Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice menjam Hrvaško morje za drugo tujino..

menjam Hrvaško morje za drugo tujino..

gremo letos na rodos, 4 osebe, 1440 eurov, all inclusive, letalo seveda, vključeno zavarovanje in riziko odpovedi..in kakšne strašne stroške naj bi tvoje še imela tam..razen mogoče kakšne malenkosti in spominek za otroke…se dobi, se najde, treba je pa iskat sam, ne samo gledat prospekte, ki jih dobite po pošt..pa sem rezervirala potem preko agencije, ampak aranžma sem pa našla sama..letimo pa iz graza, nam najbližje, poleg maribora.
vsako leto gremo nekam v tujino, moja dva še sploh nista bila na hrvaškem..meja za ceno nam je nekje 2000 eur..letos smo res ugodni..[/quote]
Za koliko dni?

Misliš dopust kot kopanje,sončenje.? Grčija, Španija, Italija….to je vse dražje od HR. Tudi Turčija, celo Tunizija. Če si mislila dopust v smislu razgledovanja novih, še ne videnih stvari, je pa še dražje.
Midva sva včasih hodila na to drugo varianto- vsako leto teden do 10 dni. Sedaj vedno manj zaradi financ. Počivat in plavat hodimo vedno na HR (srednja Dalmacija, otoki). Je veliko cenejše in tam je lepo morje.

Siclija lani:
letalo 80€
7 nočitev: cca. 110€
1 oseba.
Dve osebi: pride ceneje pri nočitvah.[/quote]

…NE NABIJAJ !!!

gremo letos na rodos, 4 osebe, 1440 eurov, all inclusive, letalo seveda, vključeno zavarovanje in riziko odpovedi..in kakšne strašne stroške naj bi tvoje še imela tam..razen mogoče kakšne malenkosti in spominek za otroke…se dobi, se najde, treba je pa iskat sam, ne samo gledat prospekte, ki jih dobite po pošt..pa sem rezervirala potem preko agencije, ampak aranžma sem pa našla sama..letimo pa iz graza, nam najbližje, poleg maribora.
vsako leto gremo nekam v tujino, moja dva še sploh nista bila na hrvaškem..meja za ceno nam je nekje 2000 eur..letos smo res ugodni..[/quote]

Povej še, da greste v predsezoni ali posezoni, koliko otrok je brezplačno ali z znižanim plačilom?

Se hvali kolegica, kako poceni so šli oni štirje na dopust v Turčijo, Tunizijo, Grčijo in kaj vem kam še vse. Ne pove pa, da je šel z njima še en par in da sta bila oba otroka zastonj, ker je šel en na njiju, drugi pa na ta par.

Povej še, da greste v predsezoni ali posezoni, koliko otrok je brezplačno ali z znižanim plačilom?

Se hvali kolegica, kako poceni so šli oni štirje na dopust v Turčijo, Tunizijo, Grčijo in kaj vem kam še vse. Ne pove pa, da je šel z njima še en par in da sta bila oba otroka zastonj, ker je šel en na njiju, drugi pa na ta par.[/quote]

Vsak ve zase, trdi zase ;). Bom še jez povedala zase. Na Rodosu julija meseca en teden, hotel srednje kategorije,pol penzion. Vse skupaj za dve osebi nekaj čez 2000€. Za ta denar sva bila tudi julija na Braču 16 dni . Sem je vračunan prevoz, trajekt,AC, hrana v restavracijah, nakupi v trgovinah,najem apartmaja.

Siclija lani:
letalo 80€
7 nočitev: cca. 110€
1 oseba.
Dve osebi: pride ceneje pri nočitvah.[/quote]

…NE NABIJAJ !!![/quote]

Je s tabo vse ok?
Da ti pojasnim, ker si bolj nerazgledane sorte kot je videt.
Ryanair ima večkrat karte po 7€, tudi po 5€. Volotea konkretno, je imela lani po 7€ karte za Sicilijo in 7€ za nazaj gor. Torej se je dalo celo za 14€ priti. No jaz sem dala več, ker sem imela še prtljago.
1 nočitev: 10-15€, odvisno od kampa do kampa. 15€ je ekstrem. Večinoma so cenejši. Če ne verjameš, poguglaj po netu. Razen, če ti ne gre angleščina, potem pa ti žal ne morem pomagat.
Še česa nisi dojela?

Lej, niti ne želim vedet, kakšno žalost od hotela dobiš za ta denar.
Pismenost dela probleme? O stroških sem pisala, če ne bo “all”. Drugače verjetno tudi kakšen avto vzamete ali samo v hotelu čepite?

Se hvali kolegica, kako poceni so šli oni štirje na dopust v Turčijo, Tunizijo, Grčijo in kaj vem kam še vse. Ne pove pa, da je šel z njima še en par in da sta bila oba otroka zastonj, ker je šel en na njiju, drugi pa na ta par.[/quote]

otroka nimata brezplačno, ampak pavšal, še nisem viodela, da bi kje imel otrok zastonj, ker itak se plača že letalo….gremo pa konec junija, pridemo julija nazaj..vedno gremo tako, ker nam je potem prevroče..en teden.

