Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mc’ Donalds

Mc’ Donalds

Ali kdo ve za kakšno packarijo, ki se dogaja v tej restavraciji, ker bi se rada odvadila jesti to maščobo.
Hvala

Na žalost packarij ni 🙂 (vem iz lastnih izkušenj kot zaposlena v eni izmed restavracij)

Delavci so pod strogim nadzorom in verjemi mi, da nihče ničesar ne dela z umazanimi rokami.
Tudi ni sestavin s pretečenim rokom, ker se mečejo proč.
Pa ne govorim zato, ker bi hotela delati kakršnokoli reklamo zanje. Sploh ne. Samo tako veliko firma kot je McDonalds, si pač ne more privoščiti raznih packarij 🙂

Glede sestavin v hrani pa tako ali tako vsi vemo, kakšne so: nezdrave. Če se že pač navadiš na tako hrano je pomembno, da jo ne uživaš vsak dan.

Ce se hoces odvadit, je najbolj simpl, da enostavno ne gres vec tja, pa je. 🙂

ampak ko tako lepo diši že misel na to hrano! OK bom probala vzdržat!

Poskušaj si sama doma pripravit kako podobno jed. Npr. pleskavica – zmešaš mleto meso (pusto) z miksano čebulo, česnom, soljo, poprom, malo muškatnega oreška, vodo (malo), v kateri si skuhala dva lovorjeva lista. Vse skupaj premešaš in spečeš na teflonski ponvi. Če ne zdržiš brez kruha, si odreži dva tanjša kosa kruha, namažeš z gorčico, obložiš z razno zelenjavo in vmes dodaš pleskavico.

Če rabiš informacije o tem, kaj vsebujejo sendviči in kako se jih naredi, kar vprašaj 🙂
Pa saj… Če si privoščiš MCD hrano v mejah normale in jo tako postopoma opuščaš, mislim, da ni nič narobe. Tako ali tako je na svetu več stvari, katerim se je lahko odpovedati, pa se jih velika večina ne (npr. cigareti).

Jaz imam npr. zelo rada McDonaldsov sladoled in kadar imam priložnost si ga privoščim. Sicer pa, če že jem tam, pojem solato (ki sicer ni doma vzgojena in odtrgana iz vrta; ampak imam vsaj boljši občutek)

Pozdravcek vsem

Tudi sama sem nekaj časa delala v MCD in vem da so pravila glede svežih in toplih jedi kar stroga, me je pa pogled na torto ki se odtaja kar cel en dan, ter na zamrznjene plošče pleskavic kar hitro odvrnil od želje da bi to jedla. Po omakcih za solate pa je že bilo marsikomu slabo.
L.P. Izogibajte se MCD pa bo vse o.k.!

Ja, tista torta za rojstni dan je res grozna na pogled, pa tudi okus je zanič.
Po enem dnevu skoraj da ni več za v usta, tako suha in brez okusa je…
Po omakicah meni ni bilo še nikoli slabo, je pa res, da velja: sto ljudi, sto čudi.

jST sm tud nekej časa delala v MCD, pr pomfriju, in moram reč, da sem se ga “prenajedla” med pečenjem; da o ostali hrani ne govorim.
Čistoča pa je res na nivoju; roke delavcev so resnično čiste.
Sladoledu se pa še vedno ne odrečem.

Nasvet: manjkrat zavij v restavracijo, pa bo. (čeprav vem, kako je to težko!) Poiskusi suho sadje.

LP

Glede vasega vprasanje je samo en odgovor: “ne jejte te hrane”. Packarij v glavnem ni saj je izbor dobaviteljev precej strog. Obstaja pa vseeno dejstvo, da je Mc Donalds v lanskem letu moral zapreti veliko poslovalnic in da je prvic v svoji zgodovini imel kot korporacija izgibo. Torej njihova hrana ni odresitev in morebiti se je zavest kupcev v zadnjih letih le popravila. Vseeno pa velja isto kot prej:”te hrane ne jejte”, ker je kot paket preobilana tako z vidika kalorij, kot mascob.

