mehika
Čao!
V mehiki sem bil letos januarja in februarja, skupaj mesec in 1 teden. Cene hostlov nihajo in so odvisne od kraja in od tega, ali potuješ sama ali s prijateljem….. znašajo pa (V USD) okrog 10-11 USD v Mexico city-u, bolje pa je če vzameš sobo, ki te stane isto, druagče pa v Jukatan je precej dražji od npr. Oaxaca ali Chiapas. Tja sigurno pejt in tam ostani najdlje, ker je to res prava Mehika, ostalo je tko tko. Cene hostolv tam so okrog 5-7 USD. V tulumu npr. so cabane relativno zlo drage, če boš sama, okrog 15 USD naprej, odvisno kok velika. Sploh pa je tam zelo zasedeno….drugje nisem imel takšnih problemov z hostli.
Predlagam ti, da v Mexico city-u daš delat mehiško študentsko izkaznico, ki ti jo izdajoi mislm da na podlagi ISIC-a in s to kartico dobiš ogromno popustov in brezšplačnih vstopnin v muzeje. To, da so v nedeljah prosti vstopi, velja po večini samo za mehiške študente.nekaj popusta dobiš z ISIC.
Busi so zmerno dragi, odvisno spet od relacije.Tam nekje 0,15 USD za kilometer v povprečju, pa računaj.
Hrana je mal dražja kot sem pričakoval. Da se poceni jest npr. tacose na “cesti” ampak se jih prenaješ, majo pa SUPER morsko hrano za npr. 4 USD (riba s prilogo, hobotnica,…)
Generalno gledano, moj dnevni budget je bil 40 USD, s 30 USD prideš skoz, jest sem ga velik prežural in kupil par stvari, ampak to boš verjetno tud ti.
Če te kej zanima pa vpraš….
Čau soimenjakinja.
V Mehiki sva bila s fantom lani marca, en mesec, študentska varianta, vse sama sproti rihtala. Prenočišča, hrana, prevozi, skratka vse skupaj tamdol naju je pršlo cca 130 jurjev na osebo.
Če hočeš, ti lahko posredujem vse naslove in cene prenočišč, kjer sva bila. Aja, šla sva pa relacijo MC – Oaxaca – Puerto Angel – Palenque – San Cristobal – Merida – Playa del Carmen – Isla Mujeres.
Lp.
Zdravo,
jaz sem tudi bilv mehiki in sicer Cancun, Playa del Carmen. To je bilo dve leti nazaj, leteli smo iz Trsta in karta je bila 150.000 sit z vsemi taksami skupaj, leteli smo preko MIlana in Miami-ja, bilo je super,v Cancunu je precej drago, hrana pa je ugodna, lahko malo prebrskaš na netu, v Playa Del Carmen pa sva dobila hotel z 4 zvezdicami za samo 20 dolarjev in bilo je zelo super, cena zares ugodna, skratka malo se moraš potruditi po netu, je dovolj informacij, za karte pa isto.
Jaz v četrtek zjutraj letim za Filipine za 4 tedne, če te še kaj zanima, se javi, bom jutri dopoldne preveril pošto, lep pozdrav 🙂
Mare
170.000 SIT lani julija, relacija CDM-Puebla-Oaxaca-Can Cristobal-Palenque-Tulum-Playa del Carmen-Cancun-CDM, iz Cancuna v Ciudad sem letel za 150 USD, drugače pa bus. Cene prenočišč se gibljejo od 40 do 110 pesosov, najceneje je v džungli okoli Palenqueja, kjer je odličen študentsko-hipijski žur v eni od “komun”.
Forum je zaprt za komentiranje.