Medijske novice in medijski “ksihti”
V postelji…kako pa drugače:))) Upam, da si uživala vsaj pol tako kot jaz…:)))[/quote]
Veš, da sem se zjutraj spomnila, da sva pozabila podpisat predporočno pogodbo? :)))[/quote]
K sreči jaz nisem Michael Douglas in ti ne Catherine Zeta Jones….tist iglu šotor, prenosni kemični WC, polomljen skiro, postan burek in zjahan jogi pa si bova že nekako razdelila v kolikor pride do najhujšega…:)))
Veš, da sem se zjutraj spomnila, da sva pozabila podpisat predporočno pogodbo? :)))[/quote]
K sreči jaz nisem Michael Douglas in ti ne Catherine Zeta Jones….tist iglu šotor, prenosni kemični WC, polomljen skiro, postan burek in zjahan jogi pa si bova že nekako razdelila v kolikor pride do najhujšega…:)))[/quote]
Kemični WC, dobra fora. :))) Sem opazila, da se veliko ljudi v Ljubljani s skirojem pelje v službo. To je neka moda v zadnjem času? Potem pa vidiš neko žensko krepko srednjih let na skiroju. :))
Seba111, to sem samo “teatralno” napisala, saj Poet ve, da se šalim.[/quote]
A šalila si se? Jaz pa že pujsa razbil in štejem premoženje…[/quote]
Zdaj si me spomnil na otroštvo in na tisto pikapolonico, ki je bila od tedanje Ljubljanske banke. Ko sem imela nekaj prihrankov, sem na skrivaj poskušala tisto pikapolonico odpreti z vsemi možnimi pripomočki, pa ni šlo. Ni se mi dalo čakat, da bi bila pikapolonica polna. :))) Sicer pa sama verjamem v ljubezen in ne premoženje.
A šalila si se? Jaz pa že pujsa razbil in štejem premoženje…[/quote]
Zdaj si me spomnil na otroštvo in na tisto pikapolonico, ki je bila od tedanje Ljubljanske banke. Ko sem imela nekaj prihrankov, sem na skrivaj poskušala tisto pikapolonico odpreti z vsemi možnimi pripomočki, pa ni šlo. Ni se mi dalo čakat, da bi bila pikapolonica polna. :))) Sicer pa sama verjamem v ljubezen in ne premoženje.[/quote]
Zadnji stavek se mi dopade….tudi jaz verjemem in imam neizmerno srečo, da mi je pot prekrižala sorodna duša, ki je vse kar sem si vedno želel….pa naj se sliši še tako patetično…še mar mi ni…
da navežem še temico o zmanjšanjih v krizi
a ni odurno, da medijci služijo z delanjem reportaž, prispevkov …
o revnih, socialnem dnu … brez, da bi dali “obdelovancem” del zaslužka od reportaže, prispevka … ☻
“Medijci” je zelo posplošen izraz. Če pa misliš kakšne samostojne novinarje, ki delajo po pogodbi za medijske hiše, pa so prav oni pogosto še bližje socialnemu dnu kot ljudje o katerih poročajo.
Res pa je tudi, da se kdaj nekateri ljudje z imenom in priimkom izpostavijo samo, če jim za to prej plačajo.Če gre za ekskluzivne zgodbe, ki same po sebi ne prinesejo obelodanjenim koristi. Gledalec ali bralec tega seveda ne more vedet. Če gre firma v stečaj, pa je spet drugače.
Načeloma mene ne moti, če mediji delajo tudi takšne socialne zgodbe. Znajo bit koristne. Ampak naj bo to narejeno v mejah dobrega okusa in nemrhovinarsko, tako da izpostavljene ljudi odbesedno razosebijo, četudi imajo morda dobre namene.
Ne vem zdaj točno na kaj ciljaš. Marsikaj je tukaj tudi odvisno od konteksta. Verjamem, da se neka “legenda” ne želi pojavljat v istem novinarskem prispevku z nekom, ki je že sam po sebi negativec, ampak določena novinarska svoboda mora bit. Če novinar ravno ne enači dejanj “legende” z dejanji “izmečka človeštva”, ima vso pravico, da oba obravnava tudi v istem prispevku.
Če pa hoče legenda o sebi brat samo lepe zapise, si pa lahko v mediju plača reklamo.
Zdaj si me spomnil na otroštvo in na tisto pikapolonico, ki je bila od tedanje Ljubljanske banke. Ko sem imela nekaj prihrankov, sem na skrivaj poskušala tisto pikapolonico odpreti z vsemi možnimi pripomočki, pa ni šlo. Ni se mi dalo čakat, da bi bila pikapolonica polna. :))) Sicer pa sama verjamem v ljubezen in ne premoženje.[/quote]
Zadnji stavek se mi dopade….tudi jaz verjemem in imam neizmerno srečo, da mi je pot prekrižala sorodna duša, ki je vse kar sem si vedno želel….pa naj se sliši še tako patetično…še mar mi ni…[/quote]
Vidim, da ves čas to ponavljaš, ampak boš moral bolj na glas – menda se te ne sliši dobro :))
Forum je zaprt za komentiranje.