Najdi forum

MEHKA KOŽA

Pozdravljene!

Moja koža je po telesu suha, po obrazu pa mastna polna ogrcev.

Za telo uporabljam rezlične kreme (ponavadi tisto kar dobim od sorodnikov za darila in nikoli nimam stalne kreme) pa tudi koža se mi ni kaj dosti popravila.

Najbolj suho imam po nogah po britju izgleda kot da bi se kača lupila- groza.

Prosila bi za nasvet, kakšne kreme ali olja ali kaj podobnega mi priporočate, da bi dobila lepo mehko in ne več suho kožo.

Za obraz dvakrat na leto obiščem kozmetičarko – za kaj več nimam denarja vem pa da je to premalo.
Vsaj enkrat tedensko si doma sama stiskam ogrce, potem pa izgledam kot da bi me napadli komarji cela rdeča in flekava.
Prosim kaj mi svetujete obraz si umivam z mlačno vodo in čistilnim mlekom, puder uporabljam zelo zelo redko, kreme pa so kot prej ob vaski priložnosti druga.

Prosila pa bi še če mi katera da nasvet kako naj dosežem, da bo moja koža lepo ‘dišala’ ne mislim parfumov. Ali uporabljate zato aromatizirane kreme ali pa vedno enake preparate.

Ne da si sedaj mislte da se ne umivam in da smrdim ampak moja koža nima vonja kot to imajo nekatere.

Vem da se vam zdi da sem padla z drugega planeta, ampak doma vsi uporabljamo enake šampone, kreme in nikoli me ni nihče preveč poučil o teh stvareh.

Upam, da nisem preveč zagnjavila, in vem da so nižje tudi podobni posti, vendar bi vseeno prosila, če mi kdo da kak nasvet.

Lepo pozdravljene

Po britju je koža res suha, zato si 1× tedensko naredi peeling za telo, nato pa namaži kožo z bogatim mlekom za telo ali pa uporabi kremo za telo, ki je ponavadi bolj bogata z maščobami. Mazanje kože z mlekom ali kremo uporabljaj vsak dan ali pa vsaj po tuširanju.

Ker nisi opisala stanja svoje kože (razen tega, da imaš ogrce), mi prosim napiši ali imaš mastno kožo, torej ali se sveti, na katerih predelih te koža srbi, če te sploh,… Nasplošno velja, da je uporaba čistilnega mleka in tonika obvezna zvečer, zjutraj pa samo tonik, od kože pa je odvisno, katero kremo boš uporabljala.

Stiskanje ogrcev je kar zahtevna stvar, če si jih ne stisneš dobro. Lahko se vnamejo in iz enega ogrca lahko narediš gnojno akno, ki lahko traja več mesecev. Na čiščenje kože pojdi vsaj na štiri mesece, ko je menjava letnih časov, ker je dvakrat na leto res premalo. Z negovano kožo boš dosegla, da bo koža tudi lepše “dišala”.

Napiši, kakšno kožo imaš, da ti bom lahko pomagala kolikor se da.

LP, Anita!

Najprej hvala za odgovor,

moja koža na obrazu je mastna, sveti se na čelu, ličkah in bradi nekje v traku do 2 cm.
Obenem imam pod očmi močno razpokane kapilarice, ki v letnem času ko mi koža malce porjavi niso tako vidne.

Hvala še enkrat za vaš trud in lepe pozdrave

Opisala si kombinirano kožo. priporočam ti čistilno mleko in tonik za občutljivo kožo, glede na to, da imaš kapilarice na licih. kreme lahko uporabljaš ali za občutljivo kožo, ali klasično hidratantno kremo, lahko pa kombiniraš kremo za občutljive dele obraza (lica) in kremo, ki bi jo uporabljala izključno na predelu čela, nosu in brade. Taka krema vsebuje snovi, ki preprečujejo mastno svetenje in regulira izločanje loja iz por. Prav zaradi povečanega izločanja pride do nezaželenega leska kože.

Lica poleti dobro neguj z najvišjimi zaščitnimi faktorji. Res je, da se pri posončeni koži manj opazijo, moraš pa paziti, ker pride na soncu do povečanega pretoka krvi, kar lahko povzroči še nadaljnje pokanje kapilar. Svetujem ti, da si jih dobro zaščitiš tako poleti, kot pozimi.

LP, Anita!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close