Maturantski iz Grčije prestavljen na HR z doplačilom
Maturantski izleti so zelo preplačano popivanje in seksanje 24 ur na dan. Malo morgen ogled znamenitosti in ostalo našteto. Nič od tega, zato je ceneje in enako, če gredo v Velike Lašče ali Zgornje Gorje ali Turnišče, povsod se lahko napiješ do nezavesti in seksaš do onemoglosti.
V naših časih mnogo desetletij nazaj, ko je naša elitna gimnazija še organizirala maturanca, smo šli v Dalmacijo v nek hotel, z nami je šel en naš profesor s svojo ljubico (žena je ostala doma). Mi ves teden nismo videli njega, on pa ne nas. Spali ves teden nismo nič, alkohol je tekel v potokih, dve sošolki sta prišli noseči nazaj. Zdaj je po moje enako, edino da je še droga zraven, takrat je še ni bilo.
Agencije niso krive za zaprtje, vendar agencije ne plačajo storitev vnaprej v celoti. Kar marsikatera agencija bo obdržala denar, ga izmolzla in na koncu poslal vse skupaj v stečaj. Denar bo marsikoga premamil…..
[/quote]
57 člen zvp pravi, da če potovanje odpade zaradi višje sile, kar pandemija gotovo je, mora agencija vrniti vplačan denar v celoti
kolikor je meni znano, grejo na Obonjan. In očitno jim ne bo dolgčas:
https://www.vandraj.si/obonjan-zasebni-hedonisticni-otok-kjer-otroci-niso-zazeleni/
A po tej logiki, če agencija posluje v najetih prostorih, je lastnik stavbe odgovoren za njeno poslovanje s strankami?
[/quote]
Šole se ne da najet, če agencija posluje tam, so to še vedno prostori šole. In komercialna dejavnost v njih bi morala biti prepovedana. Ali pa naj šola odgovarja. Saj jaz vem, da ne, pravim pa, da to ni prav. Tako se na starše izvaja pritisk. Je kao prek šole, ampak šola si opere roke, če gre kaj narobe. In so se že na marsikaterem sestanku skregali glede tega in je izlet padel v vodo.
A ni vsak otrok za zmeraj otrok svojih staršev? Jaz se pri 50+ še zmeraj smatram za otroka svojih staršev. Čeprav o meni najbrž ne govorita o svojem otroku.
A če bi zgoraj pisalo “moj sin” ali “moja hči”, bi bilo pa v redu? Saj “moj otrok” pomeni isto, samo da spol ni določen. Oziroma, kako naj bi po tvoje neka mama govorila o svojem otroku, da je ne bi doletelo tvoje zgražanje?
[/quote]
Se strinjam. Jaz sem 40+ in moji starši še vedno hodijo k mojemu šefu v službo na govorilne ure, da se pozanimajo, če sem bila pridna. Mojega otroka pri dvaindvajsetih ne puščam samega doma, da se ne bi igral z vžigalicami in hiše zažgal. Sem že tudi razmišljala, da bi kazalo sprožiti peticijo, da se polnoletnost dvigne vsaj na trideseto leto, ker naši otroci pri osemnajstih pač niso dovolj zreli. Danes so drugačni časi in je otroke treba imeti stalno na očeh.
Šole se ne da najet, če agencija posluje tam, so to še vedno prostori šole. In komercialna dejavnost v njih bi morala biti prepovedana. Ali pa naj šola odgovarja. Saj jaz vem, da ne, pravim pa, da to ni prav. Tako se na starše izvaja pritisk. Je kao prek šole, ampak šola si opere roke, če gre kaj narobe. In so se že na marsikaterem sestanku skregali glede tega in je izlet padel v vodo.
[/quote]
Res je. Tudi malice in kosila bi morala biti v šoli prepovedana, ker gre za komercialno dejavnost, s katero služijo ponudniki. Pa verouk, na primer. Če fajmošter v šolskih prostorih žgačka otroke, bi za to moral kazensko odgovarjati ravnatelj. Če ne on, pa vsaj kakšna snažilka. Ja, pa snažilke in varnostniki tudi opravljajo pridobitno dejavnost, zato bi morali biti v javnih šolah prepovedani.
Večina letališč v Grčiji se odpre šele 1. julija. Agencija bi morala vse na novo organizirat, pa se ji očitno ne ljubi. Lažje najeti bus in peljati otroke na en blesav Ugljan, kjer res ni ničesar. In si takega turizma niti ne želijo, ker slovi po miru.
[/quote]
Mi smo šli na maturanca v Grčijo z avtobusom. Avtobus v Anconi ali Benetkah zapelje na trajekt in že si na Krfu. Na ladiji pa še en ornk party, ki ga ne doživiš nikoli več v življenju. Smilijo se mi tisti ki gredo z letalom…. Če pa gredo na kak drug otok, pa ni hudič da ne gre trajekt iz Patrasa na prav vsak grški otok. Tja se pride spet s trajektom ali z busom preko balkana. Malo dalj se pelješ, samo nimaš kaj…
It na krvaško na maturanca je pa ena velika revščina….