…NE NABIJAJ !!![/quote]

Je s tabo vse ok?
Da ti pojasnim, ker si bolj nerazgledane sorte kot je videt.
Ryanair ima večkrat karte po 7€, tudi po 5€. Volotea konkretno, je imela lani po 7€ karte za Sicilijo in 7€ za nazaj gor. Torej se je dalo celo za 14€ priti. No jaz sem dala več, ker sem imela še prtljago.
1 nočitev: 10-15€, odvisno od kampa do kampa. 15€ je ekstrem. Večinoma so cenejši. Če ne verjameš, poguglaj po netu. Razen, če ti ne gre angleščina, potem pa ti žal ne morem pomagat.
Še česa nisi dojela?[/quote]

Termin?

Jaz ti predlagam makedonijo – ohridsko jezero. Voda je cista kot solza. Mi smo bili v hotelu vec kot en teden in nas je prislo vse skupaj nekje 350 na osebo. To je bila cena celotnega avtobusnega potovanja. Meli smo zajtrk in vecerjo organuzirano v hotelu, res top hrana za skoraj nic denarja. Smo bili zelo zadovoljni. Pomojem lahko vsi stirje tam dopustujete za manj kot 1000 pa cetudi v hotelu z dvema obrokoma tik na obali jezera. Mi smo bili zelo zadovoljni. Ce najdete kak kamp pridete se ceneje skozi.

Pismenost dela probleme? O stroških sem pisala, če ne bo “all”. Drugače verjetno tudi kakšen avto vzamete ali samo v hotelu čepite?[/quote]

avto dobiš lahko že za 18 eur na dan..vsaj 3x gremo po otoku na okoli, vedno.
sej bi prilimala link, pa nalašč ne bom, da bi videla našo žalost od hotela, ki pa sploh to ni..
sicer pa ob vseh prikoličarjih na hrvaškem tu gori, in vso navlako okoli..gremo mi v Hilton.

otroka nimata brezplačno, ampak pavšal, še nisem viodela, da bi kje imel otrok zastonj, ker itak se plača že letalo….gremo pa konec junija, pridemo julija nazaj..vedno gremo tako, ker nam je potem prevroče..en teden.[/quote]
No, jaz za 14 dni na Hrvaškem (na otoku na jugu) z vsemi stroški skupaj ne plačam toliko za štiričlansko družino. Hodim pa v apartmaje oz hiške tik ob morju. Se pravi, da ni tako poceni.

Sicer pa lahko poskusi kdo tudi letovanje na Baltiku.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

otroka nimata brezplačno, ampak pavšal, še nisem viodela, da bi kje imel otrok zastonj, ker itak se plača že letalo….gremo pa konec junija, pridemo julija nazaj..vedno gremo tako, ker nam je potem prevroče..en teden.[/quote]
No, jaz za 14 dni na Hrvaškem (na otoku na jugu) z vsemi stroški skupaj ne plačam toliko za štiričlansko družino. Hodim pa v apartmaje oz hiške tik ob morju. Se pravi, da ni tako poceni.[/quote]

pa ti veš, da je tu vključeno letalo za 4 osebe!! in ti to primarjaš s hrvaško, kamor se pripelješ z svojim vozilom..in imaš apartma, brez hrane, tu pa All inc..in dodaten teden kjerkoli te pride strašno poceni,..ker največji strošek je letalo.
mi smo enkrat, je pač bila možnost, ostali še en teden in za 4 osebe doplačali malo več kot 300 eur, hotel, polpenzion.

Ne vem, s kom se sicer družite, da ste tarča posmeha…in v končni fazi, če je vam na Hrvaškem lepo, kaj to drugim mar?
Moj sin se za poletni dopust ne da prepričat, da bi šli kam drugam kot v “njegov” kamp v Kvarnerju. In tudi meni je za ležanje v senčki to čisto dovolj. Ne rabim Grčije, Malte in kaj vem česa še, ker me pride precej več, ko seštejem vse stroške, kot pa Hrvaška. Vsi, ki trdijo drugače, lažejo…večinoma…sploh, če primerjajo isti standard tu in tam. Da bi pa šla v Grčijo v nek pajzl, samo zato, da povem, da smo bili v Grčiji, pa hvala lepa. Mam raje svoj luksuz na Hrvaškem.

Vsak ve zase, trdi zase ;). Bom še jez povedala zase. Na Rodosu julija meseca en teden, hotel srednje kategorije,pol penzion. Vse skupaj za dve osebi nekaj čez 2000€. Za ta denar sva bila tudi julija na Braču 16 dni . Sem je vračunan prevoz, trajekt,AC, hrana v restavracijah, nakupi v trgovinah,najem apartmaja.[/quote]

Kdo ti je kriv, če pač rada denar mečeš stran. Midva sva bila tudi na Rodosu sredi sezone, tudi hotel srednje kategorije oz. 3*, prav tako polpenzion, in sva plačala tako kot vidva 2000 evrov. AMPAK ZA 14 DNI.

