Najdi forum

Ja glej ko sem bil jaz … konec septembra – zacetek oktobra so rekli da se zacenja dezevna doba in je tudi dezevalo kar precej … tudi cel dan … drugace pa dezuje sem ter tja za kakih 15-30 min.
Mores pa upostevati da je Mehika kar velika drzava in da ima na razlicnih koncih razlicne vremenske razmere. Jaz sem bil na Yucatanskem polotoku in tukaj Oktobra ni najprimernejsi cas za obisk ker je dezevna doba in so tudi katere ceste zaprte zaradi obilice dezja. Ni pa receno da bo non-stop dezevalo dalec od tega zna se zgoditi tudi da bo 2-3 dni sonce neprekinjeno, toda ce zelite imeti sonce vecino casa potem raje ne potujte na Yucatanski polotok oktobra.

Midva sva bla lani marca in sva imela vsega skupaj dva deževna dneva. Pa še ta dva nista bla deževna, pač pa bolj oblačna, pa porosilo je malo. Drgač je blo pa kar vroče takrat, čez 20, ponekod pa tud 30 stopinj, odvisno pač od predela.

Drgač pa poglej v LP al pa nekje na netu, mislim, da so tiste tabelce s statistikami o padavinah in temperaturi.

miha napisal:

> A si ti že kdaj šel z njimi. Kako zgleda telefonsko naročilo.
> Ko tu izpolniš podatke daš telefon in št. kartice, a te oni
> pokličejo dajo na mail potrdilo naročila in adijo, al kako gre
> to. Mene skrbi predvsem ker moram podati št. kartice, dej malo
> prosim več povej o tem.
> cau

z njimi (LTU) sem letel na kubo, vendar sem takrat kupil karto preko odklopa.
sem pa letos letel v dubai in iran preko ene druge agencije iz munchena. vse sem uredil preko telefona in interneta. plačilo z amex kartico. avio karte so čakale na letališču. ni straha, če urejaš z znanimi agencijami. se jim ne splača goljufat-preveč stane!

Tukaj si lahko ogledate vreme ( 10 dnevna napoved ) in statistike : http://www.weather.com/outlook/travel/local/MXYN0117?from=search_city

Pri kom pa si kupil karto?
Jaz sem dobila le za 180.000 sit z taksami vred prek Madrida iz Benetk v MC

Zdravo mmateja,

prebrala sem tvoje spročilo in me zanima, če bi mi lahko dala kakšno usmeritev glede ogledov in glede poceni prenočišč, ki jih ni v LP!
Jaz se odpravljam v mehiko 12.6.2004

Hvala.

prej sem falila datum grem 12.7.2004

Jaz do sedaj nisem imel v Mehiki nikoli problemov pri plačevanju s kreditno kartico. Velikokrat sem šel okoli samo z nekaj drobiža v žepu, vse ostalo sem pa plačeval s kreditno kartico. Zgodilo se mi je pa že tudi, da so klical v center za avtorizacije, ker preko POS terminal ni prijel, in so nato izpisali slip na roke. Pa tudi nikjer nisem opazil, da se ob sobotah in nedeljah ne da plačevati s kreditnimi karticami. To slišim prvič, pa sem bil že velikokrat v Mehiki.

Deževna doba v Mehiki se začne nekje na koncu pomladi in traja čez vse poletje, tam nekje do konca oktobra. To ne pomeni, da neprekinjeno dežuje, so pa padavine zelo pogoste. Še posebno, če se obalam Mehike približujeta ciklona tako iz Pacifika kot iz Atlantika. Velikokrat je dopoldne lepo, popoldne pa so plohe in nevihte. Če se nahajaš v kakšnem večjem mestu to ni problem, če pa se odpraviš kam dlje (npr. proti Yucatanu) pa obstaja nevarnost, da kakšne močne padavine odplavijo kakšno cesto ali pa kakšen most, ali pa je le poplava. Takrat lahko kje obstaneš ali pa moraš narediti zelo velik krog. Še posebej je to slabo, če imaš najet avto.

Živjo!

Jaz sem za letalsko karto odštel 135.000SIT, British Airways, Benetke–>London—>M.C.
Kupil pri STA.

LP, fh

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close