Mi smo šli na maturanca v Grčijo z avtobusom. Avtobus v Anconi ali Benetkah zapelje na trajekt in že si na Krfu. Na ladiji pa še en ornk party, ki ga ne doživiš nikoli več v življenju. Smilijo se mi tisti ki gredo z letalom…. Če pa gredo na kak drug otok, pa ni hudič da ne gre trajekt iz Patrasa na prav vsak grški otok. Tja se pride spet s trajektom ali z busom preko balkana. Malo dalj se pelješ, samo nimaš kaj…
[/quote]
Točno tako. Pravi maturanc ali absolvent je lahko samo v Grčiji in to z LADIJO, kjer že na njej zažura 300 na uro.
Razni avioni, španije, črne gore, albanije, bog ne daj hrvaške, so neke novodobne “soft” izvedbe.
Edini pravi maturanc se proslavi z litri Ouzoja, Bouzoukijem in Sirtaki plesem!
[/quote]
Revščina, ja. Če bi bil moj otrok, ne bi maturanca videl niti na domačem dvorišču.
[/quote]
To počnejo zato, da jih imajo do končne destinacije bolj pod kontrolo in da so prej na končni destinaciji – na letališču in letalu se ga ne morejo in ne smejo napit, na trajektu z “busom na trajektu” pa noben problem 🙂
Revščina, ja. Če bi bil moj otrok, ne bi maturanca videl niti na domačem dvorišču.
[/quote]
Mami, takrat sem že bil star 18 let. Za maturantski izlet sem našparal sam, z delom preko dveh zaporednih poletij. Nepozabno doživetje in moj prvi samostojen odhod v tujino. Izgubil tudi nedolžnost. Ne zamenjam za nič na svetu!
Točno tako. Pravi maturanc ali absolvent je lahko samo v Grčiji in to z LADIJO, kjer že na njej zažura 300 na uro.
Razni avioni, španije, črne gore, albanije, bog ne daj hrvaške, so neke novodobne “soft” izvedbe.
Edini pravi maturanc se proslavi z litri Ouzoja, Bouzoukijem in Sirtaki plesem!
[/quote]
Pravi maturanc je zgolj in samo na Krfu. Ne mi rečt da se tja ne da z avtobusom, ker je to laž! Že v naših cajtih so se začeli nekaj zmišljevat pa hodit drugam…. Samo večina dijakov je šla še vedno na Krf. In to je edino pravo, ker ko se masa Slovenskih dijakov zlije tja imaš res veliko izbire, tako med puncami in fanti.
Pravi maturanc je zgolj in samo na Krfu. Ne mi rečt da se tja ne da z avtobusom, ker je to laž! Že v naših cajtih so se začeli nekaj zmišljevat pa hodit drugam…. Samo večina dijakov je šla še vedno na Krf. In to je edino pravo, ker ko se masa Slovenskih dijakov zlije tja imaš res veliko izbire, tako med puncami in fanti.
[/quote]
Pa tradicionalni termin za maturantski izlet je mislim da predzadnji teden v avgustu (ali celo zadnji, ne spomnim se več)! Do takrat bo Korona že mimo. Ni mi jasno kaj se rine tja junija, ko imajo največji žurerji v razredu popravne izpite. Najbrž se to tu gor pritožujejo mamice kakšnih dijakov iz “elitnih gimnazij” ala Vič, Bežigrad in Šentvid…. Bogi, bogi sončki….. Potem se ga pa vaš sonček na maturancu prvič napije, ker ste ga tako države v mehurčku in pade z ladije ali balkona…
Pa tradicionalni termin za maturantski izlet je mislim da predzadnji teden v avgustu (ali celo zadnji, ne spomnim se več)! Do takrat bo Korona že mimo. Ni mi jasno kaj se rine tja junija, ko imajo največji žurerji v razredu popravne izpite. Najbrž se to tu gor pritožujejo mamice kakšnih dijakov iz “elitnih gimnazij” ala Vič, Bežigrad in Šentvid…. Bogi, bogi sončki….. Potem se ga pa vaš sonček na maturancu prvič napije, ker ste ga tako države v mehurčku in pade z ladije ali balkona…
[/quote]
Pridna mami pa ati od sončkov nista šla na maturanca, pa tega podatka, da je vrhunec maturantskih izletov, predzadnji teden avgusta, nista vedela. Pa ma sonček zdaj probleme…
Mami, takrat sem že bil star 18 let. Za maturantski izlet sem našparal sam, z delom preko dveh zaporednih poletij. Nepozabno doživetje in moj prvi samostojen odhod v tujino. Izgubil tudi nedolžnost. Ne zamenjam za nič na svetu!
[/quote]
Če bi moj otrok pri teh letih izgubil nedolžnost, se ga odpovem za vse čase! Dokler je pod mojo streho, seksa zanj ni! Pred tridesetim letom ženske tudi pogledal ne bo. Erotične filme bo lahko gledal samo v spremstvu mene in moža.
Forum je zaprt za komentiranje.