Ah veste kaj, kot paket je mogoče res preobilna, drugače se da pa pametno zbrat tud v McDonaldsu. Od vseh verig s hitro prehrano še najbolj zaupam McDonaldsu, tisto zmrznjeno meso, ki naj bi bilo tako grozno je neštetokrat kontrolirano in s samo 12%maščobe, pa čeprav res nasičenih maščobnih kislin. Pečeno je direktno na grilu, brez kančka maščobe in v čistem okolju. Standard je sicer, da le največ 10 min prej preden pride do tebe kot kupca, tega se ne držijo vedno čisto striktno, ampak več kot uro stara pa zadeva sigurno ni. Pomfri in ocvrta hrana pa ni zdrava ne v McDonaldsu ne v najdražjih restavracijah in ne doma. Nisem pristaš hitre prehrane, ampak hkrati pa mislim da od enega hamburgerja človek tud ne bo kar preč prišel. Zavedaš se pač, da si pojedel samo beljakovine, maščobe in “hitre” ogljikove hidrate, zato potrebe po ostalih hranilih pokriješ z drugo prehrano čez dan. Zmernost je tukaj ključna beseda.
McDonalds samo ponuja kar ljudje kupujejo. Če ne bi kupovali, bi ponudil kaj drugega. Restavracije pa logično zapirajo, če so se pa vsako leto tako “neumno” širili. Saj nekje mora bit meja. Žal se bojim, da to ni znak ozaveščenosti ljudi. Če ne bodo jedli McDonaldsovega hamburgerja, bodo pa sendvič z belo žemljico in salamo iz trgovine. In kje je razlika?
Jaz tud zavijem not in pijem juice, vodo ali pojem solato. Od sendvičev jem fish maca, pustim kruh in “olupim” ribico:)))
LP Barb

V katerem MCD pa je to bilo?
Ne vem, kje dovolijo, da delavci med delom jedo hrano…..in to še pomfri, ki je na očeh vsem…

Noja, možno, da smo imeli različno stroge šefe 🙂

Jah veliko poslovalnic so zaprli, nato pa so se odločili za korenito spremembo celotnega načina delovanja; kar lahko vidimo že v spremembi slogana – I’m loving it.

Je pa res, da je (vsaj pomojem mnenju) MCD priljubljen zato, ker je to hrana, na katero čakaš le nekaj minut in ne zaradi okusa. Mislim, da če si prepogost gost, da se je kmalu naveličaš…

Sem slišala, da če se zrediš od te hrane, si se zredil za vedno. To pa pojasnjuje, zakaj so Američani tako obilni, na žalost pa je taka hrana pri njih najcenejša.

rada bi se odvadila?

Nekaj dejstev: Mc Donalds ima izjemno natančna pravila in zahteve, tako po organizaciji, kot po kvaliteti. vse sestavine so zelo izbrane, tako da bi težko rekli, da je tam kaj slabega.

Je pa nekaj kar je res. V vseh državah sveta imajo enaka pravila, knjigo, kjer biše kaj in kako, če greš naprimer v tujino, boš zagotovo našel isti okus Big Mac-a, kar pomeni, da se ne razlikuje od drugih držav, razen v kakšnih malenkostih. zakaj tako.

Dali so ogromno denarja za raziskave. Okus, ki ga enkrat dobite, se shrani nekje v podzavest in ko hrano vidite, se ta okus spet pojavi in če je bil dober, hočeš vedno znova in pojavi se želja po zaužitju, če se samo spomniš na hrano, pa ne zato ker si se psomnil, ampak zato ker s spominom, pride v možgane tudi okus te hrane.
No zakaj pa je ta hrana tako okusna? ker nima nobenega specifičnega okusa. Je pravzaprav brez okusa. Omake so narejene tako kot morajo biti, da jih vedno znova želiš. zato pa obstajajo E-ji, ki dajejo določeni hrani značilen okus. Ogromno denarja in ogromno testov, kaj je najbolje, da se vedno vrnem. Torej , znanstveno in kemijska združljivost o hrani in prehranjevanju. Zakaj vedno poleg te hrane, cocacola in fanta in nič drugega? saj je tudi pivo in radenska?? mehurčki delajo svoje, spet dokazano, da si za 1.500 sit – SIT, HOČEM REČT POLNE VSEGA , ampak kaj ko si po eni uri spet lačen, tako lahko rečeš, saj sem dobil dovolj za sovoj denar, po eni uri pa zaradi užitka ob hrani, nisi jezen na to, da si dal 1.500 sit za big mac, cocacolo in nagce.

