Mazda5 – družinski avto ZA/PROTI
Evo, na slovenske ceste prihaja mazda5 -link: http://avto.over.net/novica.php?id=2764
Zanimajo me vaša mnenja, kaj vam je na avtu všeč in kaj ne? Zakaj bi se zanj ogreli in zakaj bi se za kakšno drugo znamko, kot je recimo sharan, alhambra, S-max, galaxy…
Če ste opazila, ta drsna vrata pri mazdi5 se odpirajo tudi povsem električno. Ni več potrebnega “laputanja” z njimi.
sicer se mi zdi dobra alternativa tem avtomobilom, ki je ugodnejša kakšen berlingo, doblo ali partner. praktični so enako ali več in imajo velik prtljažnik zadaj.
ma daj iztokfranko, ne nabijaj.
mazda 5 je pač tipičen japonček, kičasta, rahlo neskladna, verjetno pa tudi rahlo kvalitetnejša od kake evropske konkurence, ni pa nujno ( novi japonci niso več kot tisti iz 90ih let) vsekakor je vsaj 5 jurjev če ne več, predraga, pač kot tudi vsa primerljiva konkurenca, da bi lahko nosila ime družinski avtomobil (predvsem v sloveniji).
Mehanik, kaj pa ti priporočaš za 5 člansko družino, ki dela cca 25.000 km letno po regionalki, (ni pa več potrebe po treh otroških sedežih in vozičku v prtljažniku)
smo totalno razočarani nad Sharanom – kupili novega pre d 5 leti, da bo mir nekaj časa, pa se zadnje dve leti kvari vse živo (pred nekaj meseci turbina, prejšnji mesec Webasto pa neka črpalka, enkrat prej prednja gred ….)
res ne vem, kaj naj….
Tole pri 5-ki ni nič novega.
Mi2 z možem jo imava malo več kot eno leto, pa ima el. vrata.
Jaz sem (zaenkrat) z njo zadovoljna – velik prtljažnik, udobna vožnja.
Res je, da je srednji sedež v drugi vrsti bolj “zasilen”, ampak v avtu nas nikoli ni več kot 4, tako da mene to ne moti.
Najin ima 2.0 dizelski motor (143 KM), porabe ima okrog 6,5 l pozimi, poleti kakšnega pol litra manj (kombinirana vožnja – mesto/AC, malenkost več mesta kot AC).
Novi model mi je zelo všeč, ampak žal ga lahko samo občudujem – najina 5-ka bo morala biti pri naju vsaj še 4-5 let, šele potem bova razmišljala o menjavi.
velikokrat je pri nakupu avtomobila potrebna tudi sreča. včasih vw bolj crkuje kot mazda, včasih obratno. 🙂 Dandanes veliko avtomobilov pride iz istih tovarn.
Tole pri 5-ki ni nič novega.
Mi2 z možem jo imava malo več kot eno leto, pa ima el. vrata.
Jaz sem (zaenkrat) z njo zadovoljna – velik prtljažnik, udobna vožnja.
Res je, da je srednji sedež v drugi vrsti bolj “zasilen”, ampak v avtu nas nikoli ni več kot 4, tako da mene to ne moti.
Najin ima 2.0 dizelski motor (143 KM), porabe ima okrog 6,5 l pozimi, poleti kakšnega pol litra manj (kombinirana vožnja – mesto/AC, malenkost več mesta kot AC).
Novi model mi je zelo všeč, ampak žal ga lahko samo občudujem – najina 5-ka bo morala biti pri naju vsaj še 4-5 let, šele potem bova razmišljala o menjavi.[/quote]
ups. tega nisem vedel, da je mela že prejšna generacija to možnost.