Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Men gredo ti ceneni sladoledi na bruhanje, po njih me boli želodec

Men gredo ti ceneni sladoledi na bruhanje, po njih me boli želodec

Jeaa, in to neseš na izlet na Bled? Ali pa za Savo ali Kolpo ali Soro? Ali pa na Sv. Jošta?

Ker JAZ ne mislim v svoji državi plačevat niti parkirine, niti vstopnine! Kaj šele, da dam za en futer toliko, kot imamo doma za cel teden!

Pa naj bo to bedna Ljubljana ali Postonjska jama ali naša morska luža!! Dokler boste v mojem kraju ZASTONJ vsi parkirali, pobirali borovnice in kostanj….. se veselo podali v gore…

– do takrat JAZ ne plačam nobenemu nič!! Sem pa za to, da se kasira tujcem. Kako nea vem – mogoče bi odvajali nekaj od prenočišč? Pa večje takse? Pa še kaj se najde.

V svoji domovini grem kamor hočem in ne delam škode! In ga ni ministrstva, ne Zokuna ne drugih Občinarjev, da dobijo od mene en sam cent!

Jeaa, in to neseš na izlet na Bled? Ali pa za Savo ali Kolpo ali Soro? Ali pa na Sv. Jošta?

Ker JAZ ne mislim v svoji državi plačevat niti parkirine, niti vstopnine! Kaj šele, da dam za en futer toliko, kot imamo doma za cel teden!

Pa naj bo to bedna Ljubljana ali Postonjska jama ali naša morska luža!! Dokler boste v mojem kraju ZASTONJ vsi parkirali, pobirali borovnice in kostanj….. se veselo podali v gore…

– do takrat JAZ ne plačam nobenemu nič!! Sem pa za to, da se kasira tujcem. Kako nea vem – mogoče bi odvajali nekaj od prenočišč? Pa večje takse? Pa še kaj se najde.

V svoji domovini grem kamor hočem in ne delam škode! In ga ni ministrstva, ne Zokuna ne drugih Občinarjev, da dobijo od mene en sam cent!
[/quote]

In ne me obsojat, se posmehovat rekoč – pa doma ostani.

Jaz plačujem davke, zaslužim – samo ne za en prestiž in kasiranje v tri krasne! Sem na dnu lestvice še živečih, ki gremo mal naokoli. In gledam na vsak cent!

Ne rabim komforta, ne rabim nič, razen prijaznega nasveta. Meni na misel ne pride en apartma na morju! Ker sem cel dan v vodi, v pogonu. Samo spat pridem za par uric. Le zakaj bi potem plačevala kuhinjo, TV, sedežno…… če me ni??

Itak se pa znajdem. Pač po kozjih stezicah (da ne rabiš vinjete), pa malo spremljam akcije …

pa si en zverziran lahko privošči uhuhu več. Brez da izgledš kot siromak. V bistvu si še boljši!

To itak velja za vsako hrano in pijačo.

Jaz plačujem davke, zaslužim – samo ne za en prestiž in kasiranje v tri krasne! Sem na dnu lestvice še živečih, ki gremo mal naokoli. In gledam na vsak cent!

Ne rabim komforta, ne rabim nič, razen prijaznega nasveta. Meni na misel ne pride en apartma na morju! Ker sem cel dan v vodi, v pogonu. Samo spat pridem za par uric. Le zakaj bi potem plačevala kuhinjo, TV, sedežno…… če me ni??

Itak se pa znajdem. Pač po kozjih stezicah (da ne rabiš vinjete), pa malo spremljam akcije …

pa si en zverziran lahko privošči uhuhu več. Brez da izgledš kot siromak. V bistvu si še boljši!
[/quote]

Zakaj bi nosila sladoled tja, kamor sploh ne hodim? V nobenega od naštetih krajev. Ko pa grem kam, tam pač ne kupujem sladoleda. Simpl.

[/quote]

Kam je spet tebe odneslo? Umiri se.

