melancani
Hej,zamrznila sem ze popecene malancane in paprike,vlozene v olivnem olju z zelisci in zacimbami.Ko na sobni temperaturi odtajas,je cisto OK.
Zamrznem tudi poprazene bucke z malancanami,paprikami in paradiznikovo omako(peperonata),tudi v redu.Zamrznjeno surovo pa mi nic od tega ni vsec.To so moje izkusnje.
Ursa in Stela,obema lep pocitniski pozdrav Babi
Pozdravljeni!
V knjižici Konzerviranje z mrazom za jajčevce piše sledeče:
Lepe, bolj trde plodove olupimo ali tudi ne. Narežemo na kocke ali ploščice, za poznejše cvrenje pa na nekoliko debelejše rezine po podolžni strani plodov. Blanširamo 2 minuti. Vodi dodamo malo citronske kisline, da ne spremeni barve. Odcedimo in v zelo mrzli vodi na hitro ohladimo. Ponovno odcedimo, osušimo še v prtiču in embaliramo v vrečke ali posodice. Med liste, ki jih nameravamo cvreti, vložimo koščke alu ali polietilenske folije. Zamrznjene jajčevce lahko hranimo 6 do 8 mesecev.
Lep vroč pozdrav.
Damjana
Forum je zaprt za komentiranje.