Najdi forum

MEHIKA?

Februarja se odpravljamo individualno za 14 dni v Mehiko.. Nameravamo leteti v Mexico city. Zdaj pa naslednje a je bolje iti na polotok Yucatan ali do cancuna. Ker pač čas nam omogoča eno ali drugo stran, kaj mi priporočate… Oziroma povejte mi vse kar se da. na kakšen način potovati (vlak, avtobus, taksi) kako se dobijo prenočišča, a je dobro imeti v naprej rezervirano ali se da vse to sproti… Hvala

Hmm, če ga niso prestavili, je Cancun še vedno na Yucatanu 😉
Cancun=mehiški Portorož (poenostavljeno).
V relativno kratkem času si lahko ogledaš velik del Yucatana, če izkoriščaš nočne prevoze z avtobusi (vozne rede lahko najdeš tudi na netu). Busi so točni in učinkoviti a zelo hladni (AC je vedno na fuuuuuuul).
Na potepanju po Yucatanu si nisem naprej rezerviral nobenega prenočišča, a sem vedno kaj našel (če že nisem bil na busu hehehhe)

Če sem prov dojel letite domov tut iz M.C. Ne vem če se vam sploh splača rint na Yucatan. Tistva dva tedna porabiš malo za M.C in okolico, Oaxaco in Chiapas. Pol pa že nazaj. Če bi mel pa notranji let, bi se pa morda dal potegnt do Canunca (oz. vzhodne obale Yucatana) – nočna vožnja it Palenque (npr.). Se mi zdi ta stran bolj zanimiva od zahodne obale.
Na daljše razdalje boste potoval z avtobusi (vlakov v MEX ni). Za krajše pa uporabljite ‘colectios’. Vozijo povsod in pogosto (in so veliko cenejši od taxijev).
S prenočišči ne bo problem. Ko nekam pridete si mal okol poglejte pa izberte. Sploh ker ste izven sezone. Mal tut probite barantat.

Aja, še to: če še nimaš karte -> do Cancuna je velikokrat cenejša, kot do MC. Včasih se celo splača vzeti turistični aranžma (pa ga sploh ne izkoristiti) in je ceneje kot zgolj letalska karta.

Točno tak, leti raje do Cancuna. Poglej malo pod last minute na http://www.ltur.de , sem ze vido karte pod 200 Eurov s taxami za 14 dni.

Ciudad de Mexico je malo predalec oddaleljen od Yucatana… 🙂

L.p.

K.james

se strinjam z enzyme.jaz sem lansko leto pobegnila iz cancuna.ce gres za 14 dni pojdi obvezno chiapas,oaxaca,puebla.

Namen je leteti v MC , domov pa iz Cancuna. Karta pride nekje 175.000, 00 z takso…
Tam bova nekje 17 – 18 dni.

Sem pa malo prebrala in drugi so kar utegnili in MC do Cancuna pridet tudi v 10 dneh, pa še na pacifiški obali so.

MC – Cancun je nekje 3.000 km, to pa zopet ni neka močna razdalja. Kaj pravite?

Od MC do Cancuna je ”samo” okol 1700 km. V 10 dneh se da prit dol. Z direktnim busom se da v enmu dnevu :-). Če si pa čez den še kej ogledaš, si v treh nočnih vožnjah dol. Tko, da 18 dni je čist dost.

Karte pod 200 eur, s taksami??? Kje si pa to vidu???

Koliko je z busom Chiapas oddaljen od CDM-ja? Tudi jaz imam samo dva tedna časa.

Chiapas je drugače zvezna država v Mehiki. Tako da domnevam da bi ti bila destinacija San Cristobal de Las Casas, ki je vreden ogleda. Od M.C.-ja je razdalja približno 1100km voziš se pa tam okoli 17 ur.
Pa prijetno potovanje ti želim.

fh

Vem kaj je Chiapas.

Kako daleč je pa do Oaxace?

6 ur vožnje z busom.

