Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mehiška hrana!

Mehiška hrana!

Kaj vse pripravljate v okusu po Mehiki :)) jest pripravim tortille (kuplene 🙂 z zelenjavo in sirom. Kar okusno. Mi še kaj predlagate?

Jaz tortilje pripravljam kar sama doma – take bolj “evropske” 🙂 Ni nič težkega, samo moka, voda in olje, pečejo pa se tudi zelo preprosto. Polnim jih pa s papriko, čebulo in piščanjčjim mesom, začinjeno samo s soljo, curryem in čilijem. Poleg pa kakšno salso (tudi že doma delala) in smetanovo omako. Druge jedi bom pa vsekakor poskusila pripraviti, ko bom imela svojo kuhinjo.

Jaz spečem tortilje iz pirine moke in jih nadevam s pirjejem iz rdečega fižola, koruzo, sirom, piščančjim mesom, paprikami in ostalo mehiško zelenjavo….Nadevane še postavim za par minut v pečico (da se sir stopi) in zadeva je že pripravljena za v želodec…

Kaj pa Chili con carne?

Štajerc, ali mi lahko zaupaš recept za tortilje iz pirine moke? Ali imaš še kak recept za kruh ali pecivo iz te moke? Moja hči je namreč na pšenico alergična, na piro pa ne.
LP
Lena

MARGARITA

za en kozarec

2 merici tequile, 1 merica cointreauja, 1 merica svže iztisnjenega limetinega soka,
sol in limeta

Vse sestavine damo v šejker z ledom. Dobro pretresemo.
Rob kozarca pomočimo z limeto in nato v sol. Margarito nalijemo v kozarec.

čin,čin

Podobno, kot za testo za palačinke. Jaz dam notri poleg moke vseeno mleko, (namesto vode) jajca (mogoče en beljak več na dve celi jajci) in pa kanček olivnega olja ter malo več soli, kot za običajne palačinke. Spečem jih v veliki teflonski posodi in takoj pokrijem, da ostanejo fino mehke. Drugače pa za razne palačinke, šmorn in narastke (tudi za pecivo) uporabljam pirino moko (ali pa polnozrnato) lahko v kombinaciji z belo moko (ki bolje veže). Drugače skoraj ni razlike v moki, le da je pirina bolj ostra in potrebuje malo več časa da se ‘napne’ (veže) ter seveda to, da od vse moke vsebuje največ beljakovin in je nasploh ‘zdrava’!
Nasploh bi rekel da jo lahko mirne duše zamenjaš z belo moko v vseh receptih, le malo popazi na količine, saj je pirina moka bolj gosta, jedem da pa zares poseben (zame zelo dober) okus !!!

LP Štajerc

A mi še zaupaš, kje kupuješ pirino moko? Jaz sem jo našla le na eko tržninici, pa mi včasih malo težje znese v petek dopoldan priti do mesta.

Čili z mesom. Zelo preprosto.

Vzameš zavitek začimb za čili z mesom (pri nas prisegamo na Kotany, ampak tistega, ki je v rdeči vrečki, ne v rumenkasti).

Na olju prepražiš čebulo, dodaš mleto goveje meso (ene četrt do pol kg), prepražiš, da porjavi, dodaš začimbe, eno konzervo paradižnika (tistega v kockah) in eno konzervo rdečega fižola. Malce zaliješ z vodo in približno 20 minut kuhaš. (na nizki temperaturi) Zraven jemo ali bel ali koruzni kruh (še najboljše so kajzerice iz špara), ali pa spečem ene vrste koruzni narastek. (samo, da ponavadi ni časa)
Je pa čili definitivno boljši naslednji dan.

Na žalost jo tudi jaz najdem le na ‘eko tržnici’ ob sobotah (pri neki branjevki, ki imajo doma ‘eko kmetijo’). Drugje je še nisem zasledil!

Pri nas je tudi ni.Pomagam pa si tako. V multipraktik(novejsi) stresem piro in jo fino zmeljem,pa je.Idejo so mi dali na demonstraciji,kjer sem kupila multipraktik.
Lp Kaktus

Pozdravljen Stajerc,

mi lahko zaupas, kje je tale “eko trznica” ,kjer lahko nabavis pirino moko ?
Potrebovala bi jo za mamo, ki je alergicna na vse mogoce, med drugim tudi na psenico.
Hvala.

BzB

V Mariboru, vsak petek od 9.00 do 14. ure na glavnem trgu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close