mehiska hrana
http://enaplus.com/1plus/prva_stran/index.asp
Tule poglej, je veliko dobrih idej in receptov, pol pa malo po svoje naredi in mnjam: meni je mehiška hrana odlična, tudi tortilje sem že pekla…
Miranda
Jaz delam tako bolj po svoje, brez receptov.
Ker je največja ponev ponavadi premajhna, delam v voku.
Piščančja prsa narežem na koščke in pustim nekaj ur, da se marinirajo v mešanici sojine omake, vegete, madras curryja, čilija, popra, česna ipd. Kar mi pač pride pod roke in je vsaj malo pikantno. Ja, vem, da curry in sojina omaka nekako ne spadata v Mehiko, ampak meni je taka marinada špica, meso pa je zelo okusno in rahlo pikantno. Saj pravim, da delam po svoje.
Potem v voku prepražim marinirane koščke piščanca z goro zelenjave: veliko čebule, raznobarvne paprike, koruze, malo paradižnika ter čilija. Vse primerno pikantno začinim. Nadev je pripravljen.
Včasih damo tudi narezane šampinjone, ampak največkrat ne. Fižol, ki je značilen za mehiško kuhinjo, pa nam v tej kombinaciji živil nekako ne potegne. Raje imamo za predjed chilli con carne, ki ga delam po receptu s Kulinarike in je božanski.
Vzamem kupljene tortilje Spar in dam v vsako nekaj žlic tega nadeva. V vsako dam še žlico ali dve kisle smetane, da je bolj sočna in za ublažitev pikantnosti. Potresem še z navadnim naribanim sirom in zvijem. Mogoče še malo sira po vrhu. To roma za nekaj trenutkov v mikrovalovko, da se sir stopi in tortilja pregreje.
Mmmm… modificirane polnjene tortilje a la LIVvy :)))
No, naj se jaz povem za en nadev, ki sem ga nasla na drugem forumu.
Jaz nimam rada pikantnih stvari, zato sem pac recept prilagodila sebi.
Narezes na trakove, koscke piscancja prsa, ki jih jaz zacinim kar s soljo, poprom, cesnom in malo gorcice (saj vem, cist nic mehisko). Jih lepo popecem, poprazim in dodam koruzo, nato pa se zalijem s spasiranimi pelati.
Tortilije namazem s kislo smetano in sirom in dam nadev. Tortilije nato se premazem z isto omakico (kislo smetano). Dam za nekaj casa v mikrovalovno in to je to 🙂
Zanima pa me, kako bi ve pripravile omako z mletim mesom za v tortilije?
Ima katera kako fajn idejo?
Hvala;)
Pozdravljena !
Enkrat sem se že razpisal o teh zadevah, prečitaj na :
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=35396&t=35327
Upam, da ti bo všeč, jaz naredim vedno nekaj sličnega in še vedno nam je vsem zelo všeč – tudi otroci se napokajo še pa še….
Pa napiši kako in kaj.
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.