Melona-kako?
Pri nas že leta enako pojemo v sezoni ogromno melonine solate, pa me zanima, če imate še kakšno idejo ali dodatek k načinu, kot delam jaz.Seveda brez toplotne obdelave!Jaz rezine ene melone narežem na koščke, jih dam v skledo in prelijem z stisnjenim leimonimim sokom vsaj dveh limon, žlico vanilijevega sladkorja in včasih z žličko ruma. Premešam, dam v hladilnik vsaj za dve uri, da spusti lastni sok in se vse lepo prepoji, nato navali narode.
Joj, kako dobro idejo si mi dala s tem vprašanjem! V soboto praznujem rojstni dan in bom delala crostato. Vem, da je bodo otroci veseli, moj oče in moj tast pa nista ljubitelja slaščic, prvi zaradi rahle sladkorne, drugi pa jih na splošno ne mara. No, letos pa ju bom presenetila s tole melonino solato, ki se bere naravnost odlično in sem prepričana, da si bosta oblizovala prste. Jaz ne bi dala v solato ničesar drugega več kot to, kar si napisala. Se mi zdi, da mora biti okus naravnost fantastičen, saj je melona že sama po sebi “aromatična”. Super in hvala ti za idejo.
Zelo sem vesela, da sem tudi jaz dodala na ta forum nekaj uporabnega.Ta solata je tako osvežilna v vročih dneh, da morate res poskusiti. Včasih sem oboževala ananasov kompot, danes mi je pa nula napram meloni. Pa še to, za moža, ki je sladkorni bolnik, vanilijev sladkor opustim, dam žličko rjavega ali pa nič, pa je vseeno vrhunsko.
Forum je zaprt za komentiranje.