V mc donaldsu ima vse svoje mesto, ker so tako natančni lahko rečemo, da pač obvladajo svoj posel. iz tega vidika, vsa čast. Iz drugega’???? kaj moramo denar je sveta vladar.
Pa še to:
veste koliko stane kruhek za hamburger, ki pride iz pekarne? (mislim, da ga delajo v grosuplju)

če se motim, me popravite, če ima kdo res točne infomacije.

Baje 2 sit en hlebček za hamburger.

odločitev je naša.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ha, točno tako, odločitev je naša. In je ni večjega užitka, ko po šopingu v ljubljanskem BTC-ju zavijem še v Mc’Donalds. Aja, da ne bo panike, to se zgodi 2-3x na leto, zato pa tud tolk paše :-))

Za odvadit se, pa ni druge variante, kot da ne hodiš tja.

lp n.

To pa ni res.
Moj fant je hodil v Ameriki v solo. Ko se je vrnil je imel 15 kg več – ravno zaradi MCD.
In v dveh mesecih je shujsal nazaj na svojo obicajno tezo…

Verjetno je tudi tukaj odvisno od posameznika do posameznika

hoj hoj!

tu bi te rad malo popravil oz. dopolnil. namrec, meni se je veckrat ze zgodilo to, da sem v kraljevski solati, kjer je zraven tudi za vzorec trdo kuhanega jajca, dobil tako frisno jajce, da je bil rumenjak ze zelenkast in cudnega vonja. seveda je romal proc.
mojemu prijatelju (sem bil zraven) pa se je primerilo, da je v kraljevski solati dobil plesniv sir. prav lepa plesen je bila zarejena gor. na tistem naribanem, “svezem” siru. bljak.

no, priznam, da sem po teh dogodkih se vedno ~1x mesecno obiskovalec mcdonaldsa… pac, sem ljubitelj sladoleda in nekaterih omakic 🙂

ne bom pa povedal, za katero restavracijo je slo, da ne bom kaj kriv za zmanjsevanje prometa tam al pa kaj takega.

lp,
TurboPujs

Lp, M

Točno tako. Po moje je MCD še bolj “na udaru” in zato toliko bolj pazijo na čistočo in hrano primerne kvalitete, kot v kakšni gostilni. Sem prepričana, da je tisto meso, krompir in kaj vem kaj še bolj testirano in pregledano, kot v marsikateri restavraciji… Kar ne pomeni, da bi zdaj morali jest samo to… Ne, sploh ne. Ampak je pa res, da bela žemljica s klobasami in sirom ni nič bolj zdava kot kak hamburger (je pa občutno cenejša) – od obojega pa si sit le za kakšno uro ali dve.

Ja, odločitev je naša – na hamburger bom še hodila. Ampak nič bolj ali manj pogosto kot zdaj. Ali na tistega pri MCD ali pa v lokalni kiosk (tam so večji, je več solate, pleskavica je okusna, vedno vse sveže in še občutno ceneje – o čistoči bi se pa dalo razpravljat; sem pa do sedaj preživela 😉 ). Tu in tam si pač moraš privoščititi nekaj za “dušo” 😉 :))))))).

mene pa pri tistem Mc. pri Koloseju ne bodo več videli. Njihovih 5min se raztegne v pol ure, pa še gužve ni bilo. Al pa sem imela smolo.

mc’ donalds …) je bila pri nas “moda”,ko je bila hci stara cca 13-15!! parkrat sva sli celo skupaj tja…meni je bilo cisto o.k.- za 1-2 x letno! hci je pa tudi to zelo hitro prerastla…sedaj…mislim,da tudi ona ne hodi vec!! postala je namrec “prosvetljena”…kar se hrane tice!!?? ! v glavnem-doma jemo dokaj zdravo hrano!! ce sploh se taka hrana je !?!=?? lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close