Mehika – sam?
Ali je kdo potoval v Mehiko sam? Sem študentka in imam veliko željo iti drugo leto v Mehiko za tri tedne, ampak preko agencije, na tečaj španščine. Ker pa močno dvomim, da bom lahko našla sopotnika, saj je finančno to kar velik zalogaj, me zanima kako je, če si sam? Še posebej glede varnosti? Šla bi seveda v turistično okolico.
Ima kakšen študent izkušnje s tem?
čao!
jest sem potoval sam po mehiki letos januarja in februarja in se mi je zdela varna. Veliko sem srečal tudi punc, ki so potovale same in nikol nism slišal od katere, da bi se ji kaj slabega zgovdilo. Res pa, da je Mexico city dokaj nevare, ampak če boš v turističnen kraju, pa brez skrbi. Sicer pa boš sigurno spoznala velik popotnikov, turistov,… Glede tega, da boš sama ne skrbet…
LP Tomaž
Če greš na tečaj španščine, mislim da se nimaš česa bati. Nevarno je predvsem v velikih mestih. Lahko ti pa dam dva predloga kam na tečaj španščine:
Guanajuato – Universidad de Guanajuato. Svatovno znana univerza s tečaji španščine za tujce. Mesto je staro, zelo zanimivo in varno.
Puebla – Universidad de las Americas Puebla. Super univerza, take ne najdeš pri nas. Mesto je tudi cool. Organizirajo tečaje španščine za tujce.
Ni problema, če si sam; zakaj bi bil?
Pač ne pij naokoli ponoči in bodi malo bolj previdna, pa bo:
ta tudi tečaj si poišči šele ko prideš tja, ker ga boš dobila dosti bolj ugodno..
Če si boš kaj rezervirala in plačala preko interneta boš vse preveč drago plačala…
Drugače pa je znana Antigua v Gvatemali, da ima ogromno kvalitetnih tečajev španščine…
Sama sem imela v mislih Playa del Carmen – International House Riviera Maya. Je zelo lep kraj, zraven morja in zelo priljubljena turistična točka. Tečaji so preko Kompasa, res pa je, da je kar drago. Raje za ziher, kot pa da plačam nekaj preko interneta, potem pa je vse samo kakšna past in adijo denar. Sicer pa do drugega leta je še daleč, tako da še lahko najdem kaj bolj ugodnega in sigurnega. Zdaj imam eno leto da našparam dovolj denarja 🙂
Hvala vsem. Če pa veste še kaj, pa bom zelo vesela.
Cao
se strinjam z vitom. lih sem prisel iz potovanja po mehiki, gvatemali in belizeju. playa del carmen – osebno mi je bil to en slabsih postankov na potovanju.. vsi so priporocal naj gremo tja, ker naj bi blo ful lepo. ok, ce so ti horde turistov vsec, hotelov ful, vsi govorijo sam anglesko, cene full nabite. osebno mi je bla gvatemala najbols, kot je ze nekdo pred mano rekel – antigua. pravjo, da so super spanske sole, mestece je fenomenalno, ful lepo. tko, da ce mas sanso.. kar tja:)
A res? Ah škoda… pa tako se mi je dopadla 🙂 Sicer pa ti prav pride, da se sproti učiš kar dva jezika… V tečaju špansko, drugače pa še zraven vadiš angleško. Je pa res za premislit, kam vložit denar, da se bo le izplačalo. Še mi lahko kdo pove kaj glede letalske vozovnice? Če letiš preko Kompasa je 122.000 LJ – Pariz – Mexico City in nazaj. To se mi zdi kar ugodno, ali so še ugodnejši?
Resnino ti NE priporočam, da plačaš tečaj tukaj; idi tja in si tam med šolami izberi eno in tam plačaj, ker boš lahko dobila tudi do 80% nižjo ceno, kot jih nudijo tukaj; drugače sem pa jaz letela i Iberijo, preko Španije; to je ful ugodna varianta…
Če želiš delati tečaj v Mehiki, boš tudi v oxaci ali v San cristobal de las casas našla kkašne boljše variante; na obali se učit španščino ni ravno najbolj priporočljivo…
Nina….
ti si bila na teh tečajih,da tako prepričljio govoriš? Torej, če si sama poiščem nek tečaj, bom sigurno našla kaj? Da ne bom prišla tja med tečajem in se več ne bom mogla prijavit. Ali se naj to prej kje pozanimam. Ponekod piše, da se vsak ponedeljek začnejo te šole, ampak kaj pa če ne naletim na takšne? Pa še to…. zakaj pa ni priporočljivo se na obali učit špansko? Drugam ne grem, kot pa nekam, kjer je morje zelo blizu! 🙂
Kaj pa pravite na bivanje pri družinah? Samo je zdaj problem, če si ne rezerviram tečaja tukaj, tudi ne bi mogla bivat pri družinah, ampak verjetno v hotelu.
Pa imejte v mislih, da moje finančno stanje ni ravno veliko 😉
LP
Sej glih v tem je finta da za 100 do 150 us dol. /teden lahko dobiš samo v Guatemali tečaj če hočeš da je vračunana še hrana in prenočišče. V Mehiki za ta denar je menda samo tečaj medtem ko pa v Španiji sploh ne moreš razmišljati o tem denarju. Največji štos pa je da jst še nisem bil imam pa namen v doglednem času zato tole jemlji z rezervo ker to vem le iz interneta in vodičeh (LP …….
Malo pobrskaj po internetu, saj je teh jezikovnih šol v Mehiki veliko. Če se odločiš za kakšen tečaj, imaš skoraj povsod tudi možnost bivanja pri družinah. Je pa najbrž šola, ki jo nudijo pri nas, dražja kot katera druga v Mehiki zaradi lokacije (Cancun).
Imaš pa na linku spodaj veliko jezikovnih šol v Latinski Ameriki, torej tudi v Mehiki:
http://www.spainexchange.com/study_latin_america/spanish_in_latin_america2.php
Zivjo Martina!
Kdaj pa gres v Mehiko?
A hoces it samo na tecaj al bi si se sla kej pogledat?
Tud jst bom sla v Mehiko, konec februarja al pa zacetek marca, pa imam eno sopotnico samo za 3 tedne, sama pa bi pocitnice se malo podaljsala..
sem pa poiskala ze nekaj tecajev na internetu. in so kar dragi. tale je najcenejsi…http://www.studyabroaddirectory.com/listingsp3.cfm/listing/1829
kje si pa dobila tako poceni letalsko karto?
Hasta pronto!
Kaja
Ja, jaz sem razmišljala, da bi šla nekje v septembru, ker prej ni mogoče zaradi faxa. Pa še to samo v primeru, da čez leto dovolj dolgo delam, da nakrampam skupaj denar za tako potovanje.
Glede letalske vozovnice pa so mi svetovali na agenciji Kompas, leti se iz LJ v Pariz in Mexico City za 510 € in nazaj. Ali pa Dunaj – Pariz – Mexico City in nazaj za 513 €. Leti pa se s prevoznikom Air France. Takse niso vključene, ta cena pa velja samo za osebe do 25 let – mladinska vozovnica.
LP, Martina
btw: na isti dan imava rojstni dan 😉
Forum je zaprt za komentiranje.