Med najboljšimi sladoledi…
Najboljši sladoled ever je moj domači sladoled:
zmrznjeno sadje (mango in jagode) zmešaš v mešalcu skupaj s sladko smetano in malo sladkorja (po okusu) ter vanili sladkorjem. To daš med dva maslena piškota, pomočena v mleko z rumom in daš za malo časa v zmrzovalnik. Pred posrežbo daš na sobno temperaturo kakšnih 10 min in postrežeš s stepeno smetano ali kar samo. Odlično in zdravo! Brez dodatkov in umetnih packarij!
Ali pa bananin sladoled ali ananasova zmrzlina ali čokoladne sanje…. Kar nekaj jih delam sama doma. Narejeno tik tak.
Z rumom zdravo????
Z rumom praviš, da je brez dodatkov in umetnih packarij????
Je rum naraven????
Sori, rum je alkohol! Upam, da ne postrežeš tega otrokom! Verjamem, da ne![/quote]
Ja, ruma dam kakšne dva litra v mleko in s tem prepojim celoten sladoled. Mmmmm, omamno dobro.:)))) Še posebej ga obožujejo seveda otroci, hehe.
Hahahahaha, ko že mislim, da me ne morete več presenetiti, prekosite same sebe.:) Ne, pravzaprav ne kupujem mešanice manga in jagod iz Hofeja, ampak kupim posebej jagode in posebej mango, ki ju sama zmrznem. Imam še par vrečk v zmrzovalniku, če hočeš, ti podarim eno. Brez dodatkov, če seveda odmisliš pesticide, s katerimi je bilo sadje gotovo poškropljeno.
No, zdaj pa me pobarajte še glede smetane in piškotov.:))))
Refoškov sladoled je čisto simpl. V vanilijev sladoled (recept poglej na kulinarični Sloveniji ali pa kar kupi v trgovini) dodaš v mešalniku refoškov liker in zmiksaš. Refoškovega likerja dodaš po okusu. Jaz seveda par litrov, drugače nima smisla.:))))
Frca, moj zapis je bil čisto dobronameren. Ker se zna zgodit, da ne bi niti opazila, kot tudi jaz nisem, dokler nisem sadja dala v usta in se mi je zdelo nekam sladko. Potem sem šla pa deklaracijo brat. Prej ne, ker nisem navajena, da bi zmrznjeno sadje bilo še kaj drugega kot zmrznjeno sadje.
Mene sicer ne moti, ker sem itak na dieti, otroku pa tega res ne bi dala. Če bi pa kupovala kje drugje zamrznjen mango in jagode, ki bi bili brez ciklamatov, pa bi te vprašala, kje jih kupuješ. Toliko o mojem zapisu in namenu.
Ti moram pa še napisad, da si meni ena od redkih oseb tule na Mon-u s trezno glavo in zdravim pogledom na svet.
ga, ampak meni ne gre iz glave argentinski sladoled, se posebej okus dulche de leche ( karamela ) in razne cokolade ala z visnjo , z belo cokolado, ranimi likerji, oreski,pa karamela na sto in en nacin, sama, z extra karamelo, z banano, s kokosom, potem razni sadni, kavni, itd itd…
v italiji sem dol padala ob sicilijanskih okusih ala kit kat, kremsnita, leon, beli kit kat, griotte, skuta, duplo, roche ( ok, te imamo tud mi), krjka pita okus,, itd
v ZDA pa itak da ne omejam vse Ben& Jerry mesanice…
tukaj v slo? sparov punc in cokolada mi je kar ok, sicer so mi nekateri ledo pasali, carte d’or mi je ze dolgocasen, sice rpa nek cheescake in malina me zdajle muci za probat ;)))
ah…prehitro bo jesen;)))
Forum je zaprt za komentiranje.