Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem MAZDA 3

MAZDA 3

Lp!

Sem pred nakupom Mazde 3. Po opravljeni testni vožnji sem bil zelo zadovoljen. Predvsem me zanima mnenje lastnikov in ljudi ki so avto sprobali. Zanima me poraba, ker na nekaterih forumih govorijo o zelo visoki porabi. V mojem primeru gre za 1.6 motor TE oprema.

Hvala in lep pozdrav

Tudi mene zanimajo nasveti, ker je to eden od variant, ki bi mi prišla v poštev. Moram pa priznati, da me zelo moti relativno majhen prtljažnik (300 l), še posebej če upoštevaš dolžino avta.

Bencinski motor 1,6 je na testu porabil med 7,2 in 13,7 l/100 km, povprečna poraba pa je bila malenkost pod 10 (9,8).
Najboljši podatek o porabi ti da testno vozilo, ki ga vzameš na preizkušnjo za nekaj dni in z njim opraviš različne »režime« vožnje (mesto, AC, dolge poti …).
Varčnejša, predvsem pa v vsakdanjiku bolj prijazna je dizelska različica. Ima sodoben motor, ki je odličen v vseh pogledih. Njena poglavitna »napaka« je cena – dobrih 300 tisočakov doplačila, glede na bencinsko različico. Odgovor na dilemo, ali je doplačilo vredno, pa je prepuščen kupcu.
Enako velja za prtljažnik – potrebno je »zadevo« pogledati in oceniti glede na lastne potrebe, pričakovanja in želje. Za večino je prtljažnik čisto dovolj velik, ostali naj si ogledajo ostalo ponudbo MAZDE (npr. 6) oz konkurence. Izbira je velika.

LP, Škorpjon

Znotraj tega razreda in s tovrstnimi motorji ni pravzaprav nikjer tolikšnih razlik v porabi, da bi se splačalo na to računati, če seveda ostaneš znotraj kroga sodobnih avtomobilov (torej odšteješ kakega korejca, pa še teh je bolj malo). Precej več je odvisno od načina vožnje – eni avti so bolj občutljivi na to, drugi manj. Ampak to pa vidiš samo, ko preizkusiš. Poskusi se še enkrat zalejat s tesnim avtom, naredi recimo enih 40 km po mestu, 30 po AC dokaj hitro in 30 po lokalni cesti oz. tak mix, kot ga imaš pri svoji uporabi. Pred tem tankaj polno (mapak res polno, “na kupček”, po tem tudi. Boš hitro videl, časa pa tudi ne vzame dosti več kot 1 uro … Za toliko pa tiu bodo ćže posodili avto, če si resen kupec …

Mene pa zanima za kakšno ceno se da omenjeno mazdo (npr 1.6 TE) kupiti. Ali drugače rečeno kakšen popust je komu uspelo iztržiti.

Mene pa zanima za kakšno ceno se da omenjeno mazdo (npr 1.6 TE) kupiti. Ali drugače rečeno kakšen popust je komu uspelo iztržiti.

New Report

Close