Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Meja z Italijo je sedaj odprta, brez omejitev?

Meja z Italijo je sedaj odprta, brez omejitev?

Ker je takšna zmeda mi še sedaj ni jasno. Čez vikend bi šli malo pogledat v Italijo. Je meja odprta brez problemov? Ni potrebno v nobeno karanteno? Ali te kje pregledujejo? Prosim za točne informacije.

Ko ga je včeraj novinarka vprašala, ali gremo lahko od danes v Italijo, je Kacin odgovoril, da na hipotetična vprašanja ne bo odgovarjal 😉

Očitno še sami ne vedo, kaj bi naredili… v soboto naj bi se sestala slo in ita zunanji ministra, morda bo potem bolj dorečeno (problem je v tem, ker Italijani ne želijo diskriminacije svojih državljanov, omejevanja pretoka njihovih državljanov, Slovenija se pa tega boji)

Italijani so mejo odprli za nas, mi pa nekaj kompliciramo. Tudi jaz ne znam razbrat ob tej zmedi. Pa bi rada šla na kavo v Trst, pa nevem če že lahko?

Včaraj je bilo bolj napol dvoumno rečeno. Ni bilo neke 100% trditve.
Podobno je z mejo s Hrvaško.

Saj tudi za Hrvaško ni jasno, kdo lahko gre in kdo ne.
Naši ves čas nekaj spreminjajo in sprejemajo odločitve, ki so enostranske in nedorečene. Dorečene bodo šele, ko bodo sosednje države sprejele svoje odločitve, ki bodo jasne in nedvoumne.
Enako kot za maske, so pa niso pa spet so pa imejte jih v žepu. Brezveze. Sami luzerji na položajih.

Italijanom je jasno. Oni so mejo odprli. Mi nekaj mučkamo kot vedno.

https://www.24ur.com/novice/korona/kam-lahko-potujemo-slovenci.html

Preberem ta članek pa še vedno nič jasno. Kaj kdo ve, ali lahko gremo v Italijo ali ne?

Ja, meja je odprta.Danes dopoldne sem bila v Italiji. Trgovine se mi zdijo bolj boge, kot da ni nič novega, vse neka stara roba iz prejšnjih let. Danes se je moralo še nositi maske tudi zunaj in v zaprtih prostorih, od jutri zunaj ni več potrebno, noter pa le, če ni mogoče vzdrževati razdalje 1m.

Ob povratku v Slo se vozi skozi nekakšen polšotor, baldahin, in tam so trije policaji, vozni pasovi zoženi na enega, policaj samo pomaha in pelješ mimo.

Predvidevam, da kontrolirajo registrske tablice. Slo tablice brez problema povratek v Slo.

pa je to res, ali samo nekdo trolla? Ker v novicah nič ne piše, da je dovoljeno v Italijo.

Naj še kdo potrdi.

Chi arriva dall’area Schengen è sottoposto a quarantena?

No, dal 3 giugno non saranno piu sottoposte alla quarantena di 14 giorni le persone che entrano o rientrano da Stati dell’area Schengen: 26 Paesi che coprono quasi tutta l’Unione europea, più altri tra i quali Regno Unito, Svizzera e Islanda.

https://www.corriere.it/cronache/20_giugno_03/spostamenti-regioni-italia-regole-3-giugno-55d38fba-a564-11ea-9dea-fe0c662b4b9d.shtml

Sem ista iz prejšnjega posta in živimo ob meji, situacijo v Ita poznam. Meja je URADNO odprta, italijanska in slovenska, od vključno 3. junija2020. Prosto se potuje po Italiji in karantene za prebivalce šengenskih držav ni.

To ni trolanje, to so uradne info in dejstva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close