Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem megane trese – pomoč

megane trese – pomoč

Pozdravljeni!

Imam Renault Megane 96 letnik 1.4 (bencinar). Ko avto zaženem, se v prostem teku in pod malim gasom cel avto trese. Mašina dela dobro (se ne trese) pa še svečke sem ravno menjal in je videt ok. Tudi z elektriko in vžigom je videt ok. Auspuh pa je malo zdelan (tudi pušča pred prvim loncem, vsaj mislim, da tam, ker nisem dobro pogledal) in ni glasen (sploh se ne sliši dosti, da pušča, vidi pa se dim). Zgodilo pa se mi je med vožnjo, da je kar začel tresti (kot mrzel zmajan dizel), za kar sumim auspuh. Avto tudi nima moči, ko dodam gas, ga malo zamori (vendar se da vozit). V prostem teku motor teče zelo lepo in tudi vžge s prve, vendar se cel avto trese. Pri višjih obratih se neha tresti in tudi ni slišen. Mi je pa čudno, da bi toliko auspuh vplival na tresenje. Je to možno? Je mogoče problem še kje drugje?

Hvala za odgovore.

mogoče je problem v katalizatorju,če je delno sesut ovira izpuh,zato se motor trese in izgubi na moči ker ga duši.sam sem imel isti primer na golfu.lp.

Star mehankarski pregovor pravi:

Ko odpove vse drugo pametovanje, pelji avto na en pošten servis!

Vžigalne tuljave so bile zelo pokvarljiva roba pri Renaultih (še posebej Clio in Megane) okoli letnika 2002.
Motor je verjetno tekel na 3 cilindre, namesto na 4.

Ampak narod… ko ti avto kaže znake crkovanja, greš na servis, ne na forum. Prosim, no. Jooj.

Pozdravljen!

Tudi sama imam megana,in imam isti problem kot ti,bila sem ze pri petih mehanikih in nobeden mi ni znal povedat kaj bi blo narobe,kaj sele da bi ga kdo popravil! Vse drugo so mi menjal. Ce je kdo tak da ve za kaj se gre naj prosim kaj pove!

Lep pozdrav,

Majčy

New Report

Close