Sorry, no, ampak če hodiš v kamp v Kvarner, potem to ni nič kaj boljše od grškega pajzlja. Res ste zanimivi eni, ki se držite Hrvaške kot pijanec plota. V bistvu niste bili še nikjer drugje, ampak hrvaško morje je pa najlepše, ane?

Mi smo šli v lastni režiji na Sardinijo. Za družino 14 dni julija 3000 evrov za vse. To je realna cena za normalen dopust, vse drugo je prepucavanje, kdo lahko dopustuje še bolj asketsko.
Ni bil kamp, ampak kolikor sem gledala cene, tudi tam ni nič ceneje.
Jaz verjamem, da se da dopustovati ceneje, ampak ne v tem terminu.

Top destinacija! Sem ti kar malo fouš![/quote]

Me pride ceneje kot pa plačajo moje sodelavke za Hrvaško :).
Samo jaz grem na svojo roko, sama vse zorganiziram.[/quote]

Uf. Samo se moraš kar dobro znajti potem… AirB&B? Hostli?
…ker Skandinavija je tudi sicer kar draga.

No, jaz za 14 dni na Hrvaškem (na otoku na jugu) z vsemi stroški skupaj ne plačam toliko za štiričlansko družino. Hodim pa v apartmaje oz hiške tik ob morju. Se pravi, da ni tako poceni.[/quote]

pa ti veš, da je tu vključeno letalo za 4 osebe!! in ti to primarjaš s hrvaško, kamor se pripelješ z svojim vozilom..in imaš apartma, brez hrane, tu pa All inc..in dodaten teden kjerkoli te pride strašno poceni,..ker največji strošek je letalo.
mi smo enkrat, je pač bila možnost, ostali še en teden in za 4 osebe doplačali malo več kot 300 eur, hotel, polpenzion.[/quote]
Ja saj, ravno zaradi letala je to drago. Sicer verjamem, da so tako apartmaji kot hoteli lahko tudi cenejši, ampak štiri karte pač stanejo. Drugače pa jaz res ne maram hotelskega all inclusive dopusta. Raje uživam svobodo v hiški ali apartmaji tik ob morju, kjer nisem vezana na urnike obrokov (hrana mi je postranskega pomena), še manj pa nek dress code. Uživam na terasici, skočim v morje (in ne bazen) in nazaj na terasico. V bližini pa ni drugih. Sanjsko. 🙂 Vem, da so tudi v Grčiji lepi otoki in takšne plaže, samo je vse skupaj drago oz precej dražje od tega, kar dobimo na Hrvaškem.

Me pride ceneje kot pa plačajo moje sodelavke za Hrvaško :).
Samo jaz grem na svojo roko, sama vse zorganiziram.[/quote]

Uf. Samo se moraš kar dobro znajti potem… AirB&B? Hostli?
…ker Skandinavija je tudi sicer kar draga.[/quote]

Šotor.

kolikor denarja, toliko muzike.

Sorry, no, ampak če hodiš v kamp v Kvarner, potem to ni nič kaj boljše od grškega pajzlja. Res ste zanimivi eni, ki se držite Hrvaške kot pijanec plota. V bistvu niste bili še nikjer drugje, ampak hrvaško morje je pa najlepše, ane?[/quote]

Nič se ne držimo kot pijanec plota…potujemo pa na druge destinacije. Ampak, če bi bil to naš edini dopust, ko se želiš spočiti, potem bi vseeno zbrali Hrvaško. Pa smo prepotovali velik del Sredozemlja in še več…ampak za spočiti se ga ni čez Hrvaško.
Polet tega, pa je luksuzno opremljena mobilna hišica zame velik luksuz, ki se ga ne da primerjati s hotelom 3 zvezdice v Grčiji. Pa obračaj kakorkoli.

Pismenost dela probleme? O stroških sem pisala, če ne bo “all”. Drugače verjetno tudi kakšen avto vzamete ali samo v hotelu čepite?[/quote]

avto dobiš lahko že za 18 eur na dan..vsaj 3x gremo po otoku na okoli, vedno.
sej bi prilimala link, pa nalašč ne bom, da bi videla našo žalost od hotela, ki pa sploh to ni..
sicer pa ob vseh prikoličarjih na hrvaškem tu gori, in vso navlako okoli..gremo mi v Hilton.[/quote]

Itak, da ga ne boš pripopala, kje pa upaš. :)) Sem videla toliko Grčije, kot je verjetno ti nikoli ne boš, poznam cene. Pri avtu nakladaš, da glava peče, hotel je pa za ta denar luknja. Čeprav je Rodos med cenejšimi otoki.

Točno tako. Do sedaj smo še vsakič prišli do te ugotovitve. Tako Italija, kot tudi Grčija nista čisto nič cenejši od Hrvaške. Pogosto pa celo dražji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close