Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mehčalec

Mehčalec

Danes smo imele s sodelavkami zanimivo debato, pa ugotovim, da skor nobena pri strojnem pranju perila ne uporablja mehčalca. Men so sam s praškom oprane cunje trde in hrapave.

Kaj uporabljate ve druge?

Jaz uporabljam mehčalec. In sicer od dm znamko, ker ta edina resnično odpravi statično energijo.
M

Uporabljam mehčalec Life, ki diši po breskvah. Vendar ga dam samo pol zamaška, po nasvetu serviserja ga razredčim z malo vode. Menda je tako bolje za stroj.
LP

Tud jest uporabljam mehčalec, da cune lepo dišijo. Mehčalec tudi vlakna lepo namasti in so cunje dalj casa “kot nove”.

Gospodinjec,

JOHANUS

za belo perilo ga ne uporabljam…za pisano pa lenor summer…………

Lenor Alpine Fresh je zakon !!!!!!!!

Gospodinjec,

JOHANUS

Tudi jaz uporabljam Lenor Alpine Fresh. Me prav zanima, kako se matrajo z likanjem, če ne uporabljajo mehčalca. Pol morš pa drgnit po cunah ko zmešan.

zame je pa zakon Lenor summer!

LP, mama+žena+delavka+ljubica+gospodinja B.

Samo enkrat sem pozabila na mehčalec, pa sem mislila, da se bo možu zmešalo. Je reku, da so cunje kot iz pleha.
Uporabljam pa lenor MOUNTAIN SPRING, ker ljubim vonj po svežem.

Mehčalec uporabljam izključno pri pranju perila, ki ga možek prinese domov po basketu – ker tistega vonja po “kamuradskih” švicih ne odpravi noben prašek….

Drugače mehčalca ne uporabljam, saj pri pranju uporabljam DASH prašek (v prahu in tekoči) že leta. Perilo lepo diši in je mehko. Brisače sušim v sušilcu in so po postopku zelo mehke, obenem pa lepo vpijajo vodo. Najhuje je če se obrišeš z brisačo, ki ne “pivna”….To pa so ponavadi brisače, oprane z mehčalcem!
Mehčalec tudi zadržuje vlago v opranem perilu, zato nekatera oblačila, ko so suha, dobijo neprijeten vonj po vlažnem.

Tudi pri likanju nimam težav. Pri možekovih srajcah se poslužujem trika: še vlažne zlikam, obesim na obešalnik da se čez noč “zvisijo in ohladijo” in naslednji dan pospravim v omaro. Tudi ostala oblačila likam napol vlažna – brez težav!

Lenor summer je res zakon-z njim pa zares ne “šparam”pri mehčanju zimskih bund in jaken…Oddajajo vonj-da cela hiša diši po svežem…LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close