Najdi forum

Mauritius

Zdravo.

Mene zanima, če je že bil kdo na Mauritiusu?

Mateja

Mauritius je super!
Bila lani dva tedna. :)))

Povej mi s katero agencijo si šla, kako je hrana, kakšne so tam aktivnosti (potapljanje),…
Zanima me zato, ker mi je ena rekla, da je bila ful razočarana.
Jaz sem mislila tja odpotovati na poročno potovanje, ampak sem sedaj v dvomu, ko mi je kolegica dala tako izjavo.

Hvala za odgovor.

Mateja

Bil sem 2x na Mauritusu po 14 dni pa se mi zdijo Sejseli lepsi tako da pojdi raje na Sejsele, Ti jih toplo priporocam, se posebno dozivetje je enotednesnko krizarjenje med otoki.

Lepo potuj John

S katero agencijo si potoval na Sejšele?

Mateja

Potovala z nemško agencijo.Imena se ne spomnim prav dobro, ker sva vse preko interneta uredila, karte in vso dokumentacijo pa so nama poslali k sestri, ki živi v Muenchnu, od koder sva tudi letela.

Destinacija za poročno potovanje mi je super 🙂

Midva sva vzela rent a car in prekrižarila otok v lastni režiji podolgem in počez. Je ful veliko stvari za videt, narava je super, plantaže čaja, krokodilja farma (vzgoja krokodilov-ultra mimo), Casella bird park, pa Pamplemousses botancal garden, hindujski templji, Port Luis s tržnico, sveto jezero hindujev, tovarne ladijskih modelčkov, vulkanski krater, kolonialne hiše, muzej sladkorja (mega), pa naravne znamenitosti – sedembarvna zemlja, pragozd, prosto sprehajajoče se opice, slapovi, nasadi sladkornega trsa, pa mega velike želve, sega dance, popolnoma drugačna arhitektura, pa kultura, pa način življenja.. …

Za samo potapljanje pa nimam kaj dosti informacij, ker se sama ne potapljam (sploh ne), so pa imeli v ponudbi tečaje potaplanja in potope pri koralnem grebenu.

Potem pa imaš za chill out in za romantične trenutke ležalnik, peščeno plažo, turkizno morje, coctail in uživaš v dvoje, tu in tam se na plaži kdo poroči, pa malo obujaš “spomine”,…

Hrana – dobra, v hotelu zahodna, indijska, kreolska, veliko sadja,…

Na Sejšelih še nisem bila, takkok da ne morem primerjati, verjamem pa da je prav tako lepo, sploh pa je poročno potovanje v vsakem primeru nekaj nepozabnega 🙂

Veliko veselja na potovanju, pa kamorkoli boš šla 🙂

LP Miškolinka

P.S: In kaj je bil konkretno vzrok tako velikega razočaranja nad Mauritiusom?

Rekla je samo, da ni bilo bog ve kaj in še to s takim prizvokom, da se ti zdi, da je res zanič. Ker pa ni poceni pa mi ni bilo vseeno, ko se nekdo tako odzove .

Mateja

No Mauritus ni tako slab kot ti je rekla kolegica je dobra destinacija za poročno potovanje in tudi tako. Ne boš razočarana, samo Sejšeli so še lepši lepše plaže imajo zelo omejeno število turistov na leto, zato je še bolj naravno. No sicer je stvar okusa a meni so lepši Sejšeli. Konec koncev pa pri nobeni destinaciji od teh dveh ne boš razočarana. Potoval pa sem z nemško potovalno agencijo TUI in bila je zelo korektna. Ne priporočam da potuješ s slovenskimi, ker so za kakšne 30% dražje. In tako ali tako je let naprej iz Munchna ali Frankfurta. Preveri TUI, pri nas ga zastopa veliko agencij kot je SONČEK, AIRPASS, THAYLATA itd . Najdeš jih v sredinem delu ko rubrika o potovanjih ali pa na internetu.

Sejšeli pa so malo lepši. No morda pa se odločita za Maldive ki so tudi nekaj posebnega in tja hodim že 6 let zapored. Če je to poročno potovanje lahko najameta hišo v vodi na kakšnem otoku z vsaj 4x ali 5 zvezdicami in ne bo vama žal. Prelepo je tudi tam, in zelo dobro za potapljanje, šnorkljanje, prekrasno morje.

Jaz bi šel ker so cene podobne ali na SEJŠELE ali MALDIVE, ki jih čez 50 let verjetno ne bo več.

Če te še kaj zanima vprašaj. Morda cene. Ja gibljejo se odvisno kaj želita a po osebi za 14 dni morata računati okoli 300.000,00 SIT pa vse do 500.000,00 SIT. Poceni ni a živi se enkrat in če si lahko privoščiš si daj.

Uživajta

john

Kdaj pa je najboljši čas za dopust na Mauritiusu in kdaj na Sejšelih?

LP Ana

john napisal:

> No Mauritus ni slab!

> Jaz bi šel ker so cene podobne ali na SEJŠELE ali MALDIVE, ki
> jih čez 50 let verjetno ne bo več.

no john nas čez 50 let tudi ne bo več, tak da ni problema ;))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close