Najdi forum

medenjaki2

Naj vam se jaz napisem en zelo dober preizkusen recept medenjakov 🙂

1/2 kg moke
1/2 zlicke cimeta
1/4 zlicke klinckov
limonina lupina
1 zlicka jedilne sode
20 dkg medu
20 dkg sladkorja
1 1/2 dl zitne kave
1 jajce
5 dkg orehov

Moko presejemo. vanj zamesamo zmlet cimet, klincke, sesekljano limonino lupino in jedilno sodo. Posebej prevremo med. V zitni kavi kuhamo sladkor tako dolgo, da se za kuhalnico potegne nitka. Oboje ohladimo. Moki pridamo jajce, ohlajeno kavo, sesekljane orehe in med. Dobro zmesamo. Testo pustimo cez noc na hladnem, da se dobro zgosti.
Naslednji dan ga na pomokani deski razvaljamo za slab centimeter debelo, izrezemo z modelckom za medenjake in jih na pomascenem pekacu specemo.

Tu nic ne pise na koliko in koliko casa, jaz sem jih pekla na 180°C in med 10 in 15 min; odvisno od debeline.

Potem jih lahko premazete z belo glazuro ali s cokolado.

Pa se recept za belo glazuro:

12dkg sladkorja v prahu
1/2 beljaka
sok 1/4 do 1/2 limone
Vse skupaj mesamo, da se glazura speni in postane gladka in bela.

Jaz sem delala te medenjake z dvojno kolicino…se pravi s 1 kg moke in jih je prislo (krog premera cca 8 cm – specen) nekaj cez 50 🙂 Aja…ko jih das na pekac se se malo razlezejo, tako, da so bili pred pecenjem manjsi krogi.

Ce se bo kdo odlocil pecti, naj sporoci, ce so njemu tudi tako vsec, kot so bili meni in vsem domacim 🙂

Hej,
verjamem da so dobri in mehki. tudi jaz sem pekla v začetku tedna medenjake, ki sem jim dodala na 75 dag moke okoli 2 dcl tekočine(čeprav ni bio tega v origin. receptu) in so bili fino mehki in še vedno so. Oblila sem jih kar z sacher glazuro – takoj suho, nič packanja. Odlično! Lp, Zala

h&m, kakšno žitno kavo uporabiš in koliko časa jo približno kuhaš s sladkorjem?
Hvala za odgovor. Pozdravček, oli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close