Najdi forum

melancani

Ali katera ve ali se dajo melancani tudi lahko zmrzniti.

Hvala in lepo pozdravljeni

Zmrzniti se dajo sigurno, samo potem, ko jih odtajaš, pa ne vem, če se dajo še uporabiti…

Za cele melancane ne vem, ampak jaz sem zmrznila musako iz krompirja in melancanov, pa je bila potem, ko sem jo v mikrovalovki odtajala in segrela, cisto ok.

Hej,zamrznila sem ze popecene malancane in paprike,vlozene v olivnem olju z zelisci in zacimbami.Ko na sobni temperaturi odtajas,je cisto OK.
Zamrznem tudi poprazene bucke z malancanami,paprikami in paradiznikovo omako(peperonata),tudi v redu.Zamrznjeno surovo pa mi nic od tega ni vsec.To so moje izkusnje.

Ursa in Stela,obema lep pocitniski pozdrav Babi

Pozdravljeni!
V knjižici Konzerviranje z mrazom za jajčevce piše sledeče:
Lepe, bolj trde plodove olupimo ali tudi ne. Narežemo na kocke ali ploščice, za poznejše cvrenje pa na nekoliko debelejše rezine po podolžni strani plodov. Blanširamo 2 minuti. Vodi dodamo malo citronske kisline, da ne spremeni barve. Odcedimo in v zelo mrzli vodi na hitro ohladimo. Ponovno odcedimo, osušimo še v prtiču in embaliramo v vrečke ali posodice. Med liste, ki jih nameravamo cvreti, vložimo koščke alu ali polietilenske folije. Zamrznjene jajčevce lahko hranimo 6 do 8 mesecev.
Lep vroč pozdrav.
Damjana

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

A mislite da bi se tako dalo zamrznit tut bučke?

jaz bučke olupim, narežem na male koščke, spakiram v vrečkico in zamrznem. ko jih hočem uporabit pa jih samo ven vzamem (enostavno).

Bučke naribane na repo posoliš, pustiš nekaj časa na cedilu, nato jih močno ožameš ( jaz kar s pomočjo kuhinjske krpe), spakiraš in zmrzneš. Ožemanje je potrebno, da odtajane niso “sluzaste”.
Lahko pa ožete še malo podušiš, ohladiš in zamrzneš.
Rok trajanja: 3-4 msece.

MELANCANI – KAKO NAREDIMO OMAKO Z MELANCANOV IN PARADIZNIKOV, ZA VLAGANJE PO KOZARCIH?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close