Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mehika in gotovina z Maestro kartico

Mehika in gotovina z Maestro kartico

Ali ima kdo izkušnje glede uporabe (slovenske) Maestro kartice in dvigovanja gotovine na bančnih avtomatih v Mehiki? Tudi sicer me konkretno zanima, kaj je boljše – euri, dolarji ali čeki (kakšne vrste)? Hvala že vnaprej. p.

Bankomate, ki omogočajo dvig s kartico Maestro, najdeš povsod, tudi v najbolj zakotnih mestecih. Najboljše, da s seboj vzameš dolarje. Jaz sem imel s čeki same težave, tako da jih ne uporabljam več.

Men so se pa čeki čist dobr odnesl. Edin v nekaterih bankah jih po 14h ne menjajo več.

Mestro kartico pustite doma , ker če vam jo ukradejo bsote en mesec čakali na novo in bili en mesec brez denarja. razen če vam ga kdo ne bo posodil ali boste odprli račun pri drugi banki !

verjetno ste že slišali za evro card , amerikan expres , dinesr , problem teh kartic je samo v tem kljub čip zaščiti da je večina pos terminalov še vedno brez pin kode. kar pomeni da če vam jo ukradejo boste dokler je ne prekličete v zelo kratkem času ob veliko denarja.

zato imejte telefonsko številko bankart centra v tujini v spominu mobitela in takoj pokličete. povedati boste morali matično in davčno številko , pin kode pa ne ker so možne zlorabe. ne imejte previsokega limita / največ 1000 evrov mesečno / kar je za teden ali nekaj tednov mehike dovolj. kartice in letalske karte in pasoše imejte spravljene v hotelskem sefu , bodite ves čas v enem hotelu z najmanj *** zvezdicami , in se vozite na izlete z hotelskimi izleti ali najetim avtom !

tako ne bo težav – poit to poit turizem , lokalni avtobusi , vlaki , je zelo nevarno da vas okradejo. mehika je banana republika in to je to.

imejte najmanj 2 kreditni kartici z sabo , všiti v srajco , ne pozabite na plastično zaščito , ki je doma ne uporabljamo , na potovanjih pa pride prav da se med premikanjem kartice ne zlomijo.

in maestro kartico pustite doma , če pa hotel in karto plačate že doma , potem pa maksimalni limit 500 evrov !

v enem dnevu lahko prevozite do 500 km , lahko greste tudi z lokalnimi leti , zvečer se vrnite v hotel in težav ne bo. spoznavanje domačinov ima ta problem v jv aziji in banana republikah da vas lahko okradejo. verjamem da se je po ljubljani tudi ponoči varno sprehajati z denarnico v roki , a v mehiki je to zelo nevarno. pomislite na 10 kilometrske ograje pri san diegu na maehiško ameriški meji !

najbolje pa je da greste z agencijo in se zmenite za proste dneve in dobre hotele. pa tudi v tem primeru zvečer sve dargocenosti v sef ! zlasti se v mehiki ne razkazujte z najnovejšimi digitalci , kamerami in dragimi oblačili. za žesnek pa velja primerno oblačenje , ker so mehiški kavboji lahko precej nadležni , še posebno če je katera zgoraj brez !

za plaže velja da je lahko zgoraj brez / pri ženskah / spodaj pa raje ne , če so to hotelske plaže oziroma turistični deli obale !

Lord, ti si bil očitno v eni drugi Mehiki kot jaz. Ne strašit ubogega plejboja. Previdnost ni odveč, ko pa preide v paranojo, je bolje ostati doma.

Lord, vztrajaj raje na forumu Zabava in ostale teme, ki niso strogo popotniške, ti bolj ustreza. Pa brez zamere. Janez

Končno da Lordy eno konkretno informacijo – pa spet ni prav.

Paranoja ? Si bil že kdaj okraden na potovanju. Jaz še ne!

je pa spomin iz enega od hrvaških kampov pred mnogimi leti beden ! na sekretu so mi iz žepa padli bankovci , nekaj minut kasneje jih ni bilo več ! to je to !

dal sem informacijo : PUSTITE MAESTRO KARTICO DOMA. ZA SVE KI TEGA NE VESTE :
TO JE BANČNA KARTICA , Z KATERO DVIGUJETE DENAR NA BANKOMATIH IN V BANKAH.
ČE JO ZGUBITE BOSTE NAJPREJ PREKLICALI V URADNEM LISTU IN TO PLAČALI , IN EN MESEC BILI SUHI ČE NE BOSTE ŠLI NA DRUGO BANKO ALI VAM BO KDO POSODIL. ŽE DOMA JE STRESNO , KAJ ŠELE NA POTOVANJU.

