Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev med pavzo domov?

med pavzo domov?

Naš urnik v firmi je naslednji. Zjutraj vstaneš ob 5h, delaš eno uro in pol si prost 3-4 ure.
Napisal sem prost, ker ne vem, kaj bi tam delal in grem pač domov ali po opravkih. Če pogledam delavni nalog, je v bistvu prazen v tem času.
Sem pa edini na firmi, ki je najbližje domu. Drugi kolegi so vsi vsaj 10km oddaljeni od svojega doma, zato tudi ostanejo na delovnem mestu – recimo temu. Včasih se kdo kam zapelje (tudi domov), gre v trgovino, največkrat pa se zadržujejo v enoti, hodijo po mestu, po kafetih…

V izplačilu plače piše: dodatek – razpoložljivost neg.ure: -25h
Pomojem je to odgovor na moje vprašanje, ali se motim?

Noben od nadrejenih mi še nič ni rekel. Naj ga odkrito vprašam?

In kakšno je vprašanje? Če greš lahko med deljenim delovnim časom domov? Seveda lahko.

Zanimivo, ni mi čisto jasno kaj delate… A te 3-4 ure se ti štejejov delovni čas? Se pravi delaš v bistvu cca 4-5 ur na dan ali se ti potem podaljša za 3-4 ure?

Ker če se ne, lahko da ti potem ure, ko ni dela odbijejo – sploh če imate kake kartice, ki beležijo odsotnost/prisotnost… V bistvu ti v tem primeru prav štejejo, ampak bi vas mogli opozorit – verjetno tud pogodbo prilagodti, to sploh verjetno ni možno kar tako, da te dajo npr. na krajši delovni čas. Ker te ni bilo, je mogoče nekdo to izkoristil in ti to odbil, drugi, če so prisotni tam, delajo ali ne, jim ne more – ker so na delovnem mestu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close