Najdi forum

mdf in alcohol 120%

Živjo!

Dobil sem program, ki ima 3 fajle: *.mdf, *.mds in *.sub.
S programom Alcohol 120% sem zapeku na CD, vendar tega CDja (vsebine) racunalnik potem ne zazna- kot da bi bil prazen CD, vendar na zgoscenki se vidi da nekaj je zapečeno.
Ce kdo pozna rešitev (mogoce so nastavitve v programu napačne) tega problema bi mu bil hvalezen.
lp
Andraz

Nisi sicer napisal, kakšna je vsebina cd-ja, ampak poskusi takole: z Alcoholom naredi virtual cd, da boš videl, kaj sploh je na cd-ju (s programom dat. poiščeš na disku, ga dodaš v Alcohol, nato pa izberi Mount npr. pod oznako F: ali G:, odvisno kaj imaš prosto. Od tam lahko tudi namestiš program, ki je na cd-ju, ali pa zapečeš njegovo vsebino.

Problem nastane, če je cd zaščiten pred kopiranjem. V tem primeru ga pač lahko uporabljaš virtualno.

To je ang-Slo slovar.

Ne najdem Mount-a…

Jest dam v programu samo carovnik za zapisovanje slik in izberem tist fajl *.mds, dam naprej pa potem pect. A bi mogu obkljukat zapisovanje RMPS na prazen medij? Samo se ga ne da obkljukat, pa ne vem zakaj?

1. Alcohol – File, Options, Virtual drive (nastavi želeno št. virt. cd-enot)
2. V osnovnem Alc. meniju izberi Image finder, ki ti poišče image datoteke na trdem disku
3. Označiš image in desni klik Add selected to Alcohol
3. Na seznamu v Alcoholu se pojavi tvoj slovar, označiš ga in desni klik Mount on device (na želeno oznako virtualne CD enote, npr. H:)
4. Včasih se virtualni cd samodejno zažene ali začne z namestitivijo, sicer pa sam ročno namestiš program s prej izbrane enote – ali pa brskaš po vsebini cd-ja.

Virtualni cd-ji so zelo primerni tudi za notebooke, saj ne izpraznimo tako hitro baterije, pa še programi se hitro izvajajo (npr. za igre, slovarje, enciklopedije… in drugo podobno navlako, ki jo pogosto uporabljamo).

Hvala za navodila, samo mi vseeno ne dela. V 3. koraku mi, ko kliknem na Mount on device (branje v navidenzni pogon), napise da Datoteka ni dosegljiva. Cudno mi je, da je velikost 0.00MB (to je fajl mds, ki ima drugace 1kB; fajl mdf pa ima 40MB).

To je znak, da je image pokvarjen ali pa se nalaganje ni povsem dokončalo.
Bo treba v knjigarno DZS po nov cd?

verjetno bo res treba it v knjigarno po CD…
Vseeno hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close