To pa ni veliko, hvala.
Imam še eno vprašanje, če ima kdo tudi s tem izkušnje saj me zelo zanima tamkajšnje rastlinstvo in živalstvo, ve kdo za kak rezervat ali kaj podobnega ki bi ga lahko obiskala? Da bi imela možnost videt jaguarja v naravi je pa najbrž precej utopično?:p

Za jaguarja ti sicer ne morem zagotoviti, da ga boš videla. Meni ga je uspelo videti samo na upodobitvah domačinov.
Sicer je pa Mehika kar bogata s temi zadevami. Na jugu, predvsem na Jukatanu niso nobena redkost opice in tropske ptice (papige,…).
Če si želiš narave, je zelo lepo področje Baranca del Cobre v severni Mehiki, izhodišče je v mestecu Creel, na planoti 1000 m n.m.. Tam bi z malo sreče lahko videla kojota, večja verjetnost je pa da srečaš road runnerja, tistega ptiča iz risanke.
Če boš potovala pozimi, je zelo fascinantna kolonija metuljev monarhov pri mestu Anguangueo (SZ od CM). Pokrajina podobna naši Pokljuki, porasla z iglavci, ki so do zadnje pedi na debelo prekriti z za dlan velikimi metulji. Ko jih osvetli jutranje sonce, se v miljonskih jatah dvigajo v zrak in takrat jih lahko celo slišiš.
Prav tako ogleda vreden je zimski obisk sivih kitov v laguni blizu mesta Guerero Negro približno na sredini Kalifornijskega polotoka. Poleg kitov tukaj vidiš morske leve, na obalah lagune pa jate morskih ptic (pelikani, kormorani, ribji orli…)

Flor, zate bi morda bila znimiva Laguna Miramar, jezero enih 100 km jugo-vzhodno od Ocosinga, Chiapas. Tam se grejo mal eko-turizem, spoznavanje džungle, lokalnega rastlinstva in živalstva. Jest bi šou, sam mi časovno ni znesel.

Dokaj blizu, že ob meji z Gvatemalo, je tudi narodni park Lagunas De Montebello. Je pa neki čist drugačnega. Leži že na višji nadmorski višini. Džungle ni več, prevladujejo iglavci. Je zlo lepo. Park predstavlja več k 50 majhnih jezerc. In skor vsak je drugačne barve.

Za silo greš pa lahko v Tuxtli Gutierez v živalski vrt, ZOOMAT, ki je namenjen samo živalim, ki živijo v Chiapasu. Je čist simpatično urejen. Če maš par urc odvečnega časa je za pogledat.

Pa v bližini Tuxtle še v Cayon Del Sumidero. To pa skor pod nujno. Eno boljših doživetij v Mehiki. Vidiš krokodile, opice, malo morje ptičev.

Vito, potujem jeseni, sem pa časovno zelo omejena (služba) 🙁
Hvala obema, bom raziskala malo.

Zivjo!

Flor, kdaj jeseni pa potuješ, za koliko časa?

Zanima me koliko denarja misliš okvirno da boš potreboval?
Tudi jaz se odpravljam jeseni za tri tedne.

LP

cao jaz sem za en mesec porabila za stroske brez let.karte 150-180.Res da sem vecinoma kampirala razen v vecjih mestih,pa tudi hostli niso dragi.priporocam ti da gres res iz MC pa dalje,ker imajo bolj udobne buse kot pri nas ce zelis za mal drazjo ceno potovati,za dolge razdalje si ga le privošči.Jaz mislim da si ze dobil kar nekaj informacij,ce pa zelis pa mi pisi na mail pa ti bom odgovorila.
joj res ,da je je v Guerru negru full lepo,sam notranji leti so zelo dragi 80.000 sit,bljse ce te bahia california tud zanima da letis sam vb Diego pa potem raziskujes polotok pa severno Mehiko
lahko pa iz MC pa do bahie potujes z busom potem pa z trajektom ,sam je dolga glede na tvoj cas dopusta ………

ne vem kaj te se zanima ,pisi..

Živjo!

Časovno sem zelo omejena, 15 dni. Omejena sem tudi finančno, vsekakor pa najmanj 100.000 sit (brez letala, se ve), ma niti ne kaj dosti več. Spim v MC zastonj, se pa v njem tako ne mislim kaj dosti zadrževati, kakšen žur (imam gor prijatelje), koncertič in dalje. Kdaj jeseni pa greš?

Aja, en dan si bom ziher vzela za Xochimilco, sem mam obljubila da ji bom kakšno rožico prinesla;)

Oj

Ja grem pa tam sredi septembra. Še ne vem čisto točno. Zdej trenutno še gledam za letalsko karto. Upam da dobim kaj ugodnega. Trenutno so cene nekje 170k. Bomo videli.

Jaz sem za tri tedne planiral nekje okoli 150000 sit. Upam da bo dovolj.

LP

Za letalsko karto poglej na To je čarterski prevoznik, ki leti v “sončne” destinacije. Za orientacijo: karta za 2 iz Bruslja v februarju : 650€ !!
lp,a.

Flor, v Xochimilco pojdi za viken, ker je zelo živahno.

Hvala, obvezno vikend torej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close