji, na Malti, Španija, Nemčija, Anglija,Portugalska, pa Amerika, Kanada.
V Italiji smo bili že večkrat, v Nemčiji tudi. Za informacije se zmeraj priporočam. Jaz Grčijo obožujem. Portugalska je tudi še v planu.
Super informacija. Iščeš prek skyscannerja?[/quote]
Tole sem kar direkt pogledala na Ryanair. So imeli par dni neke poceni akcije, mislim, da karte po 5€. Samo je že mimo.
Drugače pa ja, skyscaner. Pa seveda potem branje drobnega tiska. Da ni kakih presenečenj.[/quote]
Kaj pa do Benetk in nazaj ? GoOpti? Ker s svojim avtom + parkirnina kar nanese spet.
Ma v Grčiji ne rabiš hotelske verige, poglej malo po bookingu kakšen družinski hotel z zajtrkom, hrana po gostilnicah je vrhunska in poceni. Sploh pa vzemi par dni avto in takrat ne moreš izkoristiti AI.[/quote]
Saj nisem spraševala nujno za Grčijo, ampak na splošno. V bistvu bi rabila samo poceni karte, prenočišče si tam že znam najti.
Drugače pa ja, skyscaner. Pa seveda potem branje drobnega tiska. Da ni kakih presenečenj.[/quote]
Kaj pa do Benetk in nazaj ? GoOpti? Ker s svojim avtom + parkirnina kar nanese spet.[/quote]
S svojim avtom. V Trevizu ni tako draga parkirnina, v Benetkah pa parkiraš malo izven na privat parkingu in tudi ni dosti, te pa oni zapeljejo na parkirišče. Če ste družina se Goopti ne splača.
Forum je zaprt za komentiranje.