Mene je strah….
Poročilo!
Med deseto in enajsto uro se je zbralo cca.34 ljudi (od tega 14 otrok).Vreme nam je kar lepo ustreglo in razen občasnih pooblačitev ni bilo hudega.Zaradi velikega števila gostov smo imeli čisto piknik varianto,brez juhe v jedilnici kot je bilo predvideno.
Pripravila sem riževo solato,šopsko solato,popečene bučke s tržaško omako(hvala Babi),pitulice(hvala Babi 2.),za posladek pa potratno potico,osja gnezda in nekaj peciva iz naše lokalne pekarne – po receptu Sama kupila.Problem sem imela samo s pitulicami – so mi sicer krasno uspele,ampak nekaj ženskic je bilo prepričanih,da sem tudi to naredila po receptu Sama kupila.Potem pa sem jim pokazala tisti legendarni post od Babi na katerem je natančno opisano vse v zvezi s pitulicami…Potem pa papir,pa kemični svinčniki,pa dajmo pisat…Skratka noro in dva velika in dva mala pekača pitulic sta v luftu dobila noge.
Na žaru pa klasika ražnjiči,čevepčiči,kotleti in postrvi – ampak to je bila domena moškega dela ekipe.Aja,pa enih “močnih pet kil “česenj je razveselilo tako stare kot mlade
Skratka:mislim,da sva se oba dobro odrezala,da so bilo gostje s taščo vred
zadovoljni.Ko sem skupaj s tistimi “tanajbolj”pridnimi pričakala nedeljo,sem bila sicer neskončno utrujena,a zadovoljna sama s sabo,kajti tokrat sem prvič povsem sama kuhala za toliko ljudi.
Vesela sem,da vas “poznam” in vsem,ki ste mi dali nasvete in korajžo se prav lepo zahvaljujem.Danes se počutim tako,da bi lahko bila sestra Vendelina in Jamie Oliver hkrati…
earl grey -ČESTITAM NA USPEHU , imam občutek da si že in še boš
dobra kuharica (ne mislim v kakšni “menzi – gostilni ” ampak v svoje
veselje ) . Če prebereš nasvete , ki so ti koristili pri uspeli akciji in mojega,
ki te je razjezil – ti dal misliti , zakaj nebi bila tega sposobna naredit ,
bo tudi marsikdo razbral smisel , mojega pisanja , kadar pač ne pišem
receptov . ogi
Tudo jaz ti čestitam k uspehu. Meni bi se tresle noge in roke pri pogostitvi
toliko ljudi.
Tudi pri meni velja, da če mi kdo reče da tega pa pač ne zmorež, takrat napnem vse sile da dokažem da zmorem.
Pravijo da je v volji moč.
Rada bi se zahvalila vsem udeleženkam tega foruma za vse nasvete in vsa mnenja, ki jih tako nesebično dajete. Veliko koristnega sem že odnesla in prenesla v svojo kuhinjo.
Vedno znova me preseneti koliko se vas oglasi ko kakšna rabi nasvet oz. pomoč. Zelo rada pa preberem tiste vmesne misli, ki se te včasih dotaknejo kot topla dlan.
Lep pozdravček.
Forum je zaprt za komentiranje.