melatonin
Pozdravljeni,
Imam težave z nespečnostjo že tri mesece. Probala sem tudi že z zdravilom, ki mi ga je predpisal osebni zdravnik Zolsana in mi tudi to ni pomagalo. Sedaj sem si preko spleta naročila prehrambeno dopolnilo, ki mi malo pomaga, imenuje pa se melatonina night. Zanima me, ali lahko to dopolnilo jemljem vsak dan, ali bi lahko povzročilo zasvojenost in nezmožnost, da telo samo proizvaja hormon melatonin? Sestavine dopolnila pa so naslednje: Sestavine (na tableto):
Magnezijev aspartat 12 mg, L-triptofan 10 mg, Melatonin 1,9 mg, Vitamin B6 1,0 mg.
Lep pozdrav!
Za spanje obstaja več zelišč, ki pomirijo in omogočajo lažji prehod v spanec. V kolikor vam zdravilo ni pomagalo, bi ga lahko zamenjali. O učinkih zdravila morate poročati svojemu zdravniku.
Prehranska dopolnila so posebna kategorija, kjer so doze učinkovin prilagojene.
pravzaprav vsako tako pomagalo lahko povzroča odvisnost-v glavi, saj se kmalu lahko prepričate, da lahko spite le s pomočjo tablete.
“Research indicates that Melatonin may be associated with the regulation of normal sleep/wake cycles. Melatonin is a potent antioxidant that defends against free radicals and helps to support glutathione activity in the neural tissue.*”
V tujini je moč najti tudi prehranska dopolnila, ki vsebujejo do 5 mg melatonina.
Ste raziskali kaj vam krati spanec? Morda bi pomagal tudi baldrijan, čaj sivke ali pa nekaj minut meditacije, dihalne tehnike itd.
Forum je zaprt za komentiranje.