Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika melancani, bučke , piščanec

melancani, bučke , piščanec

Pozdravljeni!

Potrebujem en nasvet za današnjje kosilo. V hladilniku imam melancane, bučke, paradižnik, mocarelo, k. smetano, pišč. zrezke. Pa ne vem, kako bi to uporabila. Rada bi skuhala nekaj novega – da ne bo le dušene zelenjava+krompir+zrezki. Mogoče kaj v pečici. Ne vem – imate kako idejo? Aja: pa naj bo prosim, kaj bolj enostavnega oz. hitrega, ker imam majhnega otroka doma in komaj najdem čas za kuhanje.

Hvala!
lp,t

Bučke paradižnik in mocarelo lahko spraviš skupaj v eno osvežilno solatko. Piščančje zrezke pa lahko narediš v pečici, morda jih najprej popečeš v ponvi, naložiš v pekač in poliješ s smetano ter zapečeš (ena varianta piščančjega žura brez dodatka sira in pršuta). Malancane pa popečeš v ponvi , gotovo pa katera ve če se obnesejo v pečici. Mislim da je bilo na to temo tudi že nekaj napisanega.

Piščanca na hitro popeči, da dobi lepo barvo, nato dodaj nasekljano čebulo in vse skupaj popeči, da je čebula mehka oz. malo rjava (ne zažgana, biti mora še mehka), dodaj na kocke narezane bučke, pokrij in pusti nekaj minut (odvisno od tega, ali imaš raje mehke bučke ali takšne, ki še malo hrustljajo). Pred serviranjem vmešaj kislo smetano. Pri nas imamo to zelo radi. Še boljše je, kadar dam pol bučk in pol kumar. Pa dober tek.

Jaz bi najprej na žaru popekla melancane in bučke.

Nato bi na žaru popekla meso na obeh straneh, hitro zalila z vinom, zmanjšala “ogenj” in počakala da se skoraj do konca meso spelče. Nato bi na zrezke položila rezino bučke, melancana in paradižnika. Vse to bi prekrila z mozarello in posula čez origano.
To bi še nekaj časa delala na nizkem “ognju”, obvezno pokrito s pokrovom, da sokovi ne uhajajo in se sir raztopi.

Mnjam.

Tudi jaz sem se najprej spomnila na to varianto. Če pa boš delala v pečici, pa nareži zelenjavo in meso na malo širše trakove,dodaj malo čebule (dobre so cele šalkotke). Vse skupaj posoli,popraj,pokapljaj z malo olja in daj v pečico.Jajčevce pa na hitro popeci v ponvi…na koncu peke jih lahko dodaš k mešanici v pečici..Iz smetane naredi omako- kisla smetana, lim. sok, sol,poper, nareži na drobno petršilj (ali drobnjak)…dodaš lahko tudi par kapljic vina !?!
Pečenju v pečici tudi lahko dodaš kapljico vina….pa kakšne začimbe-po vašem okusu. LP Maja

Hvala vsem!
Gotovo bom poskusila katero od teh variant! Sem že kar lačna! Šibam kuhat!

lp,t

Jaz bi tudi tako naredila.
Vse to v hladilniku, pa ni časa, ker moram nazaj v službo:(

Dober tek!

Sicer sem pozna, a mogoče pride ideja prav kdaj drugič. Piščanca bi narezala na koščke. Pocvrla na čebuli, dodala na koščke zrezano zelenjavo ( paprike, bučke, melancane) in vse skupaj lepo zdušila. S to omako zabeliš riž, pire krompir, pašto ali kus-kus.
Zdaj sem se pa spomnila, da so moje bučke v vrtu že dovolj velike, da jih moram porabit. Narezala jih bom na tanke okrogle rezine, posolila in malo pustila, da spustijo vodo. Nato jih pomokam in na hitro ocvrem v dosti olja. Pride kot nek čips. Mnjami. To je celo moja hči, ki bučk in podobnega ne niti pogleda.

Jaz bi popekla na rezine ali tanke kolobarje narezane buče, malancane, ki jih prej malo posolite. Popečite kot na žaru malo olja, dodajte veliko česna, dodajte nariban korenček, začimbe, proti koncu smetano, malo mleka, če želite bolj tekočo omako,peteršilj, mozarelo( po želji tudi gorgonzolo) in v to dajte meso že prej pečeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close