Meni je Planica totalno mimo, brez okusa, jagoda je itak ogabna. Se najboljši mi je v lidlu čokoladni s koščki čokolade, drugače pa raje jem manj sladoleda pa potem tistega res dobrega, ki ga dobiš v par specializiranih slaščičarnah po Lj: Romantika, Cacao, Lolita, Vigo. To je sladoled, ne pa te pobarvane smetane kar dobiš po trgovinah.

Planica sladoled med boljšimi hahaha… pa kje ti živiš človek 🙂

Ne jej jih, problem rešen. Po ZS se mi lahko zahvališ, da sem te odrešil življenjske dileme, ki ti je po nepotrebnem toliko časa pila energijo. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To pa res, ne vem, komu je sploh všeč tista jagoda pri planici in podobnih. To dajo samo zato not, da ostala dva okusa boljša izpadeta. Ker ne poznam nobenga, ki bi mu jagoda bila všeč :))))))

To pa res, ne vem, komu je sploh všeč tista jagoda pri planici in podobnih. To dajo samo zato not, da ostala dva okusa boljša izpadeta. Ker ne poznam nobenga, ki bi mu jagoda bila všeč :))))))
[/quote]

Planice , Otočci, Ježki ipd sploh ni pojnt v okusih….ampak v nostalgiji/lojalnosti…

https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Mogoče imate pa težave z želodcem zaradi mleka in ne sladoleda kot takega? Za Planico vem, da uporabljajo mleko, mogoče pa nimate težav pri sladoledih, ki bazirajo na vodi? Zato to omenjam, ker je čedalje več ljudi občutljivih na mleko, pa ugotovijo šele čez čas. O okusih pa ne bom razpravljala.

Planica definitivno že po kvaliteti ni blizu določenih drugim blagovnim znamkam – celo lastne Lidl in Hofer znamke jo podrejo. Po okusi in kvaliteti.

Ledo, Mövenpick, Leone, Carte d’or, lastne Lidl in Hofer znamke, lastne Spar znamke, lastne Mercator znamke (v lončku) -> dobra kvaliteta in okus v večini, nekje celo zelo okusno.

Potem pa seveda preidemo na Ben and Jerry’s in Magnum. Tu pa je okus večina malo boljši. Tudi zelo diverzna izbira iz sortimenta – Cookie dough, Ruby chocolate…

Jaz najraje kupim Ben and Jerry’s, Magnum in razne “fake” Ben and Jerry’s iz Lidl in Hofer, ker so primerljivi. Hkrati pa imajo v Lidl in Hofer nasploh veliko okusov in je kvaliteta super. Včasih posežem tudi po Ledo Quattro in raznih sladoledih, ki jih imajo v Mercator-ju… tudi lastna znamka.

Od Planice pa definitivno stran – sama voda, sladkor, mleko in arome.

Odgovor na objavo uporabnika
ledo za moj okus, 05.07.2019 ob 10:16

Ledo je za moj okus najslabši. Posebno tisti v škatlah s štirimi okusi. Neužitno.
Planica, Piran še kar. Movenpick je pa nekaj drugega ;).

Men sta pa Piran in Planica najbolj brezvezna. Sploh nimata nobenga izrazitga okusa.

Ledo je še najboljši. Naprimer KING DOUBLE na palčki.

sladoledi, 05.07.2019 ob 09:44

Jih ne kupujem in konzumiram,včeraj sem kupil twice od ledota.Ta mi je pa še bolj zanič kot drugi. Tako da bommoral ostati kar pri cenovno mnogo precenjeni planici, carte dor, movenpick pa tak dalje. Kak morte jest te nizkocenovne sladolede, kaj nimate nobenih zdr teža potem

Daj se testirat na laktozno intoleranco.

Kupiš dober bullet mixer.

Vržeš not grški jogurt malo mascraponeja ali sladke smetane zmrznjeno sadje in zmiksas.

Sladkaš po okusu.

Mnjami.

kokoši, 30.06.2021 ob 11:51

Men sta pa Piran in Planica najbolj brezvezna. Sploh nimata nobenga izrazitga okusa.

Ledo je še najboljši. Naprimer KING DOUBLE na palčki.

Le koga zanima kaj je kuram všeč!

Malo poglejte drugič tisto razpredelnico kjer piše koliko cukra na 100g je notri. Jaz kupim samo tiste, ki imajo 20 – 22. Planica ga ima 20g, a je brez okusa. Še najbolj mi je všeč oreh od Hoferja.

Nevemno, 30.06.2021 ob 12:22

Malo poglejte drugič tisto razpredelnico kjer piše koliko cukra na 100g je notri. Jaz kupim samo tiste, ki imajo 20 – 22. Planica ga ima 20g, a je brez okusa. Še najbolj mi je všeč oreh od Hoferja.

Pa a ni boljša ideja, če nočeš uživati preveč sladkorja, da si privoščiš dober sladoled, pa četudi vsebuje preveč sladkorja a si ga zato privoščiš manj pogosto?

Takrat ko pa si ga pa uživaš kot je treba.

Od kar so Lj. mlekarne pogruntavščina Cremosa lešnik, čokolada, malega, Vasilija, nič drugega ne kupim. Cenovno 6 €. Imajo se druge okuse

Ja, mlečni sladoledi so meni že prav nagravžni. Odkar sem se jih odvadila jest, jih sploh ne prebavljam. Vodni bi mi bolj odgovarjal.:)

Boljše je pojest kakšno sadje. Mlečni sladoled te v bistvu še bolj ogreje.

kaj pa, 30.06.2021 ob 11:52

Daj se testirat na laktozno intoleranco.

Ma sej ma prav. Jaz sem tudi kupila enega poceni, pa je naslednji dan skoraj teklo od mene,…. Poceni je z razlogom poceni. Me noben ne prepriča, da ni tako. Ene par poceni surovin ali pa vprašljive kvalitete.

ledo334, 30.06.2021 ob 12:17

Le koga zanima kaj je kuram všeč!

Koruzni sladoled ali pop corn za kakuske.???

Uf, ne vem, kako zavedene so tvoje brbončice zaradi teh korona cajtov, ampak LEDO Twice LIGHT je meni odličen, sproban zadnjič  ( 30% manj cukra in maščob sicer). Amšak samo ta LIGHT verzija – vsi ostali so mi pa zanič, ja. Me peče  in žge po grlu po njih, od preveč sladkobe.

Drugače pa jem od industrijskih samo Mövenpick – najraje jogurt-črni ribez. Carte d’Or mi je presladek. a od ljubljanskih mlekarn Maxim lučko jogurt malina

Pri nas pogrešam več  jogurtovih sladoledev -frozen yogurt varianta. Take jogurtove , ne mlečne in vodene – z oreščki ( pistacijami ali pa arašidi noter). Sicer ima Leone v svoji industrijski prodajalni v Ajdovščini dostikrat  tiste delane za tuje trge ( Azija in Avstralija).Uni njihovi so mi dobri – pomaranča in limona v pravi lupini, pa njihovi jogurtovi so vsi top.

pogrešam frozen yogurt variante, 30.06.2021 ob 16:19

Uf, ne vem, kako zavedene so tvoje brbončice zaradi teh korona cajtov, ampak LEDO Twice LIGHT je meni odličen, sproban zadnjič  ( 30% manj cukra in maščob sicer). Amšak samo ta LIGHT verzija – vsi ostali so mi pa zanič, ja. Me peče  in žge po grlu po njih, od preveč sladkobe.

Drugače pa jem od industrijskih samo Mövenpick – najraje jogurt-črni ribez. Carte d’Or mi je presladek. a od ljubljanskih mlekarn Maxim lučko jogurt malina

Pri nas pogrešam več  jogurtovih sladoledev -frozen yogurt varianta. Take jogurtove , ne mlečne in vodene – z oreščki ( pistacijami ali pa arašidi noter). Sicer ima Leone v svoji industrijski prodajalni v Ajdovščini dostikrat  tiste delane za tuje trge ( Azija in Avstralija).Uni njihovi so mi dobri – pomaranča in limona v pravi lupini, pa njihovi jogurtovi so vsi top.

Pardon, Ledo QUATRO LIGHT, ne TWICE. Twice je zanič, ja.

Meni so najboljši planica in ledo quattro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close