LOČITI JE TREBA MED DEBETNO MAESTRO IN KREDITNIMI KARTICAMI , KJER SE PLAČUJE ENKRAT NA MESEC !

glede razkazovanja : kar je v evropi tolerirano, je v banana republikah lahko problematično.

glede limitov na kreditnih karticah : 1 zaščita ki je avtomatska !

lord ne prosim ne straši po forumu. tvoja domišlija res nima meja! Filmi so eno, realnost pa drugo…
verrjamem da si hotel dobro, zato te ne bom preveč kritiziral, ampak … pusti raje tuje dežele in piši o domači, ki jo verjetno res dobro poznaš. nasprotno od mehike ki je, po napisanem – sploh NE poznaš. pa tudi glede kartic nimaš prav. npr. AMEX ima že sam po sebi varovalo da če ti jo ukradejo in zlorabijo ,plačaš samo 100$. ostalo krije amex.

nevrnost pa zmeraj preži – v glavi!

sicer pa , tudi živet je nevarno, mar ne!

Zadnja sprememba (20-04-05 01:23)

To je res bančna kartica,ki pa jo lahko uporabiš tudi pri nakupih oz. za negotovinsko poslovanje. Dejstvo pa je, da je najbolj varna, saj je (v primeru kraje) ne more zlorabiti nihče, ki ne pozna kode. Vem, da je razširjena povsod, ker sem jo že krasno uporabljal v Braziliji in Ameriki (vsak gotovinski dvig le 400 SIT, za razliko od kreditnih kartic), V Mehiki pa še nisem bil, zato sprašujem. Čeprav verjamem, da tudi tam ne bo težav. Jasno pa je, da Maestro kartica le ni tako razširjena, da bi po svetu lahko potoval samo z njo.

Midva sva imela čeke, je šlo brez problemov, le splača se malo čekirat v kateri bolje menjajo.

Ko je zmanjkalo čekov sem uporabila parkrat tudi Eurocard Mastercard. Vem, da ga niso povsod vzeli (pred dvemi leti), na Jukatanu pa brez problemov. Pri dvigu na bankomatu je bilo za cca 30.000 sit gotovine 1.000 sit provizije.

Problem je v tem , da ne ločite med debetnimi in kreditnimi karticami. Ni nujno , da je debetna kartica OSEBNA KARTICA BANČNEGA RAČUNA – A V SLOVENIJI JE TAKO !

maestro : mesečno 50000 sit ,

kreditne kartice : mesečno 100000 sit / minimalna plača / 300000 sit / povprečna plača / , na zahtevo lahko tudi 1000000 sit / visoka boniteta , povprečna plača , običajno najprej dajo 500000 sit , in če imate kritje , je kmalu 1000000 sit / ker se tako vsiki limiti uporabijo za res dolga potovanja !

provizije : kreditne kartice 1400 sit ali 5 evrov , lahko tudi več

ponovno : kako boste dvignili na bankomatu brez provizije v sloveniji , če na potovanju ostanete brez edine bančne kartice – maestro ?

pin kode : so in niso , našli boste povsod po svetu veliko prodajnih mest kjer vam maestro kartico potegnejo brez pin kode !

Varnost : najvarnejša je evro card z čipom , deluje tudi z črtno kodo !
V trenutku ko vam jo ukradejo , je treba iz mobilnega telefona poklicati bankart center . to je najboljša zaščita !

kot sem že povedal , pri bivanju v solidnih hotelih in shranjevanju kartic v sefe je nevarnost da vam jih ukradejo minimalna.

v vsakem primeru pa naj mastreo kartica počaka doma.

kreditne kartice :

Bodite GORENCI IN IMEJTE LIMIT SAMO 100000 SIT / KAR JE NAJMANJ KAR JE MOŽNO / , vrednosti pošljite z exspes dostavo domov , in po kritičnih predelih potujte z zadnjem tednu potovanja. porabite 2/3 , vmes še kaj zapravite , in z nekaj jurji kolikor ostane do limita si nobeden ne bo moral veliko pomagati / v primeru kraje /

limit : meja čez katero noben pos terminal , bankomat in podobno ne bo dal niti centa !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close