Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Mediacija ali sodišče

Mediacija ali sodišče

Pozdravljeni!

Zaradi neizplačila plač in regresa za dopust sem dala v podjetju izredno odpoved in kasneje vložila tožbo zoper delodajalca za izplačilo neizplačanih plač, regresa in odpravnine. Ker gre za večji znesek, sklepam, da delodajalec želi zadevo na sodišču zavlačevati, zato se je na mojo tožbo pritožil.

Od delovnega sodišča sem danes dobila odgovor delodajalca na mojo tožbo in predlog delovnega sodišča za mediacijski postopek. Ker moram odgovoriti v 5 dneh, odvetnika pa še nimam, vas sprašujem za nasvet.

1. Ali ima smisel sprejeti postopek mediacije, saj se z bivšim delodajalcem ne bi rada še kaj veliko pogovarjala in dogovarjala, saj se ne drži nobenega obljubljenega roka.
2. Glede na to, da delodajalec v svojem odgovoru ugovarja zoper tožbo z dejstvom, katerega lahko dokazano ovržem, ali naj pošljem dopolnitev tožbe oz. odgovor na delodajalčev odgovor??
3. Ali bi bilo najbolje z vsemi papirji stopiti do odvetnika, saj se verjetno na pravo ne spoznam dovolj, da bi lahko brez skrbi počakala na postopek na sodišču?

Že vnaprej hvala!

Spoštovani!

Glede na to, da z delodajalcem nimate več interesa komunicirati, predlagamo, da postopka mediacije ne sprejmete – razen, v kolikor menite, da se boste z delodajalcem lahko dogovorili gled eizplačila določenega zneska in boste tako ta znesek dobili plačan prej, kot šele po zaključku sodnega postopka. Mediacija je namreč smiselna le takrat, kadar imata stranki interes za sklenitev dogovora.
Navedenemu dejstvu lahko ugovarjate v t.i. pripravljalni vlogi, v kateri morate navesti tudi vse dokaze s katerimi dokazujete navedbe v pripravljalni vlogi.
Ker sami ugotavljate, da niste dovolj vešči prava, predlagamo, da si poiščete odvetnika po lastni izbiri.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close