melancani-še enkrat
Jaz sem jih včeraj naredila po tem receptu:
Sicer sem ga malo modificirala (vzela sem polnozrnate špagete, namesto paradižnika sem uporabila kar zmiksane pelate, ker drugega nisem imela pri roki, gratinirala pa sem z mešanico skute in jajc.
Bilo je super.
Drugače pa imam še en recept, in sicer tudi za musako, vendar je brez krompirja.
LP
Jaz jih vlagam.
Melancane narežeš na kolobarje cca 0,5 cm debele. Na štedilnik pristaviš vodo in kis (1:1). Melancane vržeš v vrel kis in počakaš, da spremenijo barvo, cca 2 minuti. Vzameš iz kropa, daš na čisto platneno krpo, da se pošteno odcedijo.
Ko se ohladijo in odcedijo jih naložiš v steklene kozarce, in sicer:
plast melancanov, nato posuješ z zdrobljenim česnom in sesekljanim majaronom (ali peteršiljem), nato ponavljaš spet plast melancanov itd. Vse sproti zalivaš z olivnim oljem. Tako imaš vložene melancane v olivnem olju za zimo.
Prerežeš malancano po dolgem in izdolbeš sredico. Sredico nato narežeš na koščke in jo potenstaš na olivnem olju. Aja, še prej na olivno olje vržeš kar nekaj nasekljanega lai stisnjenega svežega česna, počakaš par sekund, da zadiši in šele nato dodaš narezano sredico malancane in posoliš. To vse skupaj nekaj časa tenstaš.
Posebej pa potenstaš mleto meso. Na olivno olje rukneš malo naseklajene sveže čebule, potem dodaš meso, mešane zelene začimbe (ne paprike), poper, česen in posoliš.
Ko je oboje potenstano, rukneš skupaj in še malo potenstaš skupaj. Nato čisto malo posoliš prazne malancanine čolničke (olupke) in jih nafilaš s filo.
Posebej zmešaš eno kislo smetano, dodaš pesto (domači ali kupljeni), posoliš in z žličko razdeliš na vrhu naložene file na vsako polovico malancane. Dodaš še na vsako malancano malo sira in v pečico na 180 stopinj. Pečeno je, ko vidiš, da je lepo rjavo zapečeno vse skupaj. Mislim, da se je peklo kakšne 1/2 ure.
Kot priloga pa je lahko krompirček na 100 in en način. Dober tek!
Ma, je full dobro, veš!
melancane operem,obrisem in narezem na 1 cm debele kolobarje. posolim in pocakam,da spustijo vodo. na olivnem olju jih popecem,da so zlato rumeni na obeh straneh,potem pa /se v ponvi / na zgornjo stran dam rezino paradiznika,cez njo rezino sira,cez pa se csepec soli in popra in pa malo narezanega petrsilja…ce je komu vsec se malo na drobno zrezenega cesna /tega dam med paradiznik in sir/. pece naj se na majhnem ognju toliko,da se sir pricne topiti. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.