Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika melancani Interšpar

melancani Interšpar

Pozdravljeni,
V restavraciji Interšpara na Viču sem jedla odlične melancane, pripravljene za solato. Se komu sanja, kako jih lahko tako pripravijo (mehke, zdušene rezine, ne razmočene in hkrati niso zapečene.)

Lep pozdrav, Kuka

Nataša

Hej!

Poznam te rezine, zelo dobro. Ima pa ta nacin eno majhno napako:)

Okrogle rezine jajcevcev po predhodnem soljenju, da spustijo vodo, obrises in das v ponev z malo olja. Popeces ( se ne obarva) z obeh strani.
Potem jih odcedis, zlozis v posodo, posujes s petersiljem in cesnom, popopras in dodas se malo olja; jaz jih sicer ne okisam. Lahko pa tudi so.
In kje je napaka? Popijejo zelo veliko olja; ga moras kar dodajat . Na zalost je to tipicno za jajcevce. Pomagam si tako, da na hitro popecem z obeh strani, nato odstavim in pokrijem, da se od lastne pare se malo zmehca.
Je dobro tudi na toplih kruhkih.

Raje jih popecem na zaru, potem jih zlagam v skledo in pokapljam z oljcnim oljem, pa se dodatki. Je enako dobro, mogoce malce manj:)

Lep pozdrav Babi

Prehitro poslala!

Tudi tiste z zara malce se tople pokrijem, da se omehca in prepoji.
Rezine ne smejo biti pretanke.

Živjo,

tudi jaz obožujem take malancane, problem z vpijanjem olja pa rešujem zelo enostavno (in podobno kot Babi).

Malancane narežem na pribl. cm rezine (domačih, svežih malancan nikoli ne lupim, kupljene pa vedno – ko malancane odležijo nekaj dni, postane koža grenka).
Rezine posolim in jih dam TAKOJ v pekaču pod žar v pečici (na fukcijo žar). Rezin nikoli ne pustim nasoljenih, da spustijo vodo.
Ko lepo porjavijo, jih obrnem in pustim, da porjavijo še na drugi strani.
Vmes ali prej pa si pripravim mešanico česna, (limoninega soka – to po želji), malo peteršilja in malo olivnega olja.
Pečene malancane naložim v posodo, malo posujem/polijem s pripravljeno mešanico in posodo tesno zaprem za nekaj minut.

Malancane so potem mehke, res mehke, poraba olja pa minimalna. Potem jih včasih pojem tople, včasih pa pustim ležati, da se ohladijo in jih imam kot solato.

Bravo, Maya:)))

Vsi zgornji predlogi so prima, meni pa se zdijo najboljši, če jih spečem na pravem žaru, nad ogljem (da potegnejo vase še malo dima), potem, ko je meso že odšlo na mizo. Morajo pa biti narezani kar na dober centimeter na debelo in že predhodno naoljeni (preden jih daš na žar). Pa z oljem ni treba šparat. Za pečenje je lahko navadno sončnično (olivnega je škoda), za marinado pa le mora biti olivno. Pa veliko česna in peteršilja, pa ne premalo soli, pa dober kis (jabolčni – balzamičnega pa nikar – preveč da svoj okus), pa vsaj en dan naj se marinirajo.

Tisto z lupljenjem pa ni slaba ideja – bomo poskusili takoj spomladi.

Obilo uspeha!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close