Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika medenjaki-trdota

medenjaki-trdota

ravno sem spekla medenjake pa me zanima ali se čez čas kaj zmehčajo,ko so se ohladili so sedaj bolj trdi.jih moram pustit čez noč zunaj ali v vrečki?sem jih pa srednje debelo razvalala.bi mogli bit bolj debeli da ohranijo mehkobo?sem delala po receptu iz ene knjige,zelo enostavo,so zelo okusni,samo me moti ta trdota.

Zmehčajo se šele po par dnevih.
Na tiste, ki jih je pri nas pekal nona smo čakali 14 dni. Šele potem so bili za jest (vsaj po njeno).
Spravi jih v pločevinasto škatlo.

Medenjake zapri v pločevinasto škatlo za piškote in daj notri krhelj ali dva jabokla, ki ju vsak dan zamenjaš. Tako se bodo medenjaki prej zmehčali (cca.3-4 dni).

so se mi že po enem dnevu,hvala za nasvete.sem jih pa kar pustila zunaj,nič v škatli,sedaj so pa super.

Prosim za recept za medenjake.
lp cita

za testo:125g tekočega medu,50g sladkorja v prahu,1vrečka vanilija,60g masla ali margarine-probala oboje-je v redu,1 rumenjak,noževa konica cimeta in klinčkov-sama dala malo več,250g moke,2žlički pecilnega,1ravna žlička kakava.V loncu na pari sem segrela med,zraven dala sladkor-lahko daš manj ker je kar skadko-in dodala še margarino,malo mešala da se margarina stopi.potem ohladila-hladni masi dodala rumenjak,cimet in klinčke.moko zmešala s pecilnim in kakavom-presejala.pol dodala masi in zmešala z mešalcem,drugo pol pa potem v isto maso z rokami.zgnetla testo,ga razvaljala in oblikovala nekaj z modelčki za kekse,za škorenj pa sem si zrisala model na papir in potem izrezovala z nožem.pekla na 150-160 stopinj nekje 10min-ne vem točno,ker sem skoz gledala da se mi nebi zažgali.hladne potem okrasila z sladkornim ledom,tudi barvnim.ne se bat ker na začetku pridejo trdi,zvečer so bili zunaj že mehki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close