medenjaki-trdota
ravno sem spekla medenjake pa me zanima ali se čez čas kaj zmehčajo,ko so se ohladili so sedaj bolj trdi.jih moram pustit čez noč zunaj ali v vrečki?sem jih pa srednje debelo razvalala.bi mogli bit bolj debeli da ohranijo mehkobo?sem delala po receptu iz ene knjige,zelo enostavo,so zelo okusni,samo me moti ta trdota.
za testo:125g tekočega medu,50g sladkorja v prahu,1vrečka vanilija,60g masla ali margarine-probala oboje-je v redu,1 rumenjak,noževa konica cimeta in klinčkov-sama dala malo več,250g moke,2žlički pecilnega,1ravna žlička kakava.V loncu na pari sem segrela med,zraven dala sladkor-lahko daš manj ker je kar skadko-in dodala še margarino,malo mešala da se margarina stopi.potem ohladila-hladni masi dodala rumenjak,cimet in klinčke.moko zmešala s pecilnim in kakavom-presejala.pol dodala masi in zmešala z mešalcem,drugo pol pa potem v isto maso z rokami.zgnetla testo,ga razvaljala in oblikovala nekaj z modelčki za kekse,za škorenj pa sem si zrisala model na papir in potem izrezovala z nožem.pekla na 150-160 stopinj nekje 10min-ne vem točno,ker sem skoz gledala da se mi nebi zažgali.hladne potem okrasila z sladkornim ledom,tudi barvnim.ne se bat ker na začetku pridejo trdi,zvečer so bili zunaj že mehki.
Forum je zaprt